Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:50, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 31 Mart 2025 - 20:50
Arama
MaviKaranlık Forum
Felipe Calderon
-
Tek Mesaj #1
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
Kayıtlı Üye
Felipe Calderón
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
36. Meksika Devlet Başkanı 1 Aralık 2006 - 30 Kasım 2012
Yerine geldiği
Vicente Fox
Yerine gelen
Enrique Peña Nieto
Doğum
Felipe de Jesús Calderón Hinojosa18 Ağustos 1962 (50 yaşında)Morelia,Michoacán, Meksika
Dini
Katolik
Felipe de Jesús Calderón Hinojosa
(d. 18 Ağustos 1962), Meksika eski Devlet Başkanı. Makamını 1 Aralık 2006 tarihinden 2012'ye kadar, bir daha seçilememek üzere devralmıştır. Serbest ekonomi fikirleri ile bilinen muhafazakar National Action Party (PAN)(Milli Hareket Partisi)'sine bağlıdır. Resmi ikameti Los Pinos'tur.
Calderón, 2006 yılındaki çekişmeli başkanlık seçimi sonucunda görevi devralmıştır. 5 Eylül 2006 tarihinde Federal Seçmen Mahkemesi tarafından onaylanan, rakibi Andrés Manuel López Obrador'a karşı aldığı sonuçlar hayli tartışmalı ve çekişmeli olmuştur. Ne şekilde olursa olsun, Grupo Reforma'nın yönettiği seçim bürosuna göre, Meksikalıların %36'sı hala seçimin hileli ya da ciddi düzensizliklerin olduğu bir seçim olduğuna inanıyor.
ayrıca 2006'da secildiğinden itibaren meksika'da faliyet gösteren uyuşturucu kartelerine savaş acarak kanunsuz bölgeleri hukuk çizgisine cekeceğiz acıklaması yaparak uyuşturucu avı başlattı halen devam eden iç savaş durumundaki mekiska'da 40 bine yakın kişi öldü pek çok uyuşturucu kartelide tutuklandı 411 milyon dolar ve 80 bin silaha el koyuldu 80 bin kişi uyuşturcu nedeniyle cezaevine atıldı ya da öldürüldü ama dünyanın en güçlü 10 mafyasından 6 sıradaki meksika mafyası hala etkinliğini koruyor ve devletle savaşıyor meksikadaki savaşın merkezi sınırdaki ciudad juarez dir orda 2006'dan bu yana 4 binden fazla kişi ölmüştür.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 20:50
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.