aynı sorun bende de vardı ve internette yazan her şeyi denedim,işlemci ve ekran kartındaki termal macunları temizleyip yenisini sürdüm,kasayı temizledim,fanlar düzgün çalışıyordu,Powersupply 550 watt gerçek değerde,ram'leri çıkarıp tek tek denedim,olmadı olmadı hemen hemen her oyunda bir süre sonra ekran kararıyor,dırrt diye ses çıkıyor ve bilgisayarı kapatıp yeniden açmam gerekiyordu.
Ancak sorunu çözdüğümü umuyorum,çünkü şu anda hiç bir hata almıyorum,bu sebeple yardımı olursa diye yazmak istedim.Hiç bir şekilde overlock işleri ile uğraşmadım ancak şimdi yapacağınız iş overlock yaparak ekran kartına daha çok yüklenmek değil aksine aşağıya çekmek.MSI marka Nvida 9600 GT ekran kartım var ve kurulum cd.sinin içindeki Dual Core Center programını kurarak bu işi hallettim olmayanlar internette bulabilirler.Kurduktan sonra dual core center'ı açıyoruz ve User Profile'yi tıklayarak yeni profil yaratıyoruz ve yanındaki settinge girerek VGA bölümünde Memory bende 1900 Mhz. idi ve dual core center programının ana yüzünde VGA kısmına tıkladığımda bütün değerler yeşil renkte ancak memory clock turuncu renkte idi bunu yeşil renge düşen sayıya kadar indirdim,bende 568 Mhz.de yeşil oldu ve bunu kaydederek çıktım.Şu anda o hatayı almıyorum.Siz de bunu düşürmelisiniz.Ati ekran kartı olanlar Ati Tray Tools isimli programı indirip deneyebilir,ben kullanmadım ama herhalde çözebilirsiniz.Yardımı olursa sevinirim,herkese kolay gelsin.