arkadaşlar eğer bir marangoza gitme imkanınız varsa tavsiye ederim gidin ve marangozdan yardım isteyim o zaman yapabilirsiniz eğer olmassa da
gereken mal:bir kaç tahta(kitapta resmivar zaten oradan sayarsınız kaç tahta olduğunu),bir lastik gibi esnek madde ,sonra süngere benzer şeylerden bir tane,tabi 10larca çiviyle yapabilirsiniz bn bukadar biliyorum bn marangoza sipariş verdim gidip alıcam yarın bolede oluyo bide bişi sorcam sizin hocanız açıklama istiomu?
Mancınık, (Katapult) Orta Çağda savaşlarda ve kuşatmalarda, duvarları hasara uğratmak için kullanılan, bir kol kullanılarak uzak mesafelere fırlatmalar yapabilen kuşatma makineleridir. Katapult adı Yunancada κατα (karşı) ve παλλειγ (fırlatmak) adlarının birleşmesiyle türetilmiştir. Çeşitleri vardır: Trebuchet, Mangonal, Katapult ve Ballista gibi. Mangasına taş, katı demir, katı kurşun, yanan ot, sıcak zift veya lav konulabilir. Ayrıca Grek ateşi de (veya diğer adıyla Rum ateşi de) mancınıkla atılmaktadır. Suda bile sönmeyen Grek ateşi Bizanslılar tarafından İstanbul'un Fethi'nde de kullanılmıştır. Bizanslılar mancınıklarıyla Grek ateşi atmışlar ve Osmanlılara büyük zarar vermişlerdir. Mancınık, MÖ. 5. ile 3. yüzyılda Çin'de icat edilmiştir. Başlangıçta, ok atmakta kullanılan büyük sehpalı yay (arbalet) anlamına gelen mancınık, yıllar sonra kargı, mızrak ve taş atmakta kullanılan makina anlamını taşımaya başladı.Mancınığı ilk kullanan Yunanlılar’ dır.