Arama

3,5 yaşındaki kızım kreşe gitmeye başladıktan sonra değişti, ne yapabilirim?

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 29 Ekim 2010 Gösterim: 5.828 Cevap: 5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
21 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
3,5 yasında bır kızım va kres e gidiyor 1 yıldır. son günlerde hıc yapmadıgı haraketlerı yapmaya basladı saklanıp gizlice oyuncaklarına veya esyalara zarar verıyor elbıselerını boyuyor .. ve kızdıgım zaman esek-salak gibi sözler sarfediyor.. ve eger ceza vermeye kalkarsam dınlemıyor bana vuruyor kufur edıyor benı neden sevmıyorsunuz gıdıcem evden dıyor ..ne yapacağımı sasırıyorum.. bana yardım edermısınız
onu yanlıs yönlendırmekten korkuyorum . cok sınırlendıgım ıcın bağırıyorum kızımın benden korkmasını ıstemıyorum
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
lütfen paniklemeyin.. kreş bireyin toplumla ilk karşılaştığı ortam dır..
ilkkez etrafındaki kişilerden başkalarını görüyoır. ve etrafındaki ebeveynlerinin davranışları dışında davranılıyor.. bu gayet normal bir süreçtir.. orada diğer yaşıtlarının hareketlerini görüyor ve etkileniyor normal olarak..
Sponsorlu Baglantilar
kreş yada okulun ilk yıllarında, çocukların daha sinirli agresif yada olduğundan daha sakin olması beklenir bu olağan bir durumdur.
yalnız zarar verme sebebi bir çeşit kendini ifade etme biçimi.. muhtemelen kreşte olumsuz olan bir şeyi size ifade etme yolu.. bir kaç örnek vermek gerekirse; arkadaşında olup onda olmayan bir oyuncak gibi.
özetle tek sorun kreşte bastırılan bir duyguyu evde açığa çıkarması..(unutmayın ki çocuğunuz ilkkez topluma giriyor ve paylaşmamayı yada diğer toplumda yaşama kurallarını ilkkez öğreniyor bunun onda bir sıkıntı yaratması ilk etapta normaldir.. kıskançlık gibi bazı duygularını ilkkez bastırıyor) tıpkı bizler gibi iş sorunlarını eve yansıtmamız gibi.bence bir pediatri psikoloğu görsün . ama bazen bu çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratıp daha ajite edebilir. tavsiyem şu; sizin çocuğunuzu en iyi sizi tanırsınız. dolayısıyla iyice gözlemleyip kreşte olabilecek herhangi bie sorunuda atlamayın en son kendi gözlemlerinizle halledemezseniz psikoloğa gitmeniz. ama bunu ''doktora götürüyorum seni'' mantığıyla yapmamanız.

sağlıklı günler..
fascinating_girl35 - avatarı
fascinating_girl35
Ziyaretçi
21 Kasım 2008       Mesaj #2
fascinating_girl35 - avatarı
Ziyaretçi
Çocuğunuzu psikoloğa götürmenizde fayda var bence...
Bu davranış bozukluğu olabilir....
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
acaba kreşte başka şekildemi davranılıyor çocuğunuza kreşi gözlemlemeye gidebilirsiniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kreşte çocuğa sert davranılıyordur. Bebekler görmeden öğrenmeden duymadan birşey yapamazlar... Bu tür hareketlerde bulunuyorsa mutlaka kötü muamele görüyordur. Kreşi değiştirmenizde fayda olabilir.

Çocuğunuza nasıl davranma gelince sert konuşmayın güzel cümlelerle ifade edin. Evi yıkmaya çalışsa bile güzel davranın. Sinirlenmeyin sinirlendiğinizi belli etmeyin...

Sevgi herşeydir.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008       Mesaj #5
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
lütfen paniklemeyin.. kreş bireyin toplumla ilk karşılaştığı ortam dır..
ilkkez etrafındaki kişilerden başkalarını görüyoır. ve etrafındaki ebeveynlerinin davranışları dışında davranılıyor.. bu gayet normal bir süreçtir.. orada diğer yaşıtlarının hareketlerini görüyor ve etkileniyor normal olarak..
kreş yada okulun ilk yıllarında, çocukların daha sinirli agresif yada olduğundan daha sakin olması beklenir bu olağan bir durumdur.
yalnız zarar verme sebebi bir çeşit kendini ifade etme biçimi.. muhtemelen kreşte olumsuz olan bir şeyi size ifade etme yolu.. bir kaç örnek vermek gerekirse; arkadaşında olup onda olmayan bir oyuncak gibi.
özetle tek sorun kreşte bastırılan bir duyguyu evde açığa çıkarması..(unutmayın ki çocuğunuz ilkkez topluma giriyor ve paylaşmamayı yada diğer toplumda yaşama kurallarını ilkkez öğreniyor bunun onda bir sıkıntı yaratması ilk etapta normaldir.. kıskançlık gibi bazı duygularını ilkkez bastırıyor) tıpkı bizler gibi iş sorunlarını eve yansıtmamız gibi.bence bir pediatri psikoloğu görsün . ama bazen bu çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratıp daha ajite edebilir. tavsiyem şu; sizin çocuğunuzu en iyi sizi tanırsınız. dolayısıyla iyice gözlemleyip kreşte olabilecek herhangi bie sorunuda atlamayın en son kendi gözlemlerinizle halledemezseniz psikoloğa gitmeniz. ama bunu ''doktora götürüyorum seni'' mantığıyla yapmamanız.

sağlıklı günler..
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kızım üçbuçuk yaşında ve birde ikiz kardeşleri var. bu zamana kadar kardeşleri ve benimlede iyiydi fakat bu aralar aksileşti hırçınlık diz boyu. bazen sabrım taşıyor kızıyorum ama pişman oluyorum.ikizler onu engelledi diye düşünüyorum bu arada onlarda büyüyorlar aklım karışmış vaziyetteyim.ama kızımın hırçınlıklarına karşı nasıl bir tutum içinde olabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.