Bir topluma ancak 100 yılda bir Erkin Koray gelir, ikinci yüzyil gelir mi? Orası garanti değildir diyor Nuri Kurtcebe. AKREBİN GÖZLERİ
Akrebin gözleri her an üstümde sanki Akrebin gözleri öyle yaman ki...
Öylece bakİyor, hiç göz kİrpmadan Akrebin gözleri... Akrebin... Akrep...
Hainlikle dolup boşalan bakİşlari Sanki bitmez bir kin, nefret soluyor Yavaş yavaş yandan yaklaşişlari Belli ki küçük bir firsat kolluyor Akrebin gözleri... Akrebin... Akrep... Sen oradasin, ben buradayim, Sanma ki ben korkulardayim... Bundan böyle ben kuşkulardayim Akrebin gözleri... Akrebin... Akrep... Akrep, akrep, ah... Akrep, akrep, ah... Akrebin gözleri, zaman böyle geçerken Bekleme bosuna, eyleme beni Bir yerlerden gelip, bir de giderken Var olmak yok olmak, ne farkeder ki?... Akrebin gözleri... Akrebin... Akrep.. ANLADIN MI? Anladin mi evladim? Bu dünyada neler var Kazanacağim derken Başi kaybetmek de var Dervişim çok bilmişim Seyyahim hep gitmişim Ustasinin işçisi Daha neler neler var Kaş yapayim derken Göz çikarma sakin Sen eskisi gibi Saf tavrini takin Anladin mi evladim? Bu dünyada neler var Senin kitabin kadar Yazilmiş cümleler var Sen ne kadar anladim Desen de evladim Anlamamişsindir Aramizdaki dağlar O kadar yüksek ki Aşamamişsindir Sözüm hiç kimseye değl Belki ters gelir birine Yalnizca bir şarki yazdik Bu böyle biline ANLAMADIM Anlamadim ne oldu O günden bu güne kadar Her günüm bir ayri Her gecem bir ayri Her yerimde her düşümde bir sen Anlamadim ne oldu birden Ben sevmeyen sevmek istemeyen Seviyorum deli gibi gönülden Anlamadim ne oldu birden Sen mevsimler gibi değişen Sen çiçekler gibi açan Her gülüşünde güneş gibi doğan Ömrümün bir tanesi sen Anlamadim ne oldu birden Seviyorum deli gibi gönülden ANMA ARKADAŞ Bir sevgili ugruna Sende benim gibi yanma arkadaş O yaşli gözlerine,o yalan sözlerine, Kanma arkadaş Giden gelir mi sandin Aldandin boşa yandin Birakip gitti seni Niçin ismini andin Anma arkadaş, anma arkadaş. Birgün geri gelecek, Senden af dileyecek, Sanma arkadaş. Yirt at gitsin resmini, Unut artik ismini. Anma arkadaş, anma arkadaş ARAPSACI Bir derdim var dinleyin Ey gökteki yıldızlar Beni benden çalarak Kaybolup gitti yıllar Aşk aşk aşk yüzünden Izdıraba kul oldum Ömrüm böyle tükendi Ne kadar zalim yıllar Gönlüm söz dinlemiyor Sevdiğimi ver diyor Kim görse şu halimi Bir daha sevme diyor Oof aşk yüzünden Arapsaçına döndüm Çöz beni arapsaçı Çivi çiviyi söker Budur bunun ilacı Budur bunun ilacı Sen gittin saçlarıma Erimez karlar yağdı Mevsimlerin tadı yok Baharım sende kaldı Ansızın gidiverdin Haber bile vermedin Hem kendin harab oldun Hem beni benden ettin Gönlüm söz dinlemiyor Sevdiğimi ver diyor Kim görse şu halimi Bir daha sevme diyor Oof aşk yüzünden Arapsaçına döndüm Çöz beni arapsaçı Çivi çiviyi söker Budur bunun ilacı Budur bunun ilacı AŞKIMIZ BITECEK Ben karagün dostu sanmiştim seni En aci günlerde terkettin beni Bir derdim üstüne bin derdi kattin Her zaman ağlattin şu gözlerimi Aşkimiz bitecek böyle giderse Bende hiç günah yok kabahat sende Sanma ki bu dünya sana kalacak Senin de gençliğin elbet solacak Herkesi kendine yar olur sanma Yine benim sana tek yar olacak Aşkimiz bitecek böyle giderse Bende hiç günah yok kabahat sende Ne seni görseydim ne de sevseydim Gönlümü vermezdim böyle bilseydim Ne bir gün güldürdün ne sevindirdin Seni sevmektense keşke ölseydim Aşkimiz bitecek böyle giderse Bende hiç günah yok kabahat sende DELI KADIN Deli kadin, hiç sen beni anlamadin. Sopa mopa kâretmiyor taş kafana. Öldüm desen yalan, kaldim desen yalan. Hepsi yalan. Bir gün aman diyeceksin. Sen o zaman bileceksin. Aptal gibi şapsal gibi sevdim sandim. Artik biktim dertlerimden, çok usandim. DOST ACI SÖYLER Bir bakarim dünya çökmüş toz olmuş Bir bakarim yüzler gülmüş yaz olmuş Insan kuş değilde şeytan misali Dost aci söylermiş darilma emi Dilinden düşmezdi Allah'in adi Ahreti düşünmez var mi faydasi? Hem beni aldatir hemde kendini Dost aci söylermiş darilma emi It değiliz ki biz dağa küselim Öküz değiliz ki bağo sökelim Gaye kardeşlikse gel tut elimi Dost aci söylermiş darilma emi GADDAR Önce selam verdin gaddar Sonra yere serdin gaddar Bekle bekle dersin gaddar Çok parami yersin gaddar Gaddar gaddar zalim gaddar Ha ha ha ha hain gaddar Bana bülbül dersin gaddar Durmadan ötersin gaddar Zaten ben yanmişim gaddar Sana hep kanmişin gaddar Gaddar gaddar zalim gaddar Ha ha ha ha hain gaddar HARE KHRISHNA Dün gece bir rüya gördüm Hayirdir inşallah Güller açmiş bir bahçede Ne kadar güzeldi Bana elini uzattin Tutar miyim diye baktin Şunu bil ki unutmadim Çok sevdim inan ki Şu sözlerini "Hary Krishna" HAYAT BIR TESELLI Hayat bir teselli, aci, izdirap Benmiyim bilemem zaman mi harap. Ariyorum kendime şimdi bir yoldaş Bulamadim ne bir dost ne de arkadaş. Dokunmayin halime, birakin beni Doluyorum gün ve gün bak yavas yavas. Kasirga mi fora mi hayat günleri Dünyami bilemem benmiyim deli. Her gece yalnizim yok ki bir yoldaş Çekilmiyor hayatin kahri arkadaş. ILAHI MORLUK Ilahi morluk Nedir bu zorluk Çoktandir sorduk Nedir bu bolluk ILLAKI Tuzlu olsun, buzlu olsun Illaki muhabbetimiz karpuzlu olsun Sulu olsun, susuz olsun Illaki muhabbetimiz şalgamli olsun O siyah gözlerin bir noktaya bakadurur Benimde aklimi o noktaya takadurur Yaktin yiktin kül eyledin imanimi sen benim Biraz da yok eyledin imanimi sen benim Ben seninim Işte öyle şimdi böyle illaki muhabbetimiz sonsuz olsun KIZLARI DA ALIN ASKERE Gönül verdim kara gözlü esmere Alip götürdüler beni askere Kurban olam size ey komutanlar Kizlari da alin askere Yüce dağlar senin karin biter mi? Yanmayan ocakta duman tüter mi? Kurban olam size ey komutanlar Yar olmazsa bu askerlik biter mi? Nazli yare için için yanardim Bu askerliği ben bitmez sanardim Ne çabuk gelirmis meğer teskere Herkes seve seve gitsin askere Kizlari almayin artik askere KRALLAR Oturmuş gökyüzünde konuşuyor krallar Kopmuşta biraz evvel firtinalar Kizlar köşede başinda yildirimlar Kopmuşta biraz evvel firtinalar Sus konuşuyor krallar Sus,sus,sus Konuşuyor krallar MELEK MISIN? Orda misin burda mi? Sağlam misin hurda mi? Bilemedim bunlari Melek misin şeytan mi? Kismet misin kahir mi? Gider misin kalir mi? Bilemedim bunlarir Melek misin şeytan mi? Mavi boncuk taksanda Irmak olup aksanda Şahin olup uçsanda Sorular var kafamda Sevda misin bela mi? Iyi misin fena mi? Bilemedim bunlari Melek misin şeytan mi? MERMER GIBI Bu günde bir dolaştim sokak sokak Beş on çocuk sira çemberler gibi Halleri kalbime yuvarlanarak Soğuk soğuk yaslandim mermer gibi Kimi çapkin kimi başiboş kimi Sokaklarin en kidemli hakimi Dikkat ettim şu bir günlük zevkimi Bu bir avuç,beş,on çocuk yer gibi MEZARLIK GÜLLERI Solan yüzleri Dolan elleri Boş gönülleri Kollar mezarlik gülleri Sonsuz düzeni Mutsuz bedeni Ipek kefeni Gözler mezarlik gülleri Soğuk taşlarda Yeşil çimlerde Kara toprakta Açar mezarlik gülleri ÖFKE Bit tutam öfke Takilir kalir içimde Kurtulamam atamam Bu öfkeyi içimden Binlerce hil Binlerce hurda varken Bunlari unutamam Namert cirit atarken Seninle bir olalim Kurtulalim atalim Bu bitmeyen Öfkeden Gel kurtar beni Bir tutam öfke Sarar damarlarimi Öfke taştan kati Yoksa keskin satir mi? Belki bir gün gelir Öfke bir kabus gibi Öyle bir yerleşir Içimdenn gitmez gibi SANA BIRŞEYLER OLMUŞ Çok geç artik olan olmuş Eski halin bak kaybolmuş Yüzünün de rengi solmuş Olmaz deme olmuş olmuş Sana bir şeyler olmuş SANDALCI Asil küreklereağir ağir çek Uzak kiyilara götür sandalci Yalnizim bu yerde arayanim yok Kimse bilmez gönül hatir sandalci Bahtim perde perde gölgeler suyu Yolum bu sularin renginden koyu Gönlünde tuttuğun binbir arzuyu Gecenin koynuna yatir sandalci Gönlüm küreklerin ardinca yürür Yavaşlama durma enginlere sür Önünde serildi koca bir ömür Yaz sulara satir satir sandalci Gece ayaz, keder çöktü bak aya Neler verirdim beni seversin diye Kaderim elinde karşi kiyiya Ister geçir ister batir sandalci SEN YOKSUN DIYE Yine Bulutlar seyrini yitirmis Semaya baksana matem mi tutmus? Gökte ne ay var, ne de bir yildiz Her taraf karanlik ve de issiz Sen Yoksun Diye Her gün agliyorum Sen Yoksun Diye Esen rüzgarin kesilmis nefesi Coskun dalgalarin cikmiyor sesi Bu ne sessizlik, bu ne durgunluk Dogan günese bak, rengi soluk Sen Yoksun Diye Her gün agliyorum Sen Yoksun Diye TEKBAŞINA Kim olursan ol ne istersen yap Sende bu dünyada tekbaşinasin Annen kolunda Baban yolunda Kardeş yaninda Tekbaşinasin Tekbaşimizayiz hep tekbaşimiza Sözler altinda Gözler altinda Yaşam kavganda tekbaşinasin Nefes alirken nefes verirken Gülüp ağlarken tekbaşinasin Tekbaşimiza kalmişiz Hani anan hani baban Gördüklerin sevdiklerin Hani kardeşin ve arkadaşin Bir baştan öbür başa Dağilmişiz bu dünyaya Bir uçtan öbür uca Yayilmişiz bu dünyaya Tekbaşimizayiz hep tekbaşina YAGMUR Yağmurun sesine bak Aşka davet ediyor Cama vuran her damla Beni harab ediyor Bu yağmur seni benden Alıp götüren yağmur Aşkımızı sel gibi Silip süpüren yağmur Her damlada ah ettim Hayatıma kahrettim O kadar üzgünüm ki Seni nasıl kaybettim Seni nasıl kaybettim Ne zaman kapım çalsa Sen geldin sanıyorum Korkarım ki aşkımı Boşyere arıyorum Yine yağmur yağacak Beni benden alacak En acı ızdırabın Deryasına salacak Her damlada ah ettim Hayatıma kahrettim O kadar üzgünüm ki Seni nasıl kaybettim Seni nasıl kaybettim YALNIZLAR RIHTIMI Bir ben miyim perişan Gecenin karnliğinda Yosun tuttu gözlerim Yalnizlar rihtiminda Bütün gece ağladim Dalgalar kucağinda Yosun tuttu gözlerim Yalnizlar rihtiminda Bir beni mi unuttular Uçup gitti martilar Geceler ben ve deniz Yalnizlar rihtiminda Bütün gece ağladim Dalgalar kucağinda Yosun tuttu gözlerim Yalnizlar rihtiminda