Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
17:15, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 01 Nisan 2025 - 17:15
Arama
MaviKaranlık Forum
Prof. Dr. Semra Kahraman
-
Tek Mesaj #1
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Mart 2011
Ziyaretçi
Prof. Dr. Semra Kahraman
Prof. Dr. Semra Kahraman 1959 yılında Bayburt'un Kitre köyünde doğmuştur,Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1981 yılında mezun olmuş ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını 1989 yılında tamamlamıştır. 1991 yılında Norveç’te Oslo Üniversitesi ve Haugesund Fertility Center’da 1 yıl süre ile IVF konusunda çalışmalar yapmış ve 1993 yılında Ankara’da Sevgi Hastanesi IVF Merkezi’ni kurmuştur. 1994 yılında AÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan doçentlik unvanını almıştır.
Türkiye’de ilk kez ICSI tekniğini uygulamış ve ilk gebelikleri elde etmiştir. 1996–1997 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde sırayla Cornell Medical Center ve Reproductive Genetics Institute’de çalışmalarda bulunmuştur. Embriyo dondurma teknikleri ve preimplantasyon genetik tanı yöntemlerinin ülkemizdeki ilk uygulayıcısı olmuş ve ilk gebelikleri elde etmiştir. 2000 yılında İstanbul’da Memorial Hastanesi IVF ve Üreme Genetiği merkezini kurmuştur. 2003 yılında embriyonik kök hücre çalışmalarını Türkiye’de ilk kez başlatarak, 11 adet uluslararası kayıtlı embriyonik kök hücre dizisinin eldesini sağlamıştır. 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilim Dalı’nda Profesörlük unvanını almıştır.
Preimplantasyon Genetik Tanı International Society (PGDIS) kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesidir. Reproductive Biomedicine Online (RBMOnline) Dergisi editorial board’unda yer almakta, Human Reproduction, Fertility-Sterility ve RBMOnline dergilerinde bilimsel hakemlik yapmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında birçok bilimsel kuruluş üyesidir. 2008 yılında Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) tarafından Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülü ile ödüllendirilmiştir. Basılmış 3 kitabı ve çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi mevcuttur. Halen çalışmakta olduğu İstanbul Memorial Hastanesi IVF Merkezi Sağlık Bakanlığı tarafından seçilmiş Eğitim Merkez’lerinden birisidir.
..:: Bayburt Forum ::..
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 17:15
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız