Arama

Büro yöneticiliği DGS sınavı sonrası girme hakkı sadece Gazi Üniversitesi'nde mi var?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 26 Ekim 2012 Gösterim: 10.294 Cevap: 6
merwesss_0734 - avatarı
merwesss_0734
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #1
merwesss_0734 - avatarı
Ziyaretçi
ben büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünde okumaktayım. bir konu kafama çok takılıyor. DGS ye girmek istiyorum fakat sadece gazi üniversitesinemi geçme hakkım var? başka üniversiteleri tercih edemiyormuyum. mesela x üniversitesi halkla ilişkiler falan ? teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
VERİLEN DERECELER
Büro Yönetimi Eğitimi Lisans Eğitimi = 4 yıl
Sponsorlu Bağlantılar
Büro Yönetimi Eğitimi Yüksek Lisans Eğitimi = 2 yıl
GİRİŞ KOŞULLARI
ÖSSeşit ağırlıklı alınan puana gore yerleştirilme yapılmaktadır. Bölüm tüm lise mezunlarını kabul etmekle birlikte, Meslek Liseleri'nin Büro Yönetimi, Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Basın Sekreterliği ve Tıp Sekreterliği alanlarından mezun olanlar ek puan alabilmektedir.
EĞİTİMSEL VE PROFESYONEL AMAÇLAR
Büro Yönetimi Eğitimi programının amacı, hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, en az bir yabancı dil bilen, bilgisayar kullanımında uzman, büro yönetimi ilkelerini ve yöntemlerini profesyonelce kullanabilen, iyi insan ilişkileri kurabilen, yazıları on parmakla ve bakmadan, süratle yazabilen, her türlü büro teknolojisini kullanabilen, modern protokol bilgilerine sahip büro yönetimi alanında eğitim verebilecek öğretmenler ve yüksek düzeyde çalışabilecek büro elemanları, büro yöneticileri ve yönetici asistanları yetiştirmektir.
Bunu sağlamak için eğitim-öğretim modern bilgisayar ve büro makineleri laboratuarlarında sürdürülmektedir. Ders saatleri dışında da bölüm yönetimince ve öğretim elemanlarınca 'açık kapı politikası' uygulanmakta, öğretim elemanı-öğrenci ilişkileri ders saatleri ile sınırlı kalmamaktadır.
Büro Yönetimi Eğitimi programında yer alan dersler kapsamında ve ders dışında yoğun olarak bilgisayar kullanımı teşvik edilmektedir. Böylece öğrencinin iş yaşamına, bilgisayar kullanımı konusunda deneyim sahibi olarak başlaması hedeflenmektedir.
İLERİKİ ÇALIŞMALARA YÖNELİK HEDEFLER
Bölümün isminin değiştirilmesi ve programının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bölümün yüksek lisans programı bulunmakla birlikte, doktora programı bulunmamaktadır. Doktora programının açılmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir.
DÖNEM VE YILLIK DERS PROGRAMI TABLOSU

Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben mersin üniversitesi büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum hangi üniversitelere geçiş yapabilirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba büro yönetimi bitirdim gazi üniversitesine geçiş yapmam söz konusu mu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MERHABALAR,
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK 2 YILLIK BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLUP DİKEY GEÇİŞ YAPARAK ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE DEVAM EDEBİLİR MİYİM? MEZUN OLURSAM ANKARA'DAN MI MEZUN OLURUM?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Temmuz 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunuyum bu sene dgsye girecem büro yönetim öğretmenliğini istiyorum. geçebilirim. ama dgs taban puanlarına ulaşamadım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

MERHABALAR,
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK 2 YILLIK BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLUP DİKEY GEÇİŞ YAPARAK ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE DEVAM EDEBİLİR MİYİM? MEZUN OLURSAM ANKARA'DAN MI MEZUN OLURUM?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

ya uludag unüversitesine kac puanla girdin sen