Arama

ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2011       Mesaj #3
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Dediklerine son paragrafına kadar katılıyorum ama son paragrafa katılmıyorum.Atatürk ne yapmış ki?
Tek bir kurşun bile sıkmamış bu vatanı yüzbinlerce şehir vererek iman gücüyle savaşan mehmetçik kurtarmıştır.

Ben de bu görüşü yanlış buluyorum. Günümüzde herhangi bir şirket genel müdürü olmadan yönetilemez. Genel müdür fabrikaya inip çalışmaz, ancak fabrikadaki işçiden en kıdemli çalışanına kadar yapılacak bütün işlerin yönetimini o yapar, düzeni o sağlar, görevleri ve yükümlülükleri o dağıtır, paylaştırır, en basit anlatımıyla.
Bu örnekten yola çıkarak; Atatürk savaşlarda birebir savaşmamış olabilir, ancak Mehmetçiğe bir baş olarak varlığı ile güven vermiştir ki, bu meydana inip kurşun sıkmasından çok daha önemli, çok daha fazla efor gerektiren ve ağır sorumluluğu olan bir vazifedir. Zira Mehmetçik sadece kendinden ve
kendisine verilen görevden sorumludur. Ancak bir komutan hem o Mehmetçikten, hem diğer binlerce Mehmetçikten ve o Mehmetçiklerin hayatlarından sorumlu tek kişidir. Bütün bunların takdirini görmenin yanında hesabını vermek de yine o komutanın sorumluluğundadır. O iman gücünü yüreklere yerleştirecek ve sarsılmadan orada kalmasını sağlayacak bir unsur herdaim şarttır, ki burada da bu unsur Atatürk'ün kendisi olmuştur. Dahası savunduğunuz o Mehmetçikler bile Atatürk'ü değil sizler kadar yargılamak, bunu yapmayı akıllarına bile getirmemişlerdir.
Basit düşünmeyi bırakın, dar açılardan bakmayı da. Geniş düşünün, en basit olarak, eğer bir öğrenciyseniz, okulunuzda bir müdürün olması ile bulunmaması durumlarını kıyaslayarak bir sonuca varmayı ve bunu daha geniş alanlarda yapmayı deneyin. Belki kurşun sıkmakla sıkmamak arasındaki farkı yakalar, "Canım ne yapmış ki?" gibi soruların da ne kadar budalaca kaçtığını anlarsınız.
Atatürk neden mi sevilmiyor? Tamamen menfaat çevrelerinin kaybından kaynaklanan bir durumdur bu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!