Arama

Trakya Üniversitesi - Tek Mesaj #1

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
21 Eylül 2007       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
logobanner

Trakya Üniversitesi 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 20 temmuz 1982 tarihinde kurulmuştur. İstanbul Üniversitesi’nden devralınan Edirne Tıp Fakültesi “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine” , Edirne Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi “Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Akademi”sine dönüştürülmüştür. Ayrıca, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale Eğitim Yüksekokulları Trakya Üniversite’ sine bağlanmıştır. Trakya Ünivesitesi’ nde 1982-1983 eğitim-öğretim yılında; Edirne’de Fen-Edebiyat Fakültesi, Tekirdağ’da Tekirdağ Ziraat fakültesi, 1988-1989 eğitim-öğretim yılında Edirne Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çorlu ve Keşan Meslek Yüksekokulu,1990-1991 eğitim-öğretim yılında Biga Meslek Yüksekokulu, 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Devlet Konservatuarı açılmıştır. Trakya Üniversitesi bünyesinde; 3837 Sayılı Kanun ile 11 temmuz 1992 tarihinde, Çorlu Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri kurulmuştur. Aynı Kanun ile Trakya Üniversitesi bünyesindeki Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu , Çanakkale Üniversitesi’ne aktarılmıştır. 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Lüleburgaz, Hayrabolu, Malkara ve Şarköy Meslek Yüksekokulları ile Yükseköğretim Kurulu, Sağlık bakanlığı arasında yapılan protolle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları eğitim-öğretime başlamıştır. 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Babaeski, Uzunköprü, Çerkezköy, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulları eğitim-öğretime başlamıştır. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Havsa, Muratlı, Saray Meslek Yüksekokulları ve 1998-1999’da Vize Meslek Yüksekokullu eğitim-öğretime başlamıştır.1998 yılında kurulan Kırklareli Teknik Eğitim Fakültesi yapılanma çalışmaları sürdürmektedir. Bir “Bölge Üniversitesi”olan Trakya Üniversitesi 3 il, 14 ilçede, 8 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 1 konservatuar, 18 meslek yüksekokulu, 14 araştırma ve uygulama merkezi, 1 anaokulu ve rektörlüğe bağlı 4 bölüm ile toplam 53 birime ulaşmıştır. Kuruluşunda 4 profesör, 7 doçent, toplam 130 akademik kadroya sahip olup, bünyesinde 2435 öğrenciyi barındıran Trakya Üniversitesi bugün tüm bölgeye yayılan büyük bir üniversitedir. Ayrıca bölgesel çevre eylem planı hazırlamak, Trakya’nın sektörel envanterini çıkarmak, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını tespit etme çalışmaları yeni bir boyuta ulaşmıştır. Sunduğu eğitim-öğretim kalitesi açısından kendisini aşmayı başaran, bölge ülke sorunlarına yönelik çeşitli misyonlar üstelenerek bilimsel etkinliklerde bulunan ve bu arada uluslararası , özellikle Balkan ülkeleri ile ilişkilerini geliştiren Trakya Üniversitesi, eksiklerini tamamlama ve diğer alanlarda büyüme yolunda ciddi adımlar atmaktadır. Trakya Üniversitesi kurucu ve II. Dönem Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadeniz’dir. 6 Ağustos.1992’de III. Dönem Rektörlüğüne Prof. Dr. Poyraz Ülger atanmıştır. Gelişimini emin adımlarla atmaya başlayan üniversite, mühendislik-mimarlık fakülteleri ve meslek yüksekokulları atölyeleri ile o dönemde altyapı gereksinimlerini gidermeye başlamıştır. 13 Temmuz 1999 tarihinde IV. Dönem Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Osman İnci 4 yil sonra 5.dönem rektörü olarak tekrar atanmıştır.
Adres:Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Karaağaç /Edirne 22050
Telefon (0284) 214 42 10-11 12 Fax (0284) 214 33 13
e-mail: basin@trakya.edu.tr
Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 22:10