Arama

Turistlere nasıl davranmalıyız? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 17 Kasım 2013 Gösterim: 54.760 Cevap: 57
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gelecek için yetiştirilen vatan çocuklarına hiçbir güçlük karşısında baş eğmeyerek tam sabır ve dayanıklılık ile çalışmalarını ve öğrenimdeki çocuklarımızın anne ve babalarına da yavrularının öğrenimlerini tamamlanması için her fedakârlığı göze almaktan çekinmemelerini tavsiye ederim. Büyük tehlikeler önünde uyanan milletlerin kararlarında ne kadar ısrarlı olduklarını tarih doğrulamaktadır. Silahı ile olduğu gibi kafasıyla da mücadele mecburiyetinde olan milletimizin birincisinde gösterdiği kudreti ikincisinde de göstereceğine asla şüphem yoktur. ( 1921 )
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Sponsorlu Bağlantılar
Buna Karşılık Çalışıp Okuyup Büyük Adam Olmanızı Tavsiye Ederim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2011       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
LÜTFEN TURİSTDE NASIL DAVRANILIR ACİLEN YAZINNN
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2011       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba turistde nasıl davranılr lütfen cevaplarmısınız
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2011       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende arıyorum bana da acil lazım yarın lütfen
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2012       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende arıyom bulamadım ya çabuk cevap acil acil Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
turistler ülkemizin en büyük gelir kaynaklarıdır olnların ülkemizden memnun olarak ayrılması ülkemiz açısından büyük bir kazançtır turistlere her zaman iyi davranmalı ve onlara karşı din dil ırk ayrımı yapmadan yardımcı olmalı onlara gereken değeri vermeliyıiz...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
misafir perver
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2012       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
turistlere hoşgörülü,misafir perver davranılır
sisi - avatarı
sisi
Ziyaretçi
23 Şubat 2012       Mesaj #49
sisi - avatarı
Ziyaretçi
Ülkemize gelen turisti ne kadar iyi bir otelde konaklatırsak konaklatalım, ne kadar üst düzey hizmet verirsek verelim, o turistin sokaklarımızda yaşayacağı en küçük bir olumsuzluk tüm tatilini etkileyerek ülkemizden olumsuz izlenimlerle ayrılmasına neden olabiliyor.

Türkiye, yepyeni turistik tesisleri ve yüksek hizmet kalitesiyle turizmde dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer alıyor. Doğal güzellikleri, pırıl pırıl plajları ve zengin tarih ve kültür mirası ile ülkemiz, eşi bulunmaz bir tatil cenneti. Özellikle geleneksel yapımıza bağlı olarak ön plana çıkan misafirperverliğimiz turizmde bizim en önemli kozumuz. Ancak zaman zaman bu avantajımız dezavantaja dönüşebiliyor.



Turizm, acenteciden otelciye, rehberden esnafa, sokaktaki satıcıdan taksiciye, garsonlardan müze görevlilerine kadar hizmetler zincirinin oluşturduğu büyük bir sektör. Bu hizmetler zincirinde yapılan yanlışlar, en küçük halkada bile olsa tüm zinciri etkileyebiliyor.



Ülkemize gelen turisti ne kadar iyi bir otelde konaklatırsak konaklatalım, ne kadar üst düzey hizmet verirsek verelim, o turistin sokaklarımızda yaşayacağı en küçük bir olumsuzluk tüm tatilini etkileyerek ülkemizden olumsuz izlenimlerle ayrılmasına neden olabiliyor. Tıpkı, bu hafta başında tüm ulusal gazetelere yansıyan 'taksici' haberinde olduğu gibi. İstanbul'da tatil yapıp ülkesine döndükten sonra izlenimini İngiliz The Times gazetesinde dile getiren köşe yazarı Preston, "Bir daha asla Türkiye'ye gitmeyeceğim." diyor. Bunu söylemesinin nedeni de kentte tur yaptığı sırada taksicilerle yaşadığı olumsuz deneyimler. The Times gazetesi yazarı Preston şöyle diyor; "İstanbul harika bir şehir ama İstanbul gezimiz ahlaksız taksi şoförleri tarafından yerle bir edildi."



Yurtdışında tatile çıkan turistler, gittikleri ülkelerde yerel halkı çok fazla tanıma şansı yakalayamıyor ne yazık ki. Örneğin, ülkemize gelen bir turistin havaalanına indiği andan itibaren tatili süresince tanıştığı yerel halk, başta onu karşılayan profesyonel turist rehberi olmak üzere, resepsiyon görevlileri, garsonlar ve taksicilerle sınırlı kalıyor. Bu kişilerin kendisine davranış biçimi, onlarla ettiği sohbetler Türkiye hakkındaki izlenimini önemli ölçüde etkiliyor. Yukarıda sözünü ettiğimiz İngiliz yazar örneğinde görüldüğü gibi turistlerin bir taksici ile yaşadığı olumsuz olaylar tüm ülkeye dair görüşlerini karalayabiliyor. İşte o zaman bizim o mükemmel 'Türk misafirperverliğimiz', lüks otellerimiz, o taksicinin gölgesinde kalabiliyor.



Yukarıdaki olumsuz örneğin yanında, yine bu hafta yaşanan ve bize umut veren başka bir taksi sürücüsü haberi daha var. Dalyan'da turisti rahatsız ettiği iddia edilen taksi sürücüsüne çalıştığı birlik tarafından 30 gün süreyle taksi kullanmama cezası verilmiş. Bu, bir daha bu tür suçlar işlenmemesi için caydırıcı olabilecek bir ceza. Görüldüğü gibi, zaten var olan yasal düzenlemeler uygulanarak bazı suçların önüne geçmek mümkün aslında. Bu nedenle turizm icra ederken sektörün tüm halkalarının sağlam olması için hem ulusal hem de yerel yöneticilere çok önemli görevler düşüyor. Halkımızda turizm bilincinin yükseltilmesi için yapılan olumlu çalışmaların hayata yansımasını iyi izlemek, caydırıcı önlemleri almak gerekiyor.

images?qtbnANd9GcS4066TmqhpOxXkftg H18BpCZzLWSnMRIp1 4StxwhllXfmKHEow

SİSİ Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2012       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1-Turistlere misafirperver davranmalıyız
2-Turistleri rahatsız edici hareketlerde bulunmamalıyız
3-Hoşgörülü davranmalıyız
4-Saygılı davranmalıyız
5-Güler yüzlü olmalıyız
6-Fedakar olmalıyız
7-Onlara kendi ülkesindeymiş gibi davranmalıyız
8-Onlarız dilini bilmesek de onlara doğru davranmalıyız
9-Turiste iyi davranmazsak onların ülkesine biz gidersek bizi ayıplarlar Msn Happy (@)

Benzer Konular

17 Ocak 2018 / polat Cevaplanmış
12 Ocak 2016 / Misafir Soru-Cevap
20 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap