VERİLEN DERECELER
Büro Yönetimi Eğitimi Lisans Eğitimi = 4 yıl
Büro Yönetimi Eğitimi Yüksek Lisans Eğitimi = 2 yıl
GİRİŞ KOŞULLARI
ÖSSeşit ağırlıklı alınan puana gore yerleştirilme yapılmaktadır. Bölüm tüm lise mezunlarını kabul etmekle birlikte, Meslek Liseleri'nin Büro Yönetimi, Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Basın Sekreterliği ve Tıp Sekreterliği alanlarından mezun olanlar ek puan alabilmektedir.
EĞİTİMSEL VE PROFESYONEL AMAÇLAR
Büro Yönetimi Eğitimi programının amacı, hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, en az bir yabancı dil bilen, bilgisayar kullanımında uzman, büro yönetimi ilkelerini ve yöntemlerini profesyonelce kullanabilen, iyi insan ilişkileri kurabilen, yazıları on parmakla ve bakmadan, süratle yazabilen, her türlü büro teknolojisini kullanabilen, modern protokol bilgilerine sahip büro yönetimi alanında eğitim verebilecek öğretmenler ve yüksek düzeyde çalışabilecek büro elemanları, büro yöneticileri ve yönetici asistanları yetiştirmektir.
Bunu sağlamak için eğitim-öğretim modern bilgisayar ve büro makineleri laboratuarlarında sürdürülmektedir. Ders saatleri dışında da bölüm yönetimince ve öğretim elemanlarınca 'açık kapı politikası' uygulanmakta, öğretim elemanı-öğrenci ilişkileri ders saatleri ile sınırlı kalmamaktadır.
Büro Yönetimi Eğitimi programında yer alan dersler kapsamında ve ders dışında yoğun olarak bilgisayar kullanımı teşvik edilmektedir. Böylece öğrencinin iş yaşamına, bilgisayar kullanımı konusunda deneyim sahibi olarak başlaması hedeflenmektedir.
İLERİKİ ÇALIŞMALARA YÖNELİK HEDEFLER
Bölümün isminin değiştirilmesi ve programının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bölümün yüksek lisans programı bulunmakla birlikte, doktora programı bulunmamaktadır. Doktora programının açılmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir.
DÖNEM VE YILLIK DERS PROGRAMI TABLOSU