Arama

Bebeğin yemekleri ağızda tutma sebebi nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 21.950 Cevap: 5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Kızın 8.5 aylık ek gıdalara rahat geçtim. 2 diş çıkardı. Şimdi bir sorunumuz var. Yemeği kaşıkla verdiğim zaman yemeği ağız içinde tutuyor, yutmuyor. Çok uzun süre tutuyor. Yutmuyor. Şimdi bir şey yemiyor.

Yemekleri Ağız içinde tutma sebebi nedir. Nez aman geçeçek?

Ülkay MUTLU
EN İYİ CEVABI ahmed verdi
Bebek Gelişimi ve Beslenmesi
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen fadedliver; 24 Kasım 2008 14:32
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #2
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bebek Gelişimi ve Beslenmesi
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
24 Kasım 2008       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Ek besine ilk geçtiğiniz günlerde meyve püresini bir tülbentten geçirerek bebeğinize vermeniz de gerekebilir. Çünkü bebekler bizim yaptığımız çiğneme-yutma işlemini yaşayarak öğrenirler. Bebek için çiğnemek ve yutmak ilk başlarda çok da kolay bir iş değildir. Ağzına aldığı besini diliyle çevirmek, dişleri varsa onlardan yardım almak, yumuşatarak toparlamak ve yutmak. Bu işlemler sırasında çoğu zaman bebek dilini dışarı çıkarır. Bu anlarda anne bebeğin yemeği beğenmediğini düşünür. Oysa bebek bu mamayı nasıl yiyeceğini henüz öğrenememiştir. Bu yüzden ilk besinler daha yumuşak, püre kıvamlı olur ve kaşık ucuyla bebeğe verilir.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
lütfen başlarda çok az miktarlarda verin. doyması için değil.. mesela; yarım çay kaşığı.. önce yutmasını öğrenmeli. kendi çiğnediği besinleri yutmayı öğrendiğinde ağzında tutmayıp yutacaktır. birden bire büyük gelişmeler beklemeyin. bir diğer şeyde çok çeşit vermeniz. böylece tadını alacaktır yutmanın..
sağlıklı günler dilerim
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm bu yazalı iki sene olmuş ama merak ediyorum.sorun duzeldimi nasıl duzeldi..cunku benım oglumda aynı 8.5 aylık iki dişi var.bir kaç gundur agzında tutmaya başladı ınadına yapar gıbı bır halı var .cunku once çok guzel yiyordu
ebrulim - avatarı
ebrulim
Ziyaretçi
23 Ekim 2015       Mesaj #6
ebrulim - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba benm sorunumda ayni 8 aylik oglum 2 haftadir ne versem yutmayarak agizda bekletiyo onceden severek yedigi mamalar bile artik agizda bekletilir oldu aptamil mamadan baska bisey yemiyo safece biberon mamasi.cok caresizim ne yapacagimi bilemiyorum