Arama

Lykke Li - Tek Mesaj #2

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
1 Ocak 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Ex-punk’çı ve sanatçı İsveçli bir ailenin üyesi olan 19 yaşındaki küçük kız artık Amerika çöllerinde şarkı yazıyor ve söylüyor. Biz onu biraz ilk EP’sinden, biraz da ‘Alacakaranlık: Yeni Ay’ soundtrack’inden tanıyoruz. Lyyke Li pop camiasındaki dilberlere göre çok da albenili olmayan fiziğine rağmen, yeni albümüyle güçlü ve özel kadın vokaller arasındaki yerini alacak gibi görünüyor.
Bu arada PJ Harvey, Adele derken Lykke Li ile birlikte 2011’in kadın vokallerin yılı olacağı tahmininde de bulunabiliriz. Sert sözleriyle dikkat çeken ‘Get Some’la işe başlayan Lykke Li, Mart başı yayımladığı sofomor albümü ‘Wounded Rhymes’ ile ses rengini geliştirdiğini ve çok çalıştığını açıkça belli ediyor.

Afro Amerikan gelenekleri
Ana akım içinde olsa da müzikalitesi ve farklılıklarıyla diğerlerinden kolayca ayrılan albümler vardır. Lykke Li’nin ‘Wounded Rhymes’ albümü de kesinlikle bunlardan biri. 20’li yaşlarının başındaki biri için oldukça başarılı bulduğum Lykke Li, yeni albümünde Afro Amerikan gelenekleri bir İsveçli olarak oldukça iyi kotarıyor.
2008’de yayımlanan debut’sü ‘Youth Novels’ın üzerine koyarak ilerlediği açıkça görülen Lykke Li, bu sefer bence The Knife’a öykünmeden ve üzerindeki İskandinav kimliğini bir nebze olsun kenara bırakarak, New York ve Kuzey Kaliforniya’da kaydettiği yeni albümünde farklı ses portrelerine hayat veriyor. Biraz daha karanlık ve derin. Biraz daha büyümüş, serpilmiş bir Lykke Li var karşımızda. Artık sesini yükseltiyor ve etrafındaki erkeklerden korkmuyor! ‘Wounded Rhymes’ la Lykke Li çok daha büyük bir hayran kitlesi edinecek.

Lykke Lı’DEN İNCİLER...
Lykke Li’nin müzik sitesi Pitchfork’la röportajı, nasıl kendine has bir popstarın yolda olduğunun göstergesi. Alıntılar aşağıda:
* “Gerçekten depresif birisiyim. Bazı insanlar, rahatlamak için komedi seyreder, ben ‘21 Gram’ı”.
* “Başka insanlarla ne kadar çalışırsam kendi başıma çalışmayı da o kadar istiyorum”.
* ‘Alacakaranlık: Yeni Ay’ın soundtrack’iyle ilgili “Karanlık aşk hikayelerimi prime time’a sızdırmak istedim. Neden yapmayayım ki? Şarkımla ilgili hiçbir şeyden ödün vermedim”.


---------- Mesaj tarihi 18:53 ---------- Önceki mesaj tarihi 18:52 ----------

l5
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
In science we trust.