Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
11:06, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 21 Nisan 2025 - 11:06
Arama
MaviKaranlık Forum
Fizik Mühendisi
-
Tek Mesaj #2
reyan
Ziyaretçi
19 Temmuz 2009
Ziyaretçi
Fizik Mühendisliği
Uzaydaki yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularınınuygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılır. Modern teknoloji kullanan kamu ve özel sektör kurumlarında
elektronik malzeme üretiminde
kalite kontrol birimlerinde
sağlık fizikçisi olarak hastanelerde ve eneji santrallerinde çalışılabilir. Ayrıca üniversitelerde akademik çalışma yapılabilir. Nükleer enerji
biyofizik
jeofizik gibi araştırma dallarında uzmanlaşılabilir.
Programın Amacı: Fizik mühendisliği bölümü
doğadaki maddelerin yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularının uygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Fizik mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4yıldır. Matematik
fizik
kimya bu eğitim süresinde okutulan başlıca derslerdir. Nükleer fizik
atom fiziği
katıhal fiziği gibi kuramsal ve temel konuların yanı sıra elektronik
bilgisayar programlama gibi uygulama derslerine de önem verilir. Fizik mühendisliği bölümlerinde temel fen eğitimi ile birlikte teknik çizim
makine elemanları
malzeme gibi gerekli mühendislik konuları da işlenir.
Gereken Nitelikler: Fizik mühendisliği bölümlerinde okumak isteyen bir kimsenin
maddenin yapısı
davranışı ve özelliklerine ilişkin konulara karşı ilgisi ve yaratıcı gücü olmalıdır. Ayrıca kişinin iyi bir gözlemci
deneyci ve kuramcı olması bu alandaki başarısını artırıcı etkenlerdir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Fizik mühendisliği programını bitirenlere "Fizik Mühendisi" Sünvanı verilir. Fizik mühendisleri elektronik endüstrisi
TCDDY ve PTTgibi haberleşme ile ilgili kuruluşlarda üretilen ve kullanılan malzemenin elektronik
metalurjik
optik vb. özellikleri konusunda kalite kontrolünü yapar; temel fizik bilgilerini uygulama alanlarına aktarmak amacı ile araştırma ve geliştirme çalışmalarını yürütür. Fizik mühendisi fizikçilerin ürettikleri temel fizik bilgilerini teknolojiye ve dolayısıyla endüstrinin ihtiyaçlarına uygular; elektronik mühendisinin ürettiği aletlerin devre elemanlarını
katıhal elektroniği bilgisiyle üretir
geliştirir. Telekomünikasyona lazer optiğinin
endüstriye süper iletkenliğin sokulması buna örnektir.
Çalışma Alanları:: Bölümden mezun olan öğrenciler modern teknoloji kullanan kamu ve özel sektör kurumlarında çalışmaktadırlar. Bilgisayar ve elektronik malzeme üretiminde kalite kontrol birimlerinde
radyasyon güvenliği ve sağlık fizikçisi olarak hastanelerde enerji santrallerinde çalışabilirler. Üniversitelerde akademik çalışma yapmak isteyen mezunlar ise fizik mühendisliği bölümlerinin yanı sıra nükleer enerji
biyofizik
jeofizik
sağlık fiziği gibi araştırma dallarında da uzmanlaşabilirler. İyi yetişmiş fizik mühendisleri aranan elemanlardır.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 11:06
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.