Alıntı
1. Ağız boşluğunda, tatmaya, yutkunmaya, sesleri boğumlamaya yarayan etli, uzun, hareketli organ, tat alma organı: Ağzımı dolduran kocaman dil, kelimelere yer bırakmıyor ki (Yusuf Ziya Ortaç).
2. Birçok aletin uzun, yassı ve çoğu hareketli bölümleri: Terazi dili.
3. Büyükbaş hayvanların haşlanıp pişirildikten sonra yenebilen dili: Birkaç dilim ekmek, ince bir iki dilim peynir veya dil, bazen de haşlanmış bir sebze yemeği (Sait Faik Abasıyanık).
4. Ayakkabı bağlarının ayağı rahatsız etmemesini sağlayan ve bağ altına rastlayan saya parçası.
5. Makaraların ve bastikaların içine yerleştirilmiş olan, üzerinden geçirilen halatı istenilen yöne çevirmeye yarayan, çevresi oluklu, küçük döner tekerlek: İki dilli makara.
6. Bazı üflemeli çalgılarda titreşerek ses çıkaran ince metal yaprak.
7. Anahtar.
Kaynak: TDK