Arama

Öksürük nasıl geçer? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 31 Ocak 2014 Gösterim: 28.749 Cevap: 15
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
25 Kasım 2012       Mesaj #11
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
Öksürük solunum yolu hastalıklarında en sık görülen belirtilerden biridir. Öksürük için evde ne yapılabilir? Öksürüğü ne keser? Öksürüğü ne geçirir? Bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde öksürük için ne yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Öksürük için Doğal Tedaviler :
* Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon. Bunların hepsini kaynatıp, isterseniz bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içebilirsiniz. Ilık ılık vermek suretiyle çocuklar için de kullanıbilirsiniz.
* Bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için (yiyin), boğazınıza ve öksürüğe çok iyi gelir. Çocuklara uygulamayın.
* İki tatlı kaşığı dut pekmezine uygun miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin. Bir iki güne kadar öksürük geçecektir. Yetişkin ve çocuk kullabilir.
* 1 çay kaşığı karabiber , 1 tatlı kaşığı bal ile ile karıştırılarak verilir. Ardından da süt. Bu formül yetişkinler için de etkilidir.
* Kabukları ile elma, tarçın, zencefil, ıhlamur, ayva ve kabuklu limonu kaynatıp suyunu içirin. Göğsü yumuşatacak ve öksürüğü geçirecektir.
* Çocuğunuzu uykuya yatırırken oda sıcaklığındaki balı sırtına sürüp, üstüne gazete veya kağıt havlu ile kapatıp, uyumasını sağlayın. 2-3 kez denendiğinde öksürüğü kesecektir.
* Ihlamurla ile ayva yaprağı beraber kaynatılıp içilirse, öksürük geçer.
* Bir miktar kekiği su ile kaynatıp içine bal koyup ılıtılır. Ilıyan karışım bebeklere verildiğinde öksürüğü geçer.
* Nişastayı suyla kaynatıp içine limon yada portakal suyu koyun biraz da tatlandırmak için pekmez ekleyin. Bu karışımı ılık ılık içirin. Çocuğunuzun öksürüğü hemen kesilecektir.
* Biraz zeytinyağını ısıtın, ve içine karabiber atarak pişirin, iyice yansın. Sonra ılınınca öksüren Çocuk veya yetişkin kişinin, sırtına ve göğsüne sürüp ovun. Üzerine, hafif emince sıcak bez örtün ve giyinmesini sağlayın.

..Aşk Hiç Biter mi?...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Aralık 2012       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim 1-2 haftadır öksürüğüm geçmedei bu durumda ne yapmalıyı? bana bi öneride bulunun lütfen burdaki herşei denedim ve yaptım yinede geçmedi =(
Sponsorlu Bağlantılar
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
9 Ocak 2013       Mesaj #13
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benim 1-2 haftadır öksürüğüm geçmedei bu durumda ne yapmalıyı? bana bi öneride bulunun lütfen burdaki herşei denedim ve yaptım yinede geçmedi =(

Belki biliyorsunuzdur ama ben ilk defa duydum! Geçen gün oğlumu geçmeyen öksürüğü için doktora götürdüm, doktor yokmuş biz de konuşarak eve giderken bir bayan yanımıza geldi, bana oğlunuz öküsürüyor boza içirin bakın faydasını göreceksiniz dedi. Tabii hemen boza aldık. Gerçekten 2 haftadır geçmeyen öksürük 2 günde 1 çay bardağı kadar boza ile geçti. Eşimin de aynı şekilde öksürüğü 3 günde bitti, b...iraz önce boza bitti deyince aklıma sizinle paylaşmak geldi. Daha pek çok da faydası varmış, çocuklara boşuna ilaç,antibiyotik vermekten bin kat iyidir. Tarçını iyice karıştırarak içeceksiniz yoksa daha çok gıcık yapabilir...

- Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması sırasında ürettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmı kolaylaştırıcı etkisi var. Süt yapıcı özelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye ediliyor. İçinde ilk başta yüzde 20 şeker olsa da daha sonra yüzde 8'lere kadar düşüyor. İçindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını düzenler. İçindeki aktif mayalarla probiyotik özelliği vardır. Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı için uygundur. Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

ALINTI
..Aşk Hiç Biter mi?...
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
9 Ocak 2013       Mesaj #14
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
öksürük akciğerlerinizle ilgili olabileceği için dinleme bulgusu(oskültasyon),röntgen bulgusu gerekldiir. bin çeşit öksürük vardır. oyüzden birsağlık kuruluşuna başvurunuz.sağlıklı günler dilerim
gorkem - avatarı
gorkem
Ziyaretçi
21 Ekim 2013       Mesaj #15
gorkem - avatarı
Ziyaretçi
Oncelikli sigara iciyosan ara vericeksin muthis tahris ediyor adacayi ihlamur karistir ve balda kat 2 gunde duzelicek ama dedigim gibi sigara icme
kim hyun-a - avatarı
kim hyun-a
Ziyaretçi
31 Ocak 2014       Mesaj #16
kim hyun-a - avatarı
Ziyaretçi
ilaç içiyorum ama hala öksürüyorum her şeyi denedim ama bir türlü geçmedi ne yapmalıyım