arkadaşlar ben kısaca anlatayım...şimdi eşim çifte vatandaş...türkiyeye geldi.normal evlilik dairesinde nikahımızı kıydık.gelirken yanında bekarlık belgesini nerde oturdugunu kanıtlıyan belgelerini getirmişti ama kullanmadk sanırım.nikahtan 10 gün sonra evlilik için gerekli evraklarımızı hazırlamaya başladık.mernis evililik bildirimini evlilik dairesinden aldık fransızcaya çevirttik notere onaylattık,çok dilli evrak yanı formül B nüfus müdürlügünden aldık...sonra ben evlenmeden önceki nüfüs kayıt örnegimi fransızcaya çevirdim.esimde konsoloslugun sayfasından çıkardıgı çıktıları doldurduk(yazılar fransızca)evlenme cüzdanının fotokopilerini cektik.arka fonu beyaz fotolarımızıda koyduk...evlenme öncesi ve evlenme sonrası iki dosyamızıda hazırlayıp gönderdik.hiçbir evragımız eksik çıkmadı.1ay sonra öıktı fransız evlilik cüzdanımız eşime fransaya kendileri göndermişlerdi.bu evlenme kaydı belgesini veriyolar fransız konsoloslugundan.sonra vize dosyamızı yaptık ondada hiç bir eksik çıkmadı.içeri verdik offıden randevu aldım 3gün sonra..şimdi o tarihi bekliyorum...ben sadece burada hazırlamam gereken evrakları haırlayıp fransaya gönderdim eşim ordanda gerekli şeyleri hazırlayıp tekrar istanbul konsolosluga gönderdi...arkadaşlar takip edin devamlı işlemlerinizi arayın sorun...