Arama


SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
31 Ekim 2011       Mesaj #12
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
15 -25 yaş arası tüketilmesi gereken miktarlar
Süt
= 200 ml.
Sebze
= Yeşil 250 gr. Kırmızı = 200 gr.
Meyve
= 300 gr.
Kırmızı Et
= 350 gr.
Beyaz Et
= 350 gr.
Tahıl
= 400 gr.

Demir: Hızlı büyüme demir eksikliğine yol açıyor. Kırmızı et, ekmek ve lifli gıdalar bolca yenmeli.


Kalsiyum: Bu yaşta vücuttaki kalsiyum miktarı yüzde 25 düşüyor
Bu yüzden mutlaka günde en az 1 bardak süt içilmeli

Sebze ve meyve: 5 porsiyon kadar tüketilebilir.


Yağ ve şeker: Yağ ve şekerden uzak durmaya başlamak gerekiyor
. 2-3 haftada bir sütlü tatlı ya da bitter çikolata yenebilir.

Su: Günde en az 8 bardak içilmeli

Son düzenleyen _Yağmur_; 13 Kasım 2011 14:20 Sebep: Reklam kaldırıldı
..