Arama

Tenchi Tenno

Güncelleme: 5 Ağustos 2015 Gösterim: 784 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
5 Ağustos 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Ad:  01.jpg
Gösterim: 158
Boyut:  60.5 KB

TENCHİ TENNO
(626-671). Japonya imparatoru (662-671). İmparator Comeı’ nin oğluydu. Önceleri prens NakanoOE adıyla tanındı. Sogalar’ın devrilmesine katkıda bulundu (645) ve Kotoku tenno (645-654) ile imparatoriçe Kogyoku (654 -661) dönemlerinde hükümete yardımcı olarak Tailya reformuna katıldı. Hükümdarlığı sırasında bir üniversite kuruldu (668) ve büyük Omiryo yasalar derlemesi yayımlandı. Tençi tenno çok acı bir deniz yenilgisinden sonra Mimana'yı (Güney Kore) boşalttı ve izumo bölgesine yerleşmeye gelen birçok Korei'yi kabul etti.
Sponsorlu Bağlantılar
Tendal, önemli bir ja.oon buddhacı tarikatı. Öldükten sonra Oengyo Daişı adıyla tanınan Saiço, 806'da bu tarikatı Çin' den getirdi. Bu öğreti Çin’de, Tiantaı dağında öğretiliyordu "Teındai” adı, bu dağdan geldi. Saiço, Tiantai okulunun Lotus sutrası adlı temel metnini yeniden ele aldı. Buddhacılığın bütün öğretilerini bağdaştırmaya girişen bu metin, bu öğretilere zen murakabesini vs içrek uygulamaları katarak, Içıcitsu (Bir Gerçek) ya da Sanno Içıcitsu Şinto'yu reren-Şinto ile birleşmeyi de özendiriyordu.
Saiço'nun kendi tarafından kurulan bu tarikatın merkezi Kyoto yakınında, Hiei dağındaki Enryakucı'dedir. Bugün Sammon, Cimon ve Şinsei olarak 3 kola ayrılan bu tarikat, japon buddhacılığı üzerinde derin bir etkide bulunmuş ve bugün de bulunmaktadır.

Kaynak: Büyük Larousse

Biyografi Konusu: Tenchi Tenno nereli hayatı kimdir.