ya benden tavsiye... hemen bida sınava gir... yol yakınken başka bi bölüm oku. erkek arkadaşım fizikçi, fizikçiler okurken o kadar zorlanıyolar, okul bittkten sonra da hiç ama hiçbişey olamıyolar. erkek arkadaşım fizikçi 6 yıldır bekliyoz... canı çıktı 4 yılda bitirecem diye... sonra formasyon vs aldı ama kpss 90 üstü istiyo. mesela bi sınıf öğretmnliği çeşitli sertifikalarla başka öğretmenlk yapabiliyo, ama fiizkçiye tüm yollar kapalı. işltme iktisat mezunu daha çok iş imkanı buluyo. hele erkek veya bayan hemşirelik bitirirsen mezun olmadan teklifler geliyo... bizde böyle bekliyoruz. okul okuyup, boşta kalmak insanı yaşarken öldürüyo... dersaneler desen sömürü mekanzması olarak çalışıyo. ilk sene derslere girip ders dinliceksin, sonraki sene hiç parasız ders anlatcaksın ki stajyerliğini kaldırsınlar, 3.sene belki 800 lira alırsın. anca 4-5te 1000 liranın üstüne çıkıyosun... ben öğretmenim atandım ama erkek arkadaşımı bekliyorum, kendini çok kötü hissediyo, bu psikolojiyi Allah kimseye yaşatmasın...