şunu söylemek istiyorum , o zaman tırnağınızı da Allah yarattı kesmeyin şekil vermeyin.saçlarınızı da O yarattı.dokunmayın.nasılsa öyle olsun.vücudunuzdaki tüyler de yaratılış gereği çıkıyor.onlara da dokunmayın.eğer sizin mantığınıza göre düşünürsek bunları da yapmalıyız.
eğer mantıklı düşünmek istiyorsanız şuna odaklanın.( bu diyeceğm yanlış algılanmasın ) dnimizde niyet çok önemli.saçınızı boyarken kimsenin kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum.zararı var boyamanın.ama zararını en aza indiren boyalar da var. mesela alkol neden günah? çünkü sağlığınıza psikolojinize büyük zarar verir.tırnak uzatmayın derler neden çünkü uzayan kısımda biriken kir ve üreyen bakteriler size ciddi zarar verir.saç boyası,,, boyatan bayanlar da bilir. SAÇINIZI BOYATTIĞINIZDA eğer uygun ve istediğiniz rengi bulmuşsanız moraliniz düzelir,psikolojiniz canlanır,özgüveniniz artar.görünüşünüz hoş olur. ( kaliteli ve amonyaksız boyalar tercih edildiği sürece sağlıa verdiği zarar da en aza inmiş olur ) sonuç : mutluyuz

siyah renge günah diyenler var ,söylüyüorum yine niyet. siyah renge boyatmanın haram olduğunu söyleyenler neden olarak firavunun saçının simsiyah olduğnu ve hiiç beyaz düşmediğini söylüyorlar. siyaha boyatırken niyetim firavuna benzemek olmamıştı

erkekler için siyaha boyatmk caiz deil diye okumuştum dini bir kitapta SEBEBİ YİNE NİYET : saçlarına kır düşmüş bir erkeğin siyaha boyatması karşısındaki insanı,yaşının genç olduğuna dair kandırmaya girermiş.bu yüzden caiz olmadığı yazıyordu.ama diğer renkler için ( kahve vs ) kısıtlama yoktu.NİYET DİYORUM AMA YANLIŞ ALGILANMASIN,YAPILAN YANLIŞ İŞLERE ''NİYETİM İYİ'' DİYEREK BİR BAHANE YA DA MAZERET GÖSTERMEK DE BÜYÜK HATA OLUR