ilk olanın zekayla hiç bir alakası yok ki! İçgüdü zeka değildir. Ve düşünme ve düşünerek çalışmak insana özgü bir davranış olduğu için hayvanları bu işin içine katamayız. Siz hiç başarılı arı, başarısız arı duydunuz mu? Zekayı kullanabilme yeteneği doğuştan gelmemiştir. Bu iki seçenek arasında doğuştan gelmeyen çalışmak olduğuna göre, nasıl zeka olabilir?
Demişsin ki;"Öyle zeki insanlar görmüşümdür ki çok az sürelerle ders çalışarak başarılı olmuşlardır. Öyle çalışkan insanlar da görmüşümdür ki gecesini gündüzüne kattığı halde çok basit derslerden geçer not almakta zorlanmışlardır." Burada ikisin de çalıştığını söylüyorsun. Fakat ikisi de eşit çalışmış olsaydı tabi ki zekası fazla olan galip gelirdi ama zekası fazla olan aklına atarak, zekası az olan (bakın, hiç demiyorum.) ezberleme yöntemiyle, sonuçta ikisi de öğrenmiş ve başarıya ulaşmış olur. Ve demişsin ki "zeka kabiliyet yetenek çalışma ile gelmiyor." Tabi ki onlar doğuştan gelir fakat yeteri kadar çalışma ile istediğinden fazlası olur. Hem zaten zaman kaybı olduğunu düşünürsen İmkansız başaramazsın.
Zeka düzeylerinin farklı olmasına üstte de değinmiştim, istersen olur.
Heee... Alır, sen zeki olup olmadığını zaten sınavlarla ölçemezsin ama madem başlamışsın devamını getirelim. Edison bile ampulü yaparken o kadar IQ ya rağmen 1000 deneme yaptıysa senin o yüksek notu sadece zekanla alman biraz sıkar.
Oyalanmak zekanın olmadığında mı oluyor? Bence bu da çok mantıksız. Zeka akıl hastaları dışında herkeste var. Yani böyle düşünemezsin. Kafayı çalıştırmak zeka değildir. Bu üç kelimenin arasındaki farı görmüyor musunuz? Adı üstünde çalışmak. Yani kafayı çalıştırmak zeka olamaz.
Bizim de münazaramız var. Fakat bize çalışma konusu geldiği için değil mantığını anlamanız için yazdım. Konusu çalışmak olan var ise bu ikisini karşılaştırarak çalışmanın önemini anlayabilirler.