Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
11 Aralık 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Ad:  Sait Faik Abasıyanık Müzesi1.jpg
Gösterim: 581
Boyut:  45.9 KB
Sait Faik Müzesi, İstanbul’da, Burgaz Adası'nda Sait Faik Abasıyanık'ın oturduğu evde açılan müzedir. Darüşşafaka tarafından onarılan köşkte yazarın eşyaları, fotoğrafları, kitapları, yazıları sergilenmektedir.Tarihi:

Sait Faik'in annesi Makbule Hanım, eşi Mehmet Faik Bey'in vefatından sonra yaşamına Burgazadası'ndaki evlerinde devam etti. Yazar da kışları Şişli'de yazları ise adada annesinin yanına kalıyordu. Abasıyanık, hastalığının da ortaya çıkmasından sonra ömrünün son on senesinin çoğunu adadaki köşklerinde geçirdi.

Yazarın ölümünden sonra Burgazadası Çayır Sokak 15 numaradaki evleri annesinin isteği ile müzeye dönüştürüldü. Müze, 22 Ağustos 1959 günü açıldı. Giriş ücreti alınmayan müze Pazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet vermektedir.
Müzenin açılması, edebiyat dünyasında da tartışmalara sebep oldu. Orhan Seyfi Orhon, Türk sanatında bir çok önemli yazar varken işe Sait Faik'le başlanmasını eleştirdi. Orhon'un bu yazısına cevap veren Aziz Nesin ise makalesinde böyle bir müzenin kurulmasının ne kadar önemli olduğunu söyleyerek bu müzenin bir öncü olduğunu belirtti.
  • Adresi: Çayır Sokak No:15, Burgazada, İstanbul, TÜRKİYE
  • Telefonu: 0216 381 2060
  • Ziyaret Gün ve Saatleri: Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi-Pazar günleri 10.30-18.00 (Grup ziyaretlerinde bir seferde en çok 15 kişi alınmaktadır.)
  • Site: Sait Faik Abasıyanık Müzesi
  • E-mail: bilgi@saitfaikmuzesi.org
Son düzenleyen Safi; 26 Temmuz 2016 23:15