Araştırdığım kadarıyla bu soruna sık sık takılıp çıkarılan webcam ler ya da eski sürüm üstüne kurulan yeni sürüm neden olabilmekteymiş.
Sponsorlu Bağlantılar
Live Messenger 9 da sık karşılaşılan sorunlardan da biriymiş malesef. Ki ben de son bir haftadır aynı sorunla mücadele etmek zorunda kaldım ve aşağıda yazdığım yöntemle şimdilik bu problemden kurtuldum diyebilirim. Bir de siz deneyin, bakalım işe yarayacak mı?
1- MSN ana penceresinde menude bulunan ARAÇLAR >>> SES GÖRÜNTÜ KURULUMU na girin.
2- Hoparlör/Mikrofon veya Hoparlör ayarlarını yaptıktan sonra "İleri" seçeneği ile webkamerası ayarları aşamasına ulaştığınızda, "DEVRE DIŞI BIRAK" şeklinde değiştirip " SON" diyin.
3- Daha sonra tekrar ana penceredeki menu çubuğundan ARAÇLAR >> SEÇENEKLER >> KİŞİSEL adımları ile "Web kameramın olduğunu başkalarının görmesine izin ver" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Değilse kutuyu işaretleyin ve "uygula" diyip kapatın.
5- Tekrar menu çubuğundan Araçlar >> Ses ve Görüntü Kurulumuna girin. Mikrofon /hoparlör ayarlarını geçtikten sonra bu sefer kullandığını web kameranızı seçip "SON" diyin.
6- Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra listenizdeki herhangi bir çevrimiçi kişinin penceresini açıp kendi webcam simgenize tıklayın ve "Web kameramı göster" seçeneğinin aktif olup olmadığından emin olun. Aktif ise onu tıklayarak görüntünüzün açılıp açılmadığını kontrol edebilirsiniz.
Zaten bu sorunu yaşarken dikkat ettiyseniz "Web cameramı göster" seçeneğiniz aktif değildir. Eğer ki aktif hale getirebilirseniz sorunu hallettiniz anlamına gelir . Umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin. Hi-LaL
benmde aynı sorunum var yha messenger 8.1 i ykledm yeni sürümü yükleyin diyo msn aclmıyo tekrar 9.0 sürümünü yükledim onar dedım yine olmadı ( msn sayfasnda kameramın işareti var ama acıldığında karsımdakı kisiyi qörüorm kendimi qöremiyorum ve oda benı :// lütFen yarDm edin msn: danqer_qirl_35@hotmail.com smdiden teSqqürler..*
Ben msn de sohbet ederken,arkadaşıma kamera yolladığımda arkadaşımın görüntüsü net bir şekilde çıkıyo, ama benim görüntümün yerine kırmızı x işareti çıkıyo sebep nedir:?
yha arkadaşlar benim msn de şu görüntü resmnn yannda wep cam ım yok neden olabilr acaba yardım edermisiniz cam simgesi olmadı içinde görüntülü konuşma yapamıyoruummm