Arama

Erdoğan Çakıcı

Güncelleme: 29 Nisan 2017 Gösterim: 2.248 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
29 Nisan 2017       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Erdoğan Çakıcı
1936 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. İlkokuldan sonra Eskişehir Sanat Okuluna başladı. Ancak ikinci sınıftayken ayrılıp Kuleli Askeri Lisesine kaydoldu. Buradaki eğitimini de üçüncü yılında yarıda bırakarak Eskişehir Ticaret Lisesinde devam etti. Mezun olduktan sonra Eskişehir İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde yüksek öğretimine başladı. Lise de öğrenciyken Yeşilçam ile tanıştı. İlk filmini 1954 yılında Suphi Kaner’in yönettiği ‘Mapushane Çeşmesi’nde başrol alarak gerçekleştirdi. Ağabeyi Zeki Çakıcı ile birlikte 1952 yılında ‘Çan Filim Şirketi’ni kurdular.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Erdoğan Çakıcı.jpg
Gösterim: 322
Boyut:  36.9 KB
1957 yılında “Acı Günler”, 1959’da “Kara Sevdalı Yârim”, 1960’da ‘İçimizden Biri” ve “Köyde Bir Kız Sevdim” filmlerinde oynadı. 1962 yılında çekilen “Beni Anneme Götür” filminin başrol oyuncusu idi. Bunların dışında diğer film şirketlerince çekilen 1961’de “Sepetçioğlu” filmi ile 2004’de TV Dizisi olarak çekilen “Kanayan Yara-Bosna Mavi Karanlıkta” dizilerinde rol aldı.

1958’de ağabeyi ile birlikte kurdukları film şirketinin çektiği kendisinin de rol aldığı “İstiklal Uğrunda” adlı film dönemin sansürüne takıldı. Bu filmde Fatma Girik’i. 1960 yılında da Türkan Şoray’ı ilk kez beyaz perde ile buluşturdu. Türkan Şoray’ı “Köyde Bir Kız Sevdim” filmde figüran olarak oynattı. Erol Taşı’da “Erol Taş” yapan filmlerde oynattı.

“Malkoçoğlu” olarak da bilinen Eskişehir’in evladı Cüneyt Arkın’ı da İstanbul’a götürerek sinemayla buluşturdu. 50 sene boyunca boks, basketbol, voleybol, atletizm dallarında önce sporcu daha sonra ulusal hakemlik yaptı. 80 yaşında olmasına rağmen beyaz perdeden kopamadı.

Eskişehir’de de Kanatlı ve Espark AVM’lerde şu günlerde oynamaya başlayan “GİT BAŞIMDAN” filmde de rol aldı.

12-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen, ‘17’nci Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde, sinemaya verdiği emeklerinden dolayı “Sinema Emek Ödülü” verildi.

27 Nisan 2017 günü evinde hayatını kaybeden Erdoğan Çakıcı, 28 Nisan'da ikindi namazında Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları ile defnedildi.

FATMA GİRİK, TÜRKAN ŞORAY VE EROL TAŞ İLE ÇALIŞTI


1958’de ağabeyi ile birlikte kurdukları film şirketinin çektiği kendisinin de rol aldığı “İstiklal Uğrunda” adlı film dönemin sansürüne takıldı. Bu filmde Fatma Girik’i 1960 yılında da Türkan Şoray’ı ilk kez beyaz perde ile buluşturdu. Türkan Şoray’ı “Köyde Bir Kız Sevdim” filmde figüran olarak oynattı. Erol Taşı’da “Erol Taş” yapan filmlerde oynattı.

CÜNEYT ARKINI SİNEMA İLE BULUŞTURDU


'Malkoçoğlu' olarak da bilinen Eskişehir’in evladı Cüneyt Arkın’ı da İstanbul’a götürerek sinemayla buluşturdu. 50 sene boyunca boks, basketbol, voleybol, atletizm dallarında önce sporcu daha sonra ulusal hakemlik yaptı. 12-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen, ‘17’nci Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde, sinemaya verdiği emeklerinden dolayı “Sinema Emek Ödülü” verildi.

-derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Erdoğan Çakıcı nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

17 Temmuz 2017 / kompetankedi Tiyatro tr
7 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Edebiyat tr
9 Kasım 2012 / editör Sanat tr
9 Ağustos 2015 / Hera Sanat tr