Arama

Hologram ve Felsefe - Tek Mesaj #2

nötrino
Yasaklı
20 Ocak 2013       Mesaj #2
Yasaklı
Maddenin Temeli Hologram mı?

Evren, enerji dalgalarının birbirleriyle olan ilişkileri ve iletişimleri sonucunda ortaya çıkan bir hologram(dalga deseni) gibidir ve holografik bir biçimde organize olmuştur. Bu nedenle, sadece maddenin değil, harflerin, kelimelerin, seslerin, duyguların ve düşüncelerin, yani var olan her şeyin temel yapı taşı da hologramdır! Evrende var olan her şeyin temelinde enerji vardır. Enerji, kendisini bir dalga boyu, yani bir frekans olarak ortaya koyar. Değişik frekansların birbirleriyle olan ilişkileri ve etkileşimleri sonucunda, kesişen ve girişen dalga boylarından oluşan "girişim ağı modelleri" (dalga desenleri) doğar. Bu durum, tıpkı bir hologram plâkasına yapılan kayda benzer. Yani, evren aslında dev bir hologramdır. Varlıklar da, onun içerisinde yer alan ve farklı titreşim düzeylerine sahip olan minik hologramlardır.

Holografi Tekniği ve Kuantum Fiziği

21. Yüzyıl, Kuantum Fiziği yasalarının giderek daha çok egemen olacağı bir dönem gibi görünüyor. Hologram ile Kuantum arasındaki benzerlikler, bizim Kuantum Yasaları'nı anlamamızı kolaylaştırıcı örnekler olarak dikkati çekiyorlar. Bunlardan en belli başlı olanlarını inceleyecek olursak, karşımıza iki temel konu çıkıyor.1) Hologram plâkasına birçok görüntü kaydedilmiş olabilir. Ama bunların hiçbirisi çıplak gözle (yani, bizim algıladığımız biçimde) görülemez. 2) Plâkaya hangi açıdan bir ışın tutulursa, sadece o frekansa uygun şifrelerle kaydedilmiş olan görüntü "canlanır", diğerleri ise gözlemci için "yoktur" ya da "cansızdır".

Kaynak : Popüler Bilim (Eylül 2012,Sayı:217)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.