Değerli arkadaşlar, yorumlarınızın neredeyse çoğunu okudum ve çok basitçe konularda saçma sapan şeyler yazıldığını gördüm. Biçimlendirmek ile format atmak aynı şey değildir. Eğer konuya oluşturan arkadaşım biçimlendirmenin nasıl yapılacağını soruyorsa amenna fakat diğer verilen bilgilerin çoğu kafa karıştırıcı ve gereksiz. Flash belleklere daha yüksek performanslarda ve sağlıklı çalışmaları için sektör sektör format atılıyor ve temizleniyor. Ama ne yazık ki bende bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyorum ve şu an bunu arıyorum.
Bazı arkadaşlar ise silinmiyor, kopyalanmıyor şeklinde bir şeyler yazmışlar onlara tavsiyem: öncelikle 'Başlat'tan 'Çalıştır'ı açın ve cmd yazıp entera basın. Açılan kara düzen ekranda (Komut İstemi) flash belliğin hangi kanalla bağlandığını 'Bilgisayarım'dan öğrenip onu yazın ve iki nokta üst üste koyarak entera basın. (Örneğim benim flashım F diski üzerinden görülüyor çıkan ekranda F: yazıp entera basıyorum). Böylelikle flash belleğinizin içine girmiş oluyorsunuz. Bundan sonra da attrib -s -h -r komutunu yazıp entera tıklayın. Bu işlem sayesinde de flash belleğinize girip kendisini sistem dosyası olarak gösteren(s/system), gizli olan(h/hide) ve sadece okunabilir özelliğe sahip olan(r/read) zararlı yazılımların vs. etkinliğini kaldırmış olursunuz(Tekrar bu özellikleri kazandırmak için de her birinin başındaki - yerine + yazmanız yeterli). Daha sonra Bilgisayarımdan flash belleğinize girip gereksiz olarak görünen ve silinmiyor dediğiniz yazılımları, resimleri, müzikleri vs. delete tuşu ile silin.