Windows Phone telefonlar İçin GDR3 Güncellemesi Resmi Olarak Tanıtıldı
MsXLabs.org
Windows Phone işletim sistemi için Microsoft her geçen gün daha fazla yatırım yapıyor. Sadece bu işletim sistemi devam etsin diye Nokia satın alındı. Nokia’nın Windows Phone işletim sistemini bırakabileceği ile ilgili spekülasyonlardan sonra gerçekleşen bu satış gösterdi ki Microsoft bu işletim sisteminde ısrar edecek. Güncelleme konusunda Apple’ı takip eden Microsoft güncellemeyi bütün Windows Phone telefonlara gönderiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Geçtiğimiz Ağustos ayında GDR2 güncellemesi alan telefonların hala Full HD desteklememesi teknoloji dünyasında eleştiriden çok alay konusu olmuştu. Tüm üreticilerin amiral gemilerinde kullandığı Snapdragon 800 işlemci desteğine de kavuşan Windows Phone 22 Ekim tarihinde tanıtacağı büyük ekranlı telefon yada telefonlarda da bu işlemciyi kullanacak.
GDR3 güncellemesinin içeriği aslında çok dolu değil. Full HD ve Snapdragon 800′e ilaveten ana ekranda büyük ekran ve çözünürlüğünde artmasıyla 4 satırdan 6 satırlı dizilime geçilmiş. Nokia, Maps özelliği ile Avrupa’da çok iyi bir navigasyon hizmeti veriyor. Bu navigasyonun daha rahat kullanılması içinde yeni “Drive” modu getirilmiş. Görme engellilerin daha rahat telefon kullanabilmeleri içinde her telefonda olan gelişmiş erişilebilirlik seçenekleri eklenmiş. GDR3 güncellemesi HTC’nin umudunu kestiği 8S ve 8X telefonlarına da geliyor, gerçi bu telefonlar ülkemizde çok fazla satılmadı ama Microsoft hemen hemen bütün telefonlarına bu güncellemeyi göndererek Android ekosistemine sanki nispet yapıyor.
Microsoft Windows Phone işletim sistemi için elinden geleni yapsa da 3.parti uygulamaların geliştirilmesi için hem para desteği hemde daha kolay yazılabilirlik sunması gerekiyor. Yazılımcılara sağlanacak her kolaylık Windows Phone işletim sisteminin gelişmesi için örülecek duvarın tuğlalarıdır.
Kaynak: andronova.net