Arama

nötrino
Yasaklı
12 Ekim 2012       Mesaj #5
Yasaklı
Do Not Disturb

Rahatsız edilmek istemiyorsanız bu özelliğin çok işinize yarayacağını söyleyebiliriz. Do Not Disturb ile birlikte telefonun sessizlik ayarlarıyla detaylıca oynayabileceksiniz. Örneğin belli günler ya da belli saatler kimse tarafından rahatsız edilmek istemiyorsunuz. Özelliğin saatini kurduğunuz zaman o sırada kıyamet kopsa siz telefonunuzda hiçbir bildiri görmeyecek, telefonunuz tarafından asla rahatsız edilmeyeceksiniz.

ios6donot1339449935

Bu özelliği genelleme yaparak da kullanabilirsiniz. Yani her pazar beni rahat bırak diyebilirsiniz. Ya da belli günler bir kursa gidiyorsanız o sırada rahatsız edilmenizi engelleyebilirsiniz. Tabii uygulama içinde istisnalara da açık kapı bırakılmış. Yani ben rahatsız edilmek istemiyorum ancak annem ararsa da görmek isterim diyebilirsiniz. Bunun için de favori listesi oluşturmanız istenecek. Favori listesine eklediğiniz kişiler size rahatsız edilmek istemediğiniz saatlerde de ulaşabilecek.

Arama Ekranı

Arama ekranında da değişiklikler yapılmış. Biri sizi aradığında eğer açacak durumda değilseniz size hazır seçeneklerden oluşan bir menü çıkacak. Sizi arayan kişiye beni 5 dakika sonra ara, 1 saat sonra ara, ben seni ararım gibi hazır mesajlardan göndererek kişiye o an meşgul olduğunuzu yüzüne kapattıktan sonra hızlıca açıklayabilirsiniz. Bir de daha sonra hatırlat seçeneği bulunuyor ki arayan kişiyi bana bir saat sonra hatırlat ya da bulunduğum mekandan ayrılınca hatırlat gibi seçenekler de mevcut.

Kaynak : SDN (ShiftDelete)