Alıntı
fadedliver adlı kullanıcıdan alıntı Bir zamanlar, şekerin mayalanması, etin çürümesi ve şarabın ekşimesi gibi dönüşümlerin kendiliğinden olduğu sanılır. 1680’de Antonie van Leeuwenhoek adında bir Hollandalı kendi yaptığı mikroskopla şeker karışımlarını incelerken, yalnızca içinde mikroorganizmalar bulunan şeker çözeltilerinin alkole dönüşebildiğini saptadı. 1850’lerde ise ünlü Fransız mikrobiyoloji bilgini Louis Pasteur, bu olaya mantarlar grubundan küçük canlılar olan mayaların yol açtığını buldu ve “fermantasyon” adını verdiği mayalanmanın nasıl gerçekleştiğini açıkladı. O günden bu yana bilim adamları birçok değişik enziminin etkisini inceleyerek mayalanma tepkilerini bilimsel temellere oturttular.
Alıntı
daMLa- adlı kullanıcıdan alıntı Ya aslında demek istediğim şu: Mesela peynirin üstünde oluşan küf mantarlarından penisilin falan yapılıyor ya, onun gibi başka nerelerde kullanılıyor? Onu öğrenmek istiyorum.
yukarıdaki arkadaşım sorunun cevabını vermiş..
en çokta ne aradığını bile neden bahsettiğini bile bilmeyen, cevabını bulduğunda bile bunu anlayamayacak yada sorusunu doğru dürüst soramayan yada ne sorduğunu kendisinin bile bilmediği insanlar için dakikalarca araştırma yapıp emek verdiğim için üzülüyorum..
maya mantarları dersen yada üstteki cümleyi en baştan yazarsan sorun olmayacak..