Arama

Güneşe çıplak gözle bakmak neden sakıncalıdır? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Mart 2015 Gösterim: 26.620 Cevap: 32
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mart 2011       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben sinem ben daha fazla bilgi istiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2014       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Güneş Gökyüzündeki Hâkimiyetini Yavaş Yavaş Kurarken, Sıcağın Sevinciyle Dışarıda Daha Çok Zaman Geçirmek İsteyenleri Çeşitli Sakıncalar Da Bekliyor Ne Yazık Ki. Güneşli Havalar Bizleri Dışarı Davet Ediyor Etmesine De, Bu Daveti Kabul Etmeden Önce Bazı Noktaları Unutmamakta Fayda Var… Örneğin, Güneşin Zararlı Işınlarına Karşı Cilt Kadar Gözlerin De Korunması Gerekiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2015       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Güneşten gelen UV ışınlarının gözlerde önemli ve kalıcı tahribatlara yol açabileceğini de belirten Eken, şunları kaydetti: ´´Güneşe direkt bakılması durumunda oluşabilecek göz rahatsızlıklarından biri, genellikle kayak sporuyla ilgilenen insanlarda görülen kar körlüğüdür. Bir diğer rahatsızlık ise halk arasında et büyümesi olarak bilinen (Pterjium)dur. Bu, göz merceği içerisinde proteinlerin yapısını bozarak katarakt oluşumuna yol açar. Çıplak gözle koruyucu filtreler kullanmaksızın kısa süre güneşe bakılması sonucu şiddetli ışık ile oluşan puslu görme ve görüntüde kırılma problemi kalıcı olur. Bu iki problemin de tedavisi bulunmamaktadır. Hatta kör olma riski bile yüzde 100´e yakındır.´´

Eken, özellikle katarakt ameliyatı olan veya lazer tedavisi görmüş kişilerin kesinlikle güneşe bakmaması gerektiğini de belirterek, ´´Katarakt ya da lazer tedavisi olmuş kişilerin, özel tutulma gözlükleriyle bile olsa güneşe direkt bakmaları son derece risklidir. Bu sebepten o gün çok istenilse dahi göz sağlıklarını korumaları amacıyla güneş tutulmasını izlememeleri gerekmektedir´´ dedi...canım teşekküre gerek yok.

Benzer Konular

12 Mart 2015 / şehriban Cevaplanmış
18 Ocak 2008 / asla_asla_deme X-Sözlük
7 Haziran 2009 / nazlı ünlüsoy Soru-Cevap
15 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
21 Şubat 2016 / Misafir Taslak Konular