Arama

Kofi Annan

Güncelleme: 19 Aralık 2015 Gösterim: 2.364 Cevap: 0
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
23 Kasım 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Kofi Annan

Sponsorlu Bağlantılar
180px Kofi Annan

Halihazırda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri olan Kofi Annan, 8 Nisan 1938'de Gana'nin Kumasi şehrinde doğdu.

Henry Reginald ve Victoria Annan'ın çocukları olarak, kardeşi Efua Atta ile beraber ikiz olarak dünyaya geldiler. Babası Lever Brothers'da ihracatçılık yapıyordu, ve ailesinin durumu Gana'ya göre çok iyiydi. Bu durumları Kofi'yi 1870'lerde kurulan Mfantsipim yatılı okuluna gönderilmesine yardımcı oldu.

Üniversite eğitimini Gana, ABD, ve İsviçre'de yaptıktan sonra BM'de çalısmaya başladı. Bütün iş hayatı boyunca, Birleşmiş Milletler'in değişik branşlarında çalıştı. 13 Aralık1996'da Boutros Boutros-Ghali'den sonra Birleşmiş Milletler'in yedinci Genel Sekreteri olarak seçildi.

1996 yılında Genel Sekreter seçilmeden önce, Genel Sekreter Müsteşarlığı yapmaktaydı. Bu dönemde verdiği kararlar, sürekli eleştirilmesine neden olan konulardır:

1993 yılında Ruanda'da başlayan olaylara pasif kalarak, 1 milyonu aşkın insanın ölümüyle sonuçlanan Ruanda Soykırımına imkan tanımıştır. Barış gücü komutanı Romeo Dallaire'nın, soykırımı önlemek amacıyla önerdiği bütün talepleri reddetmiş; bunun Birleşmiş Milletleri ilgilendirmediğini açıklamıştır. Verdiği kararlar nedeniyle, Huti'lerin soykırımı sürdürmesini kolaylaşmış ve Tutsi'lerden öldürülenlerin sayısı dramik boyutlara ulaşmıştır.

1995 yılı Temmuz'unda, Srebrenica katliamına da göz yumarak 8000 üzerinde Bosnalı Müslümanın ölümüne neden olmuştur.

2003 yılında Kıbrıs sorununa yeni çözümler önermesine rağmen, Rum kesiminden net bir hayır cevabı almıştır.

Birleşmiş Milletleri pasif bir güç hâline getirip, ABD'nin güdümüne sokmak, Irak savaşında ki pasif tutumu Kofi Annan'ın eleştirildiği önemli noktalardandır.

İsveçli Nane Maria Annan ile evli olan Annan'in bir önceki evliliğinden üç çocuğu bulunmaktadır. Annan İngilizce, Fransızca, Fante ve bazı Afrika dillerini konuşabilmektedir.
Son düzenleyen Safi; 19 Aralık 2015 16:33
Biyografi Konusu: Kofi Annan nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...