Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
03:03, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 22 Nisan 2025 - 03:03
Arama
MaviKaranlık Forum
Akdeniz Üniversitesi
-
Tek Mesaj #1
NihLe
Ziyaretçi
1 Eylül 2007
Ziyaretçi
Akdeniz Üniversitesi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Antalya, Burdur ve Isparta illerindeki yüksek öğretim kurumlarını kapsayacak şekilde, 1982 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesi.
1992 yılında Antalya dışındaki birimlerini Süleyman Demirel Üniversitesi’ne devretmiştir. Aynı yıl Akdeniz Üniversitesi’nde var olan üç fakülteye altı fakülte daha eklenerek fakülte sayısı dokuza yükseltilmiştir. Daha sonra farklı tarihlerde kurulan fakültelerle birlikte fakülte sayısı 12’ye çıkmıştır.
Birimleri
Fakülteler
Tıp Fakültesi
Ziraat Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Burdur Veteriner Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Eğitim Fakültesi
[İletişim Fakültesi]
Akdeniz İletişim - Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Yüksek Okullar
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu
Beden Eğitimi ve Spor Yükse Okulu.
Antalya Sağlık Yüksek Okulu.
Akseki Sağlık Yüksek Okulu.
Meslek Yüksek Okulları
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yükse Okulu
Elmalı Meslek Yüksek Okulu
Kumluca Meslek Yüksek Okulu
Korkuteli Meslek Yüksek Okulu
Serik Meslek Yüksek Okulu
Akseki Meslek Yüksek Okulu
Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü
Akademik Bilgiler
Akademik yıl
Akdeniz Üniversitesi'nde akademik yıl Güz ve Bahar dönemi olarak iki döneme ayrılmıştır. Güz dönemi Eylül-Ocak, Bahar dönemi Şubat-Haziran aylarını kapsamaktadır.
Öğrenci işlemleri
Öğrencilerin kayıt, kabul, sınav ve değerlendirme işlemleri 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan Yüksek Öğrenim Kurulu kararlarına ve yönetmeliklerine göre yapılmaktadır. Bu konuda Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kitapçık kayıt sırasında öğrencilere sunulmaktadır.
Kayıtlar
Akdeniz Üniversitesi'ne giriş ve kayıtlarla ilgili her türlü başvuru, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'na yapılır. Öğrenciler her dönem başında ilan edilen sureler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Akdeniz Üniversitesi'nde her öğrencinin kendi bölümünden bir danışmanı vardır. Dönem kayıtlarında öğrenci akademik danışmanına başvurabilir. Danışman, öğrencinin diğer sorunları ile de yakından ilgilenir.
Yatay geçiş
T.C. ve yabancı uyruklu öğrencilerin bir yüksek öğrenim kurumundan diğerine ya da aynı üniversite'nin bir bölümünden diğerine geçişleri Yüksek öğretim Kurulu'nca belirlenen "Yüksek öğretim Kurumları Arasın'da öğrenciler'in Yatay Geçiş Esasları" na uygun olarak yapılır. Akdeniz Üniversitesi içinde fakülte, yüksek okul veya bölümler arasında yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumları Arasında Ön lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde yapılır.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 03:03
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
IÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚¦Ãƒâ€¦Ã‚¸ÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚ÂÂÂ±ÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚ÂÂÂŸÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚±n dalga-tanecik modeliyle izah edilemiyen davranÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚ÂÂÂ±ÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚¦Ãƒâ€¦Ã‚¸larÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚±
studentin
-
18:18
Fizik
ESKÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚°LER BURDA MI?
kompetankedi
-
02:21
Soru-Cevap
ÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚¦Ãƒâ€šÃ‚ÂÂÂÂu Anda DinlediÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚Ÿiniz ÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚¦Ãƒâ€šÃ‚ÂÂÂÂarkÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚±
WaRrioR
-
20:50
Forum OyunlarÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚±
Uydurmasyon Kampanyalar YaratÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚±n
WaRrioR
-
22:01
Forum OyunlarÃÆâ€ââ€Â¢ÃƒÆ’ƒÂ¢Ã¢â€šÂ¬Ã‚±
Uykusuzlar Buraya, Gece Sohbetimiz
WaRrioR
-