Arama

Richard Dean Anderson

Güncelleme: 20 Şubat 2008 Gösterim: 6.223 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
20 Şubat 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Richard Dean Anderson

417px Richard Dean Anderson

Sponsorlu Bağlantılar
Richard Dean Anderson, 23 Ocak, 1950'de Minneapolis, Minnesota'da doğmuş Amerikalı aktördür. En çok bilinen rolleri popüler televizyon dizilerinden MacGyver(1985-1992)'daki Angus MacGyver ve Stargate SG-1(1997-2006)'deki Jack O'neill'dır. Ayrıca Stargate SG-1, Amerikan tarihinin en uzun süreli(10 Sezon) bilim kurgu dizisi olma ünvanına sahiptir.

Gençliği

Anderson Minneapolis, Minnesota'te doğdu. Jay Anderson ve Jocelyn Rhae Carter'ın küçük oğlu, biraz İrlanda, biraz İsveç, biraz Norveç ve biraz da Kızılderili kanı taşımaktadır. Roseville, Minnesota'da büyüdü. Ohio Üniversitesi'ni ve St. Cloud State Üniversitesi'ni bitirmiştir.

Kariyeri

Oyunculuk kariyerine Soap Opera ile General Hospital adlı ABD TV dizisinde 1976'dan 1981'e kadar Dr.Jeff Webber'ı canlandırarak başladı. Ayrıca Seven Bridges for Seven Brothers adlı dizide Adam'ı canlandırmıştır.
Anderson, asıl ünü 1985 ile 1992 yılları arasında yayınlanan ve yayınlandığı süre içerisinde oldukça ilgi gören televizyon dizisi MacGyver sayesinde kazanmıştır.
1997 ile 2006 yılları arasında, Albay/Tuğgeneral Jack O'Neill olarak Stargate SG-1 adlı dizide başrolde oynamıştır. Dizi aslında Stargate adlı filmden uyarlanarak çekilmiştir. Başrollerinde Kurt Russell ve James Spader'ın oynadığı film çok ilgi görünce TV dizisi ile devamı geldi. Dizinin altıncı sezonu çekilirken kızı ile daha fazla zaman geçirmek isteyen Anderson, dizide daha az rol almaya başladı. Yedi ve sekizinci sezonlarda birkaç ufak rol alarak diziye katkıda bulundu. Dokuzuncu sezonda ise tekrar diziye ağırlığını koyarak geri döndü. Onuncu sezondan itibaren tekrar konuk oyuncu olarak diziye katkıda bulunmuştur. Stargate SG-1 haricinde birkaç bölüm de Stargate Atlantis adlı dizide konuk oyuncu olarak rol almıştır.
Richard Dean Anderson, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri tarafından Vaşington, D.C.'de düzenlenen Hava Kuvvetleri Kurumu 57nci yıldönümünü sunmuştur. Stargate SG-1'deki rolü itibarı ile Hava Kuvvetleri'ni izleyiciye olumlu bir şekilde yansıtmasından dolayı Hava Kuvvetleri tarafından oldukça hoş karşılanmıştır. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General John P. Jumper tarafından takdim edilen Anderson, onursal olarak Tuğgeneral rütbesini almıştır.

Simpsons Richard Dean Anderson

R.Dean Anderson ve Simpsonlar

Anderson her zaman bir televizyon dizisi olan The Simpsons 'ın büyük bir hayranı olmuştur ve en sonunda 2005 yılında Stargate SG-1'e Dan Castellaneta'yı konuk oyuncu olarak davet etmiştir. O da Anderson'u kırmayıp dizide Citizen Joe(Vatandaş Joe) olarak oynamıştır. Konu olarak da doğal olmayan bir yetenek vasıtasıyla Jack O'neill'in yaşantısını görmesini anlatır. Ardından da Simpsonlar'da kendi sesini canlandırır (Sezon 17, Bölüm 17 - Kiss Kiss, Bang Bangalore).

Öne Çıkanlar

Bir de Bilgisayar oyunu olan Fallout : A post nuclear Role Playing Game(1997)'de Mayor Killian Darkwater'ın sesini canlandırmıştır. Ayrıca Mastercard reklamlarında da oynamış ve Mastercard'ın resmi sitesinde kısa bir film duyurulmuştur:"MacGyver'ın Geri Dönüşü".

Özel Yaşamı

Anderson hiç evlenmedi. Wylie Quinn Annarose adında1998 doğumlu, eski kız arkadaşı ile olan ilişkisinden bir kızı var. Ayrıca Alman buz patencisi Katarina Witt, Oyuncu-Aktris Teri Hatcher, Sela Ward ve Lara Flynn Boyle ile flört etmiştir.
Anderson istekli bir buz hokeyi oyuncusu ve oldukça iyi bir kayakçıdır. Bu sporların bazılarını kendi oynadığı televizyon dizilerinde de yapmışlığı vardır. MacGyver dizisi de buna dahil.
</H3>
Biyografi Konusu: Richard Dean Anderson nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

25 Aralık 2015 / kaf_kef Siyaset ww
17 Nisan 2009 / careless_WhispeR Sinema ww
27 Aralık 2007 / sedat sencan Edebiyat ww
23 Temmuz 2013 / KisukE UraharA Hayali Karakterler
26 Aralık 2015 / KisukE UraharA Siyaset ww