Arama

Marcus Junius Brutus

Güncelleme: 27 Aralık 2014 Gösterim: 21.007 Cevap: 2
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
28 Ekim 2007       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mareus Junius Brutus, Romalı taranmış siyaset adamı ve komutan (İ.Ö. 85-42). Öksüz kaldı; dayısı tarafından yetiştirildi. Ünlü yazar ve hatip Cicero'ya bağlandı. Farsala savaşında Çesar" a karşı Pompeius'un yanında yer aldı. Savaşı kazanan Çesar, onu affetti.Felsefe öğrenimi yapmak için atina'ya gitti. Vali ve şehir yargıcı oldu. Çesar'in iyiliğine karşılık, ona yapılan suikasta katıldı.Elinde hançeriyle kandisine saldırdığını gören Çesar, "Sen de mi Brutus?" diye bağırdı.

Sponsorlu Bağlantılar
Çesar'ın öldürülmesinden sonra konsül Antonius'un çağrısı üzerine halk suikastı düzenleyen cumhuriyetçilere karşı ayaklandı. Onlar da Roma'dan ayrılıp Yunanistan'a gitmek zorunda kaldüar. Antonius ve Oktavianus, Brutus ile Cassius'un yönettikleri cumhuriyetçileri, PhilippopoUs (Filibe) savaşında yenilgiye uğrattılar. Brutus, "Fazilet, sen bir sözcükten başka bir şey değilsin" anlamına gelen iki mısra söyledikten sonra, dikili bir kılıcın üzerine atılarak kendini öldürdü.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 14 Mayıs 2009 19:18
Biyografi Konusu: Marcus Junius Brutus nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
21 Mart 2011       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
220px Portrait Brutus Massimo
Sponsorlu Bağlantılar
Caesar'ın komplo ile ölümü

Caesar'ın yönetimi sırasında, birçok senatör Caesar'ın güçlenmesinden ve tüm gücü elinde bulundurmasından korkmaya başladı. Bu senatörlerden Brutus, Porcia ve diğerleri M.Ö. 44'te Caesar'a karşı hareket etmeyi kararlaştırdı.

Komplocular ilk komployu mart ayının ortasında yapmayı planladılar ama Caesar planlanan günde senatoya gitmedi. Çünkü Caesar'ın eşi onu senatoya gitmemesi yönünde ikna etmişti. Fakat Brutus kararlıydı ve Caesar senatoya gelene kadar bekleyecekti. Caesar sonunda senatoya geldi ve gelir gelmez Caesar'a saldırıldı. Caesar ilk atağı karşıladı; ama diğerlerine karşı koyamadı. Yüzüne ve vücuduna aldığı darbelerle senato içinde öldü.

Suikast sonrası

Suikastten sonra Brutus bir ikilem arasında kaldı, eğer Caesar tiran ilan edilirse yaptığı hiçbir şey geçerli sayılmayacak aynı şekilde kendi senatörlüğü de düşecekti. Karşı tarafta ise eğer Caesar tiran ilan edilemezse, kendisi ve arkadaşları katil ilan edilecek, ancak kendilerine genel bir af çıkarıldığı takdirde kurtulabileceklerdi. Brutus Caesar'ı tiran olarak ilan edemedi ve Roma'yı terk etmek zorunda kaldı.
M.Ö. 43'te, Octavian, Roma senatosunun konsolu olduktan sonra Caesar'a suikast düzenleyenlerin hepsinin Roma'nın düşmanı olduğunu ilan etti Brutus toplam 17 lejyonu ile Roma üzerine yürümeye başladı. Octavian ve Marcus Antonius toplam 19 lejyonla ona müdahele etti ve savaş sonunda Brutus kaybetti.

Savaş sonrası elinde kalan 4 lejyonla yakındaki dağlara saklandı. Onu takip eden Marcus Antonius tarafından yakalanacağını fark ettiği zaman intihar ederek kendini öldürdü.

Kronoloji
  • 85 MÖ – Brutus, Roma'da doğdu
  • 58 MÖ – Kıbrıs'ta Cato'nun yardımcılığını yaptı
  • 53 MÖ – Kilikya'da yöneticilik yaptı
  • 49 MÖ – Brutus, Pompey'i takip ederek Yunanistan'da geçti
  • 48 MÖ – Brutus, Caesar'a mektup yazarak ondan af diledi
  • 46 MÖ – Galya yöneticiliği verildi
  • 45 MÖ – Praetor yapıldı
  • 44 MÖ – Caesar'ı öldürdü ve Yunanistan'a gitmek zorunda kaldı

🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
27 Aralık 2014       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Senato kariyeri
MÖ 49 yılında Pompey ile Caesar arasında bir savaş patladı, Brutus bu savaş sırasında senato konsülü Pompey'in tarafını tuttu. Caesar savaş sırasında kendi subaylarına Brutus'u kulubeye kapatılma konusunda emir verdi. Savaşı Caesar kazandıktan sonra Brutus özürlerle dolu bir mektup göndererek af diledi. Buna karşılık Caesar kendisini bağışladığını bildirdi. Brutus'un Caesar'a bağlılığını bildirmesi ile Caesar kendisine üst düzey yöneticilik verdi.

Vikipedi
🌘 🚀

Benzer Konular

8 Şubat 2016 / virtuecat Felsefe ww
24 Ekim 2015 / TiglonBoYs Müzik ww
27 Kasım 2015 / estudiantes Spor ww
26 Kasım 2015 / estudiantes Spor ww
14 Temmuz 2015 / Safi Siyaset ww