Arama

TheGrudge - avatarı
TheGrudge
Ziyaretçi
19 Ağustos 2006       Mesaj #76
TheGrudge - avatarı
Ziyaretçi

ERKEKLER NEDEN ALDATIYOR!

Tekrar soruyorum kendime "Erkekler neden aldatır?" diye. Aslanların avlanması gibi: aç kalmamak için, avlanma yeteneğini geliştirmek için.

Keşke tüm aldatmalar bu seviyede kalsa, ama intikam ve aşağılama amacıyla yapılan aldatmalar da var. Kadın aldatır, çünkü erkeğin de kendisini aldattığını düşünmektedir. Erkek aldatır, çünkü karısına değer vermiyordur, duyarsa duysun, bilirse bilsin diyordur. Belki de bu işi bitirmek istiyordur, "Ben onu aşağılayım da gitsin, kalırsa da böyle devam ederim" diyordur.

Cinsel açlık için veya ufak bir heyecan için yapılanlarla intikam ve aşağılama için yapılanlar arasında büyük bir fark vardır. Kadın durumu öğrendiğinde erkeğin tepkileri de farklıdır. Cinsel açlığını gidermek için aldatan erkek, kadınının ayaklarına kapanır, salya sümük ağlar ve affını diler. Diğeriyse burnundan kıl aldırmaz, karşısındakine en ufak merhamet göstermez ve "Ben böyleyim güzelim, yerse" gibisinden birşeyler söyler. Aldatma aldatmadır diye herşeyi siyah beyaz görmeye çalışanlara soruyorum, sizce bu ikisini aynı kefeye koyabilir miyiz?

Bir de zihinsel aldatmalar vardır. Şu veya bu sebeple ilişkisini yürütmek zorunda olup da aklında bir başkası olanlar. Mesela hayatını bir başkasıyla birleştirmiş, ama hala bir önceki sevgilisini düşünenler, karısını eve kapatmış sonra da kariyer sahibi kadınlara hayran olanlar, birlikte yaşlandığı eşine değil de genç kızlara ilgi duyan erkekler. Örnekleri kolayca çoğaltabiliriz.

Zararsız gözüken fakat insanları ömür boyu takip eden bir durumdur bu. Zihinsel olarak aldatılanın çoğu kez olaydan haberi bile olmaz, çünkü olay zihinden dışarıya, fiziksel ortama taşmamaktadır. Taşsa bile o kadar masum ve ufak görünen şeylerdir ki bunlar, başkalarına anlatıldığında "Yapma canım, büyütülecek ne var bunda" denir geçilir.

Bazen maddi statünün değişmesiyle zihinsel aldatmalar son bulur. Adam çok para kazanır, ünlü olur, önce arabasını değiştirir, sonra da karısını. Adam kadına aşıktır, ona maddi manevi destek olur, iş, ev, araba sahibi yapar, "bye bye" denilen o olur. Şimdi evlenme memurunun sorularını daha iyi anlıyorum, hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde kötü günde birlikte olmak istiyor musunuz ... Yoksa daha iyisini bulamadığınız için bununla mı yetiniyorsunuz ...
Son düzenleyen perlina; 11 Temmuz 2016 13:47