Arama

Kocaeli (İzmit) - Tek Mesaj #4

mydarling24 - avatarı
mydarling24
Ziyaretçi
21 Eylül 2006       Mesaj #4
mydarling24 - avatarı
Ziyaretçi
BENİM KİRİK SEHRİM
EĞİTİM (1999 - 2000)
Cumhuriyetin ilan edilmesinden önce 1890'lı yıllarda bir sancak olan İzmit'te 590 okul bulunuyordu. Bu okulların 538'i İlkokul, 23'ü İdadi, 29'u ise Rüştiyedir. Okullara devam eden öğrenci sayısı ise 10.716'dır.
Cumhuriyetin ilanından sonra geçen 76 yıllık sürede artan nüfus ile birlikte ilköğretimdeki öğrenci sayısı artarken okul ve öğretmen sayısı da önemli miktarlara ulaşmıştır. Hızlı sanayileşme, kentleşme ve İstanbul'a yakınlık gibi etkenler sonucu Kocaeli'de eğitim düzeyi yükselmekte ve hızlı bir biçimde gelişmektedir. İlimizdeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda görülmektedir.
İLKÖĞRETİM 1999 - 2000
TOPLAMŞEHİRKÖY Öğrenci Sayısı 18083012323657574 Öğretmen Sayısı489131941697 Okul Sayısı 306154132 Derslik Sayısı323418891345 Öğretmene Düşen Öğrenci Sayısı373934 Yatılı Okul Sayısı1 1 Öğretim Şekline Göre Okul Sayısı306 Normal : 118
İkili : 172
Üçlü : -
Diğer : 16
ORTAÖĞRETİM (Lise-Meslek Lisesi) 1999 - 2000
TOPLAMŞEHİRKÖY Öğrenci Sayısı 41210343346876 Öğretmen Sayısı23161898418 Okul Sayısı 987424 Derslik Sayısı14131039374 Öğretmene Düşen Öğrenci Sayısı181817 Yatılı Okul Sayısı Öğretim Şekline Göre Okul Sayısı98 İkili : 13
Normal : 85
Bilgisayar Destekli Eğitime Başlayan Okul Sayısı : 22
Bu okullardaki Bilgisayar Sayısı : 220
Yüksek öğrenim kurumu olarak 2 üniversite ve bunlara bağlı 13 fakülte, 2 yüksek okul, 12 meslek yüksek okulu bulunmaktadır.

YÜKSEK ÖĞRETİM (1998 - 1999)
Üniversite Sayısı : 2
Fakülte Sayısı : 13
Yüksek Okulu : 2
Meslek Yüksek Okulu : 12
Top. Öğretim Üye ve Görevli Sayısı : 1443
Top. Öğrenci Sayısı : 20791
Bilimsel Araştırma Kurumu Sayısı : 29
Enstitü Sayısı : 5

Kocaeli Üniversitesi
1992'ye kadar Kocaeli'de Yıldız Üniversite'ne bağlı Mühendislik Fakültesi ile ona bağlı Meslek Yüksek okulları bulunmaktaydı. 03.07.1992 tarihinde Kocaeli Üniversitesi kurulmuştur. Üniversitenin kurulması ildeki sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı olumlu yönde etkileyerek gelişmeye katkıda bulunmuştur.

Üniversitede; Fen-Edebiyat, Teknik Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Tıp, Hukuk ve İletişim fakülteleri ve çeşitli dallarda eğitim veren yüksek okul ve meslek yüksek okulları bulunmaktadır.

Kocaeli Üniversitesi
Fakülte Sayısı : 8
Meslek Yüksek Okulu : 12
Yüksek Okulu : 2
Enstitü Sayısı : 3
Araştırma Kurumu Sayısı : 29
Öğretim Elemanı Sayısı : 1198
Öğrenci Sayısı : 20000

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Gebze'de bulunan enstitü lisansüstü eğitim vermektedir.
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Fakülte Sayısı : 5
Enstitü Sayısı : 2
Öğretim Elemanı Sayısı : 245
Öğrenci Sayısı (Lisansüstü) : 791

BİLİMSEL ARAŞTIRMA KURUMLARI
1- TÜBİTAK - Marmara Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü
1972 yılında Gebze'de faaliyete geçen enstitünün çalışmalarının esasını sanayi sektöründen gelen projeler oluşturmaktadır. Enstitünün kuruluş amacı; ülkenin bilim, teknoloji, teknolojik sistemler ve yönetim sistemleri alanlarındaki araştırma ve geliştirme gereksinimlerine katkıda bulunmak, araştırma sonuçlarını ortaya koymak, çözümlemek ve bu çözümlerin uyarlanmasını sağlamaktır.
Enstitünün malzeme, elektronik, kimya, gıda teknolojisi, beslenme, fizik, matematik, yöneylem araştırması, makina ve enerji sistemleri gibi bölümleri bulunmaktadır.

2- TÜSSİDE - Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü
Ülkemizin kalkınmasında büyük önem taşıyan nitelikli yönetici yetiştirme amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Gebze'de kurulan, TÜBİTAK ile birlikte yönetilen yüksek düzeyli bir eğitim kurumu olan TÜSSİDE'nin eğitim programlarına katılanlara, gelişmiş ülkelerdeki benzerleri düzeyinde eğitim verilmektedir.

Kocaeli, İstanbul'u Trakya dışında tüm ülkeye bağlayan kara ve demiryolu üzerinde yer almaktadır. Türkiye karayolu ağında trafik yoğunluğunun en yüksek olduğu kesim, Marmara Bölgesi, bölge içinde de en yoğun eksen İstanbul - İzmit - Adapazarı güzergahıdır. Bölgenin ikinci büyük kenti Bursa 'nın İstanbul 'a bağlantısı da İzmit üzerinden sağlanır.

D100 Karayolu, Valilik Binası Önü Güzargahı
Kocaeli, deniz ulaşımından da yararlanır. Karamürsel - Hereke arsında vapur seferleri düzenlenmektedir. Gebze - Eskihisar'dan Yalova-Topçular'a 24 saat araba vapuru seferleri vardır. Ayrıca İzmit Körfez hattında vapur ulaşımı sağlanmaktadır.
İzmit, İstanbul ve Trakya'yı Anadolu'ya bağlayan demiryolu üzerindedir. Haydarpaşa'dan başlayan demiryolu, kıyıyı izleyerek Gebze'de Kocaeli sınırına girer. İzmit'ten geçerek il dışına çıkan yol, Arifiye'ye (Sakarya) kadar uzandıktan sonra güneye kıvrılarak Bilecik, Eskişehir üzerinden Ankara'ya ulaşır.
Son düzenleyen Safi; 23 Mart 2016 15:48 Sebep: Kırık Link