Arama

Vücuttaki elektriğin sebebi nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Kasım 2015 Gösterim: 63.571 Cevap: 15
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba benim vucudumda elektirik akımıvar arkadaşlarım elımi yada banadokunduğunda elektirik onucarpıyor 35 yaşındayım erkek

Bu her insanda olan statik elektrik birikmesi ve boşalması olayı çoğu insan hissetmez çünkü elektrik yükü vücudda birikmeden deşarj olur ( ortamdaki nem bunun için yeterlidir çoğu zaman ) ama bazı insanlarda bu statik yük birikir ve yaklaşık 7.000 ve 10.000 volt gibi bi değerde atlama yapar. şimdi gelelim birikme nedenine, bulunduğun ortamlarda yerler vinylex veya boydan boya halı kaplıysa, ortam nemsiz ise yada sıcak ise duvarlarda su bazlı silikon boya kulandıysan zannedersen kireç de olabilir , yünlü içlik giyiyorsan vs. sendeki nedenini de araştır nerde daha çok oluyo eğer evindeki sebeplerdense çözebilirsin ama işyeri vesaire ise ayağına yalıtkanı soyulmuş 2.5 luk çok damarlı bi kablo bağla yerde sürünücek şekilde Msn Happy çözümün halloldu yada bununla eğlenmeyi öğren
Sponsorlu Bağlantılar
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013       Mesaj #12
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Vücutta Elektriklenme Nedeni

Elektrik her yerde bulunmaktadır. Gördüğümüz ve dokunduğumuz herşeyin temeli olan atomun çekirdeği, proton ve nötron denilen parçalardan oluşur. Bu çekirdeğin etrafında ise, dönerek sürekli hareket halinde olan elektronlar yer alır. Protonlar pozitif bir elektrik yüküne, elektronlar da negatif bir elektrik yüküne sahiptir. Normal koşullarda bir atom eşit sayıda elektron ve protona sahiptir. Pozitif ve negatif yükler birbirlerini dengeledikleri için atom da nötr durumdadır. Bu denge bozulduğunda, yani bir atom fazladan bir elektron kazandığında negatif yüklü olur. Atom bir elektron kaybettiğinde ise pozitif yüklü olur. Koşullar uygun olduğunda bu tür elektrik yükü dengesizlikleri, bir elektron akımı başlatır. Bu elektron akışı da 'elektrik' olarak ifade edilir. Kısaca elektrik, elektronların hareketinden ortaya çıkan bir enerji biçimidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Vücudumuz da bu elektrik enerjisi olmadan çalışamaz; elektrik her birimizin yaşamını sürdürebilmesi, konuşabilmesi, hareket edip istediklerini yapabilmesi için hayati önem taşır. Aksi takdirde kişi ya felç olur ya da ölür. Çünkü elektrik olmadığında bütün yaşamsal faaliyetler durur. İnsan elektrikle iletişimini sağlayan, elektrikle hareket edebilen ve elektrikle beş duyusunu kullanabilen bir varlıktır. Kişi bunun hiç farkında olmasa da, dünyaya geldiği andan itibaren tümüyle elektrik enerjisine bağlı mekanizmalarla görmeye başlar, bunlarla çevresini tanır ve gelişir.

Ölmek üzere olan kalbi durmuş bir hastaya ilk olarak elektrik şoku uygulanmasının sebebi de budur. Böyle bir durumdaki hastaya iyileşmesi için ilaç, vitamin veya herhangi bir besin maddesi verilmez. Vücuda fayda sağlayacak çok sayıda madde varken kalbin çalışması için öncelikle elektriğe ihtiyaç duyulur. Çünkü vücudun elektrik sistemi herhangi bir nedenle bozulduğunda veya canlandırılması gerektiğinde, hiçbir şey elektriğin yerini tutmaz.
Canlıların vücudunda elektriğin önemi anlaşıldıktan sonra sadece bu konunun araştırılması amacıyla üniversitelerde özel kürsüler kurulmuş ve bilim adamları konu hakkında çok sayıda araştırma yazısı ve kitap yazmışlardır. Halen de canlılardaki elektriksel sistemler ile ilgili araştırmalar, 'biyoelektrik' olarak ifade edilen alanda yoğun olarak devam etmektedir. New York Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sinirbilimci Rodolfo Llinas, hareket eden tüm canlıların vücutlarında elektrik olduğunu söyleyerek şunları ifade etmiştir:


Bizi biz yapan, mesajları yeterli hızda taşıyan tek şey elektriktir... Düşüncelerimiz, yürüyebilmemiz, görmemiz, rüya görmemiz tüm bunlar temel olarak elektrik sinyalleri tarafından yönlendirilip organize edilmektedir. Bunlar bir bilgisayarda meydana gelenlerle benzerlik göstermektedir, fakat çok daha mükemmel ve komplekstir.



Vücudunuz her gün düzenli bakım yapmanız gereken, elektrikle çalışan teknoloji ürünü bir makine gibidir. Bir kasınız hareket ettiği zaman elektriksel yük boşalmaları meydana gelir. Beynin emirlerini taşıyan sinyaller elektrikseldir. Ayrıca vücut boyunca beyne doğru ilerleyen tüm duyu sinyalleri elektrikseldir. Hücre bölünmesi, kalp atışı da elektrikseldir. Aslında tüm kimyasal değişiklikler elektriksel temele dayanmaktadır; çünkü moleküler seviyede elektronlar transfer edilir, paylaşılır ya da değişikliğe uğrar. İnsan vücudunda elektriksel olmayan bir durum, neredeyse yok gibidir. Siz dinlenmek üzere uzansanız bile, enerji üretimiyle ilgili zor görevler iradeniz dışında meydana gelmeye devam eder: Kalp atışınız, akciğerlerinize oksijen gitmesi ve sayılamayacak kadar çok hücresel faaliyet...
Kısacası insan vücudu hayatta kalmak için elektrokimyasal bir enerji sistemi kullanır. Vücudumuzun elektrikle işleyen kısmını sinir sistemi oluşturur. Bir kaza veya sakatlık durumu olmadığı sürece vücudumuz hem elektrik üretimini gerçekleştirir, hem de ürettiği elektrik enerjisiyle gece gündüz faaliyetlerini sürdürür.

Canlılardaki elektriksel sistem, metallerdeki elektrik sistemlerinden çok daha fazla avantaja sahiptir. Bu avantajların başında biyolojik sistemlerin kendi kendini tamir edebilmesi gelir. Örneğin parmağınızda bir kesik oluştuğunda kısa zamanda bu yara iyileşir. Bunu sağlayan sistemlerin ardında yine elektriksel bir düzen vardır. Bu hiçbir insan yapımı makinede mevcut olmayan taklit edilemez bir özelliktir.

Vücudunuzdaki elektriksel sistemin bir başka avantajı ise çok yönlü kullanımıdır. Vücudun içindeki tüm faaliyetler -dolaşım, savunma, hareket, haberleşme, sindirim, boşaltım vs.- bu sistem sayesinde gerçekleşir. İnsan yapımı elektriksel aletler ise genellikle tek bir fonksiyon ya da benzer birkaç fonksiyonla sınırlıdır: Soğutma, ısıtma, kurutma, çırpma, süpürme gibi... Buna rağmen çok yüksek miktarlarda enerji harcanır. Vücudun kullandığı elektrik enerjisi -benzersiz sistemleri işletmek için kullanılmasına rağmen- son derece az miktardadır.


Günlük hayatta kullandığımız elektrikli aletlerde, kullanılan elektriğin şiddetinin -voltaj değerinin- belli bir ölçüde olması gerekir. Ancak bu ayarlar makinenin kendisi tarafından değil, yine insan yapımı özel aletler aracılığıyla sabit tutulur. Bu ayarın bozulma ihtimaline karşı, akımı dengeleyecek adaptörler, regülatörler (voltaj düzenleyicileri) kullanılır. Aksi takdirde makinenin tüm aksamı bozulur. Vücudumuzda ise bu ayarların tümü bizim haberimiz olmadan yapılır.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ağustos 2013       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nedenini biliyor musun?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2015       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu olay bendede 3 aydır var,
Her dokunduğu metal cisim beni havaya zıplatıyo.
Sanırım kalitesi düşük ucuza aldığım 2 çift ayakkabı bunun sebebi olabilir.
Vucutta hareketle olaşan şürtünmeden kaynaklı manyetiği ayakkabı yüzünden atamıyorum.
Sonrada toplanan enerji metalle vucudumdan atılıyo .
Sizde bu olay nezaman başladı düşüncem doğrumudur? mrk ediyorum.
eros - avatarı
eros
Ziyaretçi
29 Mart 2015       Mesaj #15
eros - avatarı
Ziyaretçi
vucuttaki elektrik telefonlarımı bozuyo neyapmalıyım yılda 4 tel pert
misafir 06 - avatarı
misafir 06
Ziyaretçi
18 Kasım 2015       Mesaj #16
misafir 06 - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
eros adlı kullanıcıdan alıntı

vucuttaki elektrik telefonlarımı bozuyo neyapmalıyım yılda 4 tel pert

Bende bu konudan çok muzdarip olduğum için buraya kadar geldim, aslında çözümlerini buldum ama uygulama imkanım olmadığı için halen devam ediyor, eğer çözümlerimi uygulayabilseydim asla elektrik olmaz. Çözümlerimi aşağıya sıralıyorum uygulama imkanı olanlar uygulasın ( bu arada ben 40 yaşında sağlıklı bir erkeğim )

Çözümler;
1- Elektriğin ana nedeni erkek için kadın olmaması, kadın için erkek olmamasıdır. Sevişme esnasında erkekdeki + elektrik kadındaki - elektrik ile buluşup tamamen yok olur, birbirlerini yok ederler. Yani birbirlerine ihtiyaçları vardır. ( Şu an ben malesef bekar yaşamaya başladığımdan böyle bir sorunum var. Birde sevişmeyi kurallarına göre yaparsa her iki tarafta elektrik tamamen yok olur yani ( okşama, erkeğin kadın tarafından boyun kaslarının öpelmesi , kadının göğüs taraflarının öpülmesi , dukaktan öpüşme, .......... yani vücut teması çok önemli )
2- Birgün böyle bir şakeyetimi bir ayakkabıcıya söylediğimde " abi bunun nedeni ayakkabının altı kösele olmadığı için ( veya sahte kösele ) vucudundan elektrik toprağa gidemiyor dedi ve ayakkabılarım içine 4-5 adek beni rahatsız etmeyecek biçimde çivi çaktı ( yaz mevsimi ) gerçekten ayakkabı eskiyene kadar bir daha olmamıştı.
3- En az 2 günde bir banyoya girip suya elektiğimizi bırakmak ( toprak ve su elektiği alıyor )
4- Ucuz satılan çorapları almayın ve giymeyin. Eğer mecburen aldaysınaz pamuk tüyleri gidene kadar giyin, gittiğini fark ettiğiniz anda ( Çorapların altı ) çorapları çöpe atın. ( yırtılmasalar bile atın, pamuk gidince geriye naylon file gibi birşey kalıyor, elektiğin ayakkabıya geçmesini engelliyor )
5- Ucuz kazakları hemen çöpe atın ( 10 tl ye satılan kazakları unutun ) ( kaliteli pamuk kazaklar alın )
6- Dairelerde yaşayanlar için, halılarınızın kaliteli olması gerekiyor, naylon halılar veya %50 naylon olanlar sizden elektiği alamıyor.
7- Evde terlik giymeyi unutun, bunun yerine elde örme yünden örülen pati giyin. ( kış aylarında )
8- 5 vakit namaz kılın, bu sayede günde beş kere su ve musluk ile temas etmiş olursunuz.
9- Vücuttaki kılların yaratılışın elektiğin tıbbı bir gerekçe olduğunu kabul edin ve onlara saygı duyun. Allah ( C.C ) onları bizim sürekli kesip kesmeyeceğimiz imtihanı vermemiştir, Bizi rahatsız etmeyecek kadar bırakmalıyız, rahatsız edenleri kesebiliriz. Özellikle erkeklerin göğüs kılları kalp bölgesinde biriken elektiği, Penis etrafında büyüyen kıllar beyin omuriliğimizde ve sinir sisteminde bikiren elektriğin sevişme esnasında kadına daha rahat transfer idelibilmesi için gereklidir. Bu arada kadınlar huylanmasınlar onlarında erkekteki bu elektiriğe ihtiyaçları var, zira iki elektrik çarpışınca nötrleşiyor ( etkisizleşiyor ) . Hatta bu elektrik o kadar yüksek boyutlarda dır ki, erkeğin pensinin ucu sevişmenin bitmesi esnasında kendini çok fazla tutamaz felç olmuş gibi olur, tam bu esnada mükemmel bir şekilde elektiğin her iki taraf için nötrleştiğini söyleyebiliriz.
10- Sevişmenin akabinde banyoya girilirse atık biriken elektrikte tamamen gitmiş olur, hemde abdest alınmış olur.
11- Hem erkek hemde kadın birbirlerinin saçlarını sık sık sıvazlasınlar.
12- Kaliteli ayakkabı kullanalım.
13- Evinizdeki parkeler eskiden gerçekten parkeydi, şimdi yeni çıkanlar parke görünümlü plastiklermiş, bunlara dikkat edin, mutlaka orjinal parke kaplatın, plastik olanlar bu şekilde sağlığa zararlıdır. elektrik birikmesine yol açar.
14- Stresten kurtulmaya bakın, elektrik yaptığı doğru ( eğer yapabilirseniz )
15- Elektrik süpürgesinden , süpürme esnasında vucudunuza çok miktarda statik elektrik geçtiğini unutmayın ( çaresini bilmiyorum )
16. Saç kurutma makinesi elektrik yapar.
17. Eğer yapabilirseniz toprakla temasınızı artırmaya bakın.
18. Plastik giysilerden uzak durun.


-------------------Şimdilik benim söyleyeceklirem bunlardan ibaret, umarım faydalı olur-------------

Benzer Konular

6 Ocak 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
27 Kasım 2015 / Misafir Soru-Cevap
9 Mart 2013 / Misafir Cevaplanmış
9 Mayıs 2016 / üye Tıp Bilimleri