arkadaşlar eğer bir hedefiniz varsa öncelikle stresi üzerinizden atmanız gerekiyor.kendimden örnek verecek olursam dershane netlerim (ygs için konuşuyorum) 16 sorudan 110-120 arasında değişmekteydi.en kötü yaptığım net sayısı 94 küsrdü.sadece tek bir hedefim vardı ve herks kesinlikle hedefine ulaşacaksın diyordu.her şey harika mükemmel gidiyordu ama zaman daraldıkça üzerimdeki sınav psikolojisi, kendime uyguladığım baskı ve yapamazsam biterim korkusu beni sarmaya başladı.stres üst üste binmişti atamıyordum ne yapsam.neyse ki sınav günü geldi sınıfın ortasında ellerim titremeye ve kalp atışlarım artmaya başladı.hakim olamıyordum ne yaptısam başaramadım.artık çevremde sınava girmiş arkadaşlar bana bakıyordu dikkatlerini dağıtmıştım.çok utandım,hoca gelip başıma seni sınavdan çıkarmak zorunda kalacağım lütfen kendini kontrol altına al dedi.toparlanmaya çalıştım.sınavı yetiştiremedim doğal olarak.sınavdan çıkıp eve geldiğimde matematik ve fenden sadece 2 soruyu çözememiştim.hayatımı yıktı bu ygs.sonra lys de boşladım ama çok iyi anlıyordum 2.bölümden dinliyordum çünkü o sınava da olmayacak psikolojisiyle grdim.hedefim olmadı ama istediğim bölümdeyim.sadece şehir farkı var.2010 girişliyim ve 2011 deki sınava da girdim o kadar raht girdim ki sınava olursa olur olmazsa zaten okuyorum dedim.sınav sonuçları geldi eğer okul puanım düşmeseydi istediğim yerde olabilirdim.bu da kaderim diyorum.siz siz olun heyecanı bi köşeye bırakmaya çalışın.