Herkes bir özlü söz yazmış yada bir şiir anlamlı bir şeyler. Sizce mutluluk böyle şeylerde mi gizlidir? Sizce mutluluk bu kadar basit midir? Siz sevgililerin birbirini görünce gözlerindeki parıltıya ne dersiniz? Mutlu oldu. Peki mutluluk nedir. Açıklanamaz bir şey. Bir duygu seli. Aynı anda iki sporu birden yapabilmek, iki ayrı yerde olabilmek gibi. Herkes en az ama en az bir kere yaşamıştır bunu. En kötüsünden tutun en zenginine, en fakirine kadar. Yaşarlar çünkü bu parayla alınamaz. Yaşanır. Paranın mutluluk getirdiğini düşünenler var. Bu yüzden hiç iyilik yapmayan binlerce insan var. Belkide bu yüzden yazmış biri bu sözü 'Bazı insanlar ne kadar fakir değil mi? Sadece paraları var...' Güzeli çok güzel bir söz. Düşünülenin aksine para hiçbir zaman mutluluk getirmez. Sadece sahte geçici mutluluklar. Ama iyi bir şey için kullanırsanız mutluluk ne görürsünüz. Ama yinede ben birkaç örnek vereyim.
- Mutluluk bir çocuğun yere düşmüş şekerinin yerine yeni bir şeker verince yüzünün aldığı şekilde gizlidir.
- Mutluluk tuttuğun takımın iyi oynayışıyla yüzüne yayılan gülücük de gizlidir.
- Mutluluk en iyi arkadaşının seni gördüğünde attığı kahkahada gizlidir.
- Mutluluk akşama en sevdiğin yemek olduğunu öğrenince annene kondurduğun öpücükte gizlidir.
- Mutluluk uzaktaki bir dostunun seni görmek için geldiğini öğrendiğin zaman sesinde oluşan şaşkınlıkta gizlidir.
- Mutluluk uzun süre görmediğin zaman annenle baban için döktüğün yaşta gizlidir.
- Mutluluk kardeşine yardım ettiğin zaman sana ettiği teşekkürde gizlidir.
- Mutluluk iki sevgilinin birbirini gördüğünde gözlerinde oluşan parıltı da, kalbinin hızlı hızlı çarpmasında, ona dokunmak için kıyamamasın da, onu herşeyden korumak istemesinde, onu öptüğünde oluşan duyguda ve sana seni seviyorum demesinde gizlidir.
Mutluluk hep gizlidir. Yeter ki siz onu bulabilin.