Arama

Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
15 Ekim 2018       Mesaj #42
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
94.Vasiyet:Cennetin Tam Ortasına Girmek İsteyenler Dikkat Etsin.
İbnu Ömer (r.anhüma) anlatıyor: “Hz. Ömer (r.a), el-Cabiye`de bize hitaben:
-“Ey insanlar, dedi.Ben, (şu hutbeyi okumak üzere) aranızdan kalkıyorum, tıpkı Resulullah aleyhissalatu vesselam`ın bizim aramızda kalktığı gibi.(O kalkıp) şöyle demişti:
-“Size Ashabımı, sonra da onların peşinden gelecekleri (sonra da bunların peşinden gelecekleri) tavsiye ediyorum.Daha sonra (gelenler arasında) yalan, öylesine yayılacak ki, kişi kendisinden yemin talep edilmediği halde yemin edecek, şahitliği istenmediği halde şehadette bulunacak.Haberiniz olsun, bir erkek bir kadınla baş başa kaldı mı onların üçüncüsü mutlaka şeytandır.Size cemaati tavsiye ederim.Ayrılıktan sakının.Zira şeytan, tek kalanla birlikte olur.İki kişiden uzak durur.Kim cennetin ortasını dilerse, cemaatten ayrılmasın.Kimi yaptığı hayır sevindirir ve kötülüğü de üzerse, işte o mü`mindir.”

95.Vasiyet:Evinden Çıktığında Ve Çarşı-Pazarda Okunacak Duayı İhmal Etme.
Muhammed Bin Vasi`den rivayet edilmiştir: Dedi ki; Mekkeye gelmiştim.Kardeşim Salim bin Abdullah bin Öer ile karşılaşmıştım.Salim babası Abdullah tariyki ile dedesi Ömer (r.a)`dan Peygamber aleyhisselamın şöyle buyurduğunu bana anlattı:
-Her kimse çarşıya girer de; La ilahe illlahü vahdehü la şeriykeleh, lehülmülkü velehül hamdü yuhyi ve yümiyt vehüve hayyün la yemüt, biyedihil hayr vehüve ala külli şey`in kadiyr duasını okursa, Allah ona bir milyon sevap yazar, bir milyon günahını siler ve derecesini bir milyon yükseltir.” (Tirmizi dua babı.3650 numaralı hadis)

96.Vasiyet:Ekmeğe Hürmet Edin.
Resulullah (s.a.v) buyurdular:
-“Ekmeğe hürmet edin,Çünkü ekmek semavat ve arzın bereketlerindendir.Kim yere düşen ekmek kırığını yerse affolunur.” (Ramuz)