Arama


vain - avatarı
vain
Ziyaretçi
20 Şubat 2007       Mesaj #34
vain - avatarı
Ziyaretçi
Genetik dopingin önü açılıyor

ABD'de araştırmacıların genetik değişikliğe uğrattıkları fareler normallerinden iki kat hızlı hale geldi. Bunun ileride genetik dopingin yolunu açabileceğinden korkuluyor. ABD'de dün yayımlanan bir araştırma, sonuçları açısından oldukça çarpıcı argümanlar içeriyor. Buna göre, genetik yapısı değiştirilmiş fareler normal farelere oranla çok daha dayanıklı hale geldi.

Yüksek miktarda yağ içeren bir rejim uygulanan bu farelerin faal olmadığı dönemlerde bile obez olmadığı, zira genetik değişikliğin organizmaya fiziksel egzersiz etkisi yaptığı fark edildi.

Maratoncuya dönüştüler

'Public Library of Science Biology' adlı bilim dergisinde yayınlanan bildiride, 'iki grup araştırmacı çeşitli evreleri genetik olarak değiştirdi, bunun sonucunda fareler, pazar sabahı koşucularından olimpiyat maratoncularına dönüştü' ifadesi yer aldı.

Kas dokusu uyarlaması

San Diego'daki Salk Institute'tan Ronald Evans, "Değişiklerden bir tanesi fiziksel performansı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda obeziteyi önlüyor...

"Dayanıklılık ve kapasiteye genetik olarak müdahale edilebileceğinin keşfedilmesi, kas dokusunun sanıldığından çok daha uyarlanabilir olduğunu düşündürüyor" diye konuştu.

Normal farelerden iki kat hızlılar

Genetik yapısı değiştirilmiş farelerin diğer farelerden iki kat daha hızlı ve iki kat daha uzun süre koşabiliyor.

Normal fareler 900 metre koşarken, genetik değişikliğe uğratılmış farelerin bin 800 metre koşuyor, ayrıca normal farelerden bir saat daha fazla performans sergiliyor.


Mumya açılmadan resmi çıkarıldı

eknoloji artık mumyaların peşinde. Mısır'da 3000 yıl önce mumyalanmış bir kişinin yüz modeli, özel bilgisayarlı tomografi metodu yardımıyla sargıları açılmadan çıkarıl Mısır'da 3000 yıl önce mumyalanmış bir kişinin yüz modeli, özel bilgisayarlı tomografi metodu yardımıyla sargıları açılmadan çıkarıldı.

İtalya'nın Asti kentindeki kurumun araştırmacıları, American Röntgenoloji Dergisinin Eylül sayısında yayınladıkları makalede, adı Harwa olan 45 yaşındaki kişinin yüzünün, sol şakağındaki bir beni gösterecek kadar ayrıntılı olarak yeniden yapılandırıldığını belirttiler.

Araştırmacılar bu işlemi gerçekleştirirken bilgisayarla çoğaltılmış röntgen ışınları göndererek 3 boyutlu görüntüler elde etmeyi sağlayan, Çok Detektörlü Bilgisayarlı Tomografi (Multi Computed Tomography-MDCT) adı verilen metoddan yararlandıklarını kaydettiler. Ekip sözcüsü Dr. Federico Cesarani, yüz modelini çıkarmanın diğer yolunun mumyanın sargılarını ya kopararak ya da muhafazasını değiştirmek suretiyle çıkarmak olduğunu vurguladı.

Teknik gelecekte, kriminal laboratuvarlarda ceset teşhisi, antropolojide tarih öncesi toplumların araştırılması ve tıpta ise tarih öncesi insanları etkileyen hastalıkların incelenmesinde kullanılabilecek.



1902 smartshopper
Eksiği siz söyleyin, listeyi SmartShopper tutsun
Market rafları arasında ya da pazar tezgahaları arasında dolaşırken evde eksik olanları düşünerek vakit kaybetmek SmartShopper ürünü ile son buluyor. Cepte ve çantada kolayca taşınabilen SmartShopper sesli şekilde söylenen kelimeleri belleğine kaydedip daha sonra tek tuşla alışveriş listesi şeklinde yazıya dökebiliyor.

Alışveriş esnasında binlerce ürün arasından eksiklerin unutulmadan satın alınması çoğu zaman uzun zaman alır. SmartShopper, bu gereklilikleri bir anda düşünüp bulmanın ya da rafların arasında dolaşarak hatırlamaya çalışmanın önüne basit çalışma mantığı ile geçiyor.

Aklınıza eksik bir ürün geldiğinde SmartShopper ister çantadan çıkartılarak isterse de buzdolabına mıknatısla yapışmış durumdayken üzerindeki kayıt butonuna basarak kayıt yapılabiliyor. Girilen bilgileri belleğinde tutan ürün alışveriş esnasında yazırma butonuna basıldığında önceden kaydedilmiş bilgileri liste halinde sunabiliyor.
Son düzenleyen vain; 20 Şubat 2007 13:24 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi