Arama

nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
10 Kasım 2007       Mesaj #45
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Kitap Adı :GİZEMLİ MELODİ
Orjinal Adı :The Mission Song
Yazarı :JOHN Le CARRE
Türü :ROMAN
Çevirmen :Esat Ören

Babası İrlandalı bir Katolik misyoner, annesi ise Kongolu bir kabile reisinin kızı olan, Bruno Salvador, Doğu Kongo'nun Kivu Bölgesi'ndeki misyoner okulunda büyür. Ve sonra Roma'nın gizli çocukları olarak bilinen bir grup tarafından eğitilir. Birader Michael, onu Afrika dilleri çevirmeni olarak yetiştirir.

Dostları ve düşmanları tarafından "Salvo" diye tanınan Bruno, aldığı eğitim sayesinde kısa sürede ilerleyerek İngiliz gizli servisinin en başarılı isimlerinden biri olur. Bir İngilizle evli olan Salvo, aslında melez oluşu yüzünden gizliden gizliye karısının ailesi ve arkadaşları tarafından hor görülmektedir.
Kuzey Denizi'nde çok gizli birtoplantıya görevli olarak gönderilen genç adam, Batılı parababaları ve Doğu Kongo kabile reisleri arasında çevirmenlik yaparken ortada dönen birçok pis oyuna kulak misafiri olur. Bu arada, görevi sırasında tanıştığı Kongolu bir hemşire onun hayata bakışını değiştirerek unutmakta olduğu Kongolu köklerini hatırlatır. Ve Salvo tanık olduğu pis oyunlara alet olmamak için Kongolu vicdanını dinleyerek olan bitene karşı koyar. Ama ne yazık ki bedeli çok ağır olacaktır.

Gerilim, aşk ve zamanımızın komik alegorik öğeleriyle bezeli Gizemli Melodi, Salvo'nun Batı ikiyüzlülüğünden sıyrılarak Kongo'ya dönme düşlerini anlatıyor.

Kitap Adı :ON ÜÇÜNCÜ HİKAYE
Orjinal Adı :The Thirteenth Tale
Yazarı :DIANA SETTERFIELD
Türü :ROMAN
Çevirmen :Candan Selman

Margaret, anne ve babasıyla beraber yaşayan içedönük ve yalnız bir genç kızdır. İçten içe, doğumuyla ilgili çeşitli şüpheler taşımakta ve bunu anne ya da babasıyla paylaşmamaktadır. Margaret'in tüm bu iç hesaplaşmalar içinde en büyük uğraşısı, ölen ünlü insanların biyografilerini yazmaktır.

Sonunda, ünlü Vida Winter'dan aldığı davet mektubu hayatında yeni bir sayfa açar. Geçmişi karanlıklar ve çelişkilerle dolu olan kadın Margaret'ten kendisinin biyografisini yazmasını ister.

Vida ve Margaret'in geçmişlerine yaptıkları yolculuk, ikisinin de içindeki karanlığa ışık tutacaktır.

İki kadın, peşlerini bırakmayan hayallerle boğuşarak sonunda kendi gerçeklerine ulaşırlar.

On Üçüncü Hikaye, gotik öykülerle dolu başarılı bir ilk roman çalışması

Kitap Adı :SEVGİLİ SALAK GÜNLÜK 4 - HİÇBİR ŞEY YAPMA, ASLA!
Orjinal Adı :Dear Dumb Diary, Never Do Anything, Ever
Yazarı :JIM BENTON
Türü :ALTIN ÇOCUK KİTAPLARI
Çevirmen :Sevin Okyay

Sevgili Salak Günlük, Hudson Rivers'ı hatırlıyor musun (sınıfımdaki sekizinci en şirin oğlan)? Üzülerek bildireyim ki onun bir görme sorunu var. Bugün benimle konuşurken Yeni Saç Aksesuarımın Fevkaladeliği'ni fark edemediği gibi, Angeline'in yanından geçtiğini ve savrulan saçlarından fışkıran güzelliği de fark edemedi. Keşke o anın tadını daha fazla çıkarsaydım, ne var ki, Hudson'ın bu trajik durumuna üzüldüm, çünkü Angeline'i herkes fark eder.

Kitap Adı :ZİHNİN ŞİFRESİ
Orjinal Adı :
Yazarı :ETHEM KOCABAŞ
Türü :TOPLUM VE İNSAN DİZİSİ
Çevirmen :

Türkiye'nin geleceği bu şifrede saklı...

Kendinizi ve potansiyelinizi ne kadar biliyorsunuz?..

Benzersiz ve üst düzey potansiyele sahip olduğunuzu biliyor musunuz?..

Nöro Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Ethem Kocabaş, çocuğunuzun gelecekteki mesleğinin şifrelerini Zihnin Şifresi'nde açıklıyor.

"Bugün bilimsel çalışmalar göstermektedir ki bir insanın beyni 1,5 - 2 yaşları arasında maksimum sinaps bağlantısı seviyesine ulaşmaktadır. Bu nedenle bu yaş aralığından itibaren var olan sinaps bağlantılarının uygun çevresel ortamlarla desteklenmesi son derece önemlidir. Bu desteğin sağlandığı etkileşimlerden birisi de oyuncaklardır," diyor Ethem Kocabaş. Çocuğa sunulan ve oynamayı tercih ettiği oyuncağın onun zeka, merak alanı ve karakter özelliklerinin gelişimi üzerinde önemli etkileri var. Ethem Kocabaş'ın yazdığı Zihnin Şifresi'nin ana konusu da bu! Çocuğunu anne karnından itibaren bilinçli bir şekilde desteklemek ve ona yaşam boyu koçluk desteği vermek isteyen ebeveynler, meslek seçimi aşamasında olan gençler, mesleğinin zihin süreçleri açılımını keşfetmek isteyen çalışanlar, şirketlerin insan kaynakları ve eğitim departmanı çalışanları, eğitim bilimciler ve yöneticiler kitaptan en üst düzeyde yararlanabilecekler.

Zihnin Şifresi hangi sorulara cevap veriyor?

- Başarılı ve mutlu olacağım meslekler nelerdir ve bunu nasıl anlayabilirim?
- Mesleki başarılarımı nasıl üst düzeyde yaşayabilirim?
- Eğitimlerde bilginin eyleme dönüşmesini nasıl sağlayabilirim?
- Çocuğumun gelişimine anne karnından itibaren nasıl destek olabilirim?
- Çocuğumu keşfetmek için oyuncaklardan nasıl destek alabilirim?
- Okul öncesi eğitim hayatından itibaren çocuğuma eğitim yaşamında nasıl zihin koçluğu desteği verebilirim?
- Motivasyonu yaşamımda kalıcı olarak nasıl temin edebilirim?
- Ben aslında kimim ve bilmediğim ne özelliklerim var?

Ayrıca kitap da Ethem Kocabaş'ın mesleğinde Türkiye ve dünya çapında başarılara imza atmış çok sayıda bilim-sanat insanı ile gerçekleştirdiği paylaşımlara da yer veriliyor.

Zihnin Şifresi, kendi içinizde yapacağınız çok özel bir yolculuğu kapsıyor. Ethem Kocabaş, sizleri; kendinizi ve yaşamınızda değer verdiğiniz insanları keşfetmeye davet ediyor.
Son düzenleyen NeutralizeR; 13 Mart 2017 20:52