Arama

Brusella hastalığı hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Ağustos 2011 Gösterim: 20.038 Cevap: 23
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Nisan 2010       Mesaj #11
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

peynir hastası eniştem ne yeyıp işmesı gerkıyor ıyı olması işin


Bruselloz brusella tedavisi
Sponsorlu Bağlantılar

bruselloz brusella tedavisi : Antibakteriyel ilaçlarla tedavi semptomların süresini azaltır ve komplikasyon riskini düşürür. Nüksleri önlemek için tedavi uzun süreli uygulanır.

• En etkin ilaç grubu tetrasiklinlerdir. Uzun yarı ömrü ve GİS yan etkilerinin azlığı nedeniyle doksisiklin tercih edilir. Tekli tedavide altı haftalık tedavi sonrası nüks %10 kadardır. Nüks direnç gelişmesine değil, yetersiz dozaj, yetersiz süre ve hastanın uyum eksikliğine bağlanmaktadır.

• Bunun için genellikle bir aminoglikozid (streptomisin) tedaviye eklenir. Önerilen tedavi doksisiklin (veya minosiklin) 4-6 hafta boyunca 100 mg 12 saatlik aralarla + streptomisin günde 1 gr 1-2 haftadır. Gentamsin 5 mg/kg IM veya IV, 8 saat arayla üç eşit doz da uygulanabilir).

• Tetrasiklinler diş lekeleri nedeni ile 8 yaş altı gruba veya hamilelere önerilmez.

Diğer seçenekler:
• Trimetoprim-sülfametoksazol, fort tablet şeklinde (yani 160 mg TMP + 800 mg SMX) 12 saatlik aralarla ağızdan 4-6 hafta. Nüks riski çok yüksektir.

• Rifampin tek başına hayır, ama doksisiklinle birlikte (15 mg/kg PO günde tek doz) 45 gün süreli.

• Florokinolonlar (siprofloksasin, ofloksasin, pefloksasin, norfloksasin) in vitro olarak brusellalara etkindir, ancak bakteriyostatik olup tek başlarına verildiklerinde nüks yüksektir. Nadir de olsa direnç de söz konusudur.

• Menenjit ve kalp tututlumlarında sorun daha fazladır. Üzerinde anlaşılmış bir protokol olmamasına karşın önerilen, hastanın yanıtını da göz önünde tutarak standart kombinasyon tedavisinin bir kaç ay uygulanmasıdır.

Korunma
İnsan için esas korunma hayvanların bu hastalıktan korunmasıdır. Vahşi doğada da bu hastalık olmasına karşın insanlara bulaşta önemli bir rol oynamaz. Sığırlarda B.abortus suş 19, koyun ve keçilerde B.melitensis Rev-1 suşu aşılamada kullanılmaktadır.

Aşı suşları atenue olup enjektörle deri yaralanması veya konjunktiva yoluyla insana bulaşı hastalığa neden olabilmektedir. Hastalığın endemik olduğu bölgelerde süt ve süt ürünlerinin pastörizasyonu mutlak gereklidir.

kaynak

Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MRB ARKADAŞLAR BEN KAM TAHLİLİ YAPTIRDIM. MONO% DEĞERİM 27,2 VE MONO# 2,2 YANİ KEBDİ ARALIKLARINDAN ÇOK FAZLA ÇIKTILAR DOKTOR PEYNİR HASTALIĞI TEŞHİSİNİ KOYDU SİZCE İLK EVRELERİ MİDİR? SONRADA KÖTÜ SONUÇLARA İMKAN VERİR Mİ CEVAP VERİSENİZ SEVİNİRİM?
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Nisan 2010       Mesaj #13
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

MRB ARKADAŞLAR BEN KAM TAHLİLİ YAPTIRDIM. MONO% DEĞERİM 27,2 VE MONO# 2,2 YANİ KEBDİ ARALIKLARINDAN ÇOK FAZLA ÇIKTILAR DOKTOR PEYNİR HASTALIĞI TEŞHİSİNİ KOYDU SİZCE İLK EVRELERİ MİDİR? SONRADA KÖTÜ SONUÇLARA İMKAN VERİR Mİ CEVAP VERİSENİZ SEVİNİRİM?

Aşağıdaki mesajı incelerseninz hastalık hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz. Hastalık ile ilgili merak ettiklerinizi tahlil sonuçlarınız ile birlikte doktorunuza sorabilirsiniz. Geçmiş olsun .Msn Happy

Alıntı
Valeria adlı kullanıcıdan alıntı

Bruselloz brusella tedavisi

bruselloz brusella tedavisi : Antibakteriyel ilaçlarla tedavi semptomların süresini azaltır ve komplikasyon riskini düşürür. Nüksleri önlemek için tedavi uzun süreli uygulanır.

• En etkin ilaç grubu tetrasiklinlerdir. Uzun yarı ömrü ve GİS yan etkilerinin azlığı nedeniyle doksisiklin tercih edilir. Tekli tedavide altı haftalık tedavi sonrası nüks %10 kadardır. Nüks direnç gelişmesine değil, yetersiz dozaj, yetersiz süre ve hastanın uyum eksikliğine bağlanmaktadır.

• Bunun için genellikle bir aminoglikozid (streptomisin) tedaviye eklenir. Önerilen tedavi doksisiklin (veya minosiklin) 4-6 hafta boyunca 100 mg 12 saatlik aralarla + streptomisin günde 1 gr 1-2 haftadır. Gentamsin 5 mg/kg IM veya IV, 8 saat arayla üç eşit doz da uygulanabilir).

• Tetrasiklinler diş lekeleri nedeni ile 8 yaş altı gruba veya hamilelere önerilmez.

Diğer seçenekler:
• Trimetoprim-sülfametoksazol, fort tablet şeklinde (yani 160 mg TMP + 800 mg SMX) 12 saatlik aralarla ağızdan 4-6 hafta. Nüks riski çok yüksektir.

• Rifampin tek başına hayır, ama doksisiklinle birlikte (15 mg/kg PO günde tek doz) 45 gün süreli.

• Florokinolonlar (siprofloksasin, ofloksasin, pefloksasin, norfloksasin) in vitro olarak brusellalara etkindir, ancak bakteriyostatik olup tek başlarına verildiklerinde nüks yüksektir. Nadir de olsa direnç de söz konusudur.

• Menenjit ve kalp tututlumlarında sorun daha fazladır. Üzerinde anlaşılmış bir protokol olmamasına karşın önerilen, hastanın yanıtını da göz önünde tutarak standart kombinasyon tedavisinin bir kaç ay uygulanmasıdır.

Korunma
İnsan için esas korunma hayvanların bu hastalıktan korunmasıdır. Vahşi doğada da bu hastalık olmasına karşın insanlara bulaşta önemli bir rol oynamaz. Sığırlarda B.abortus suş 19, koyun ve keçilerde B.melitensis Rev-1 suşu aşılamada kullanılmaktadır.

Aşı suşları atenue olup enjektörle deri yaralanması veya konjunktiva yoluyla insana bulaşı hastalığa neden olabilmektedir. Hastalığın endemik olduğu bölgelerde süt ve süt ürünlerinin pastörizasyonu mutlak gereklidir.

kaynak

Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Temmuz 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kızım brusello oldu ve sag bacana bir haftadır basamıyor nomalmi
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Temmuz 2010       Mesaj #15
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kızım brusello oldu ve sag bacana bir haftadır basamıyor nomalmi

Sorunuzun yanıtını doktorunuzdan almanız daha doğrudur. Bilgi için alttaki mesajı okuyun.

Halk arasında Peynir Hastalığı olarak bilinen Bruselloz Hastalığının görülme riskinin, peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında daha yükseksektir.


bruselloz, hayvanlardan insanlara bulaşan ve gelişmekte olan ülkelerde hala yaygın olarak görülen bir enfeksiyon hastalığıdır.

Pek çok hayvan türünde ve insanlarda enfeksiyona neden olan hastalığın özellikle koyun, keçi, sığır ve manda gibi evcil hayvanları etkilediğini ve bu hayvanlardan insanlara direkt temasla veya hayvansal ürünlerle indirekt yollarla bulaşmaktadır. Hasta hayvanların idrar, süt ve diğer salgılarında brusella bakterisinin bulunduğunu ve taze peynir, krema, tereyağ ve dondurmanın tüketilmesi gibi değişik yollarla insanlara bulaşabilmektedir.

Yapılma şekilleri nedeniyle peynir ve yoğurt ile bulaşma riskinin düşüktür, et ürünlerinin de nadiren enfeksiyon kaynağıdır. Ancak az pişmiş dalak ve karaciğerin hastalığın bulaşmasına yol açabilmektedir.

Belirti ve bulgularının özgül olmaması nedeniyle brusellozun pek çok hastalıkla karışabildiğini ve hastalık sırasında vücutta beyin, kalp, omurga, karaciğer gibi organlar tutulabilmektedir. Başlangıç sessiz veya gürültülü olabilir. Bulaşan hastalarda 2-4 hafta içerisinde şikayetler başlar. Hastaların çoğunda ateş,
terleme, yorgunluk, iştahsızlık, başağrısı, sırt ağrısı vardır. Eklem ağrıları sıklıkla izlenir. Bazı hastalar ağızlarında garip tattan yakınırlar. Depresyon izlenebilir.

Tedavi için mutlaka bruselloza özel laboratuvar testleri yapılmalıdır. Hayvanlar için aşısı bulunmakta, ancak insanlarda kullanılacak aşı henüz bulunmamaktadır. İnsanlara brusellozun bulaşmasının önlenmesi için, süt ve süt ürünlerinin pastörize edilerek kullanılması veya sütlerin iyi kaynatıldıktan sonra tüketilmesi gerekmektedir. Toplumda çiğ süt tüketilmemelidir.

Özellikle peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında, kaynatılmamış sütten yapılan taze peynir tüketilmemeli, eğer bu tarz bir peynir alınmışsa mutlaka tuzlu suda en az 1 ay bekletildikten sonra yenmelidir.

Bulaşması
Aslen bir hayvan hastalığı olan bruselloz insanlarda da görülebilir. Keçi ve koyunlarda Brucella melitensis, sığırlarda Brucella abortus, domuzlarda ise Brucella suis tiplerindeki bakteriler mevcuttur.

Solunum yoluyla da bulaşabilen hastalık genelde deri ve/veya mukoza yoluyla bulaşır. İnsanlara, mikrop içeren veya dezenfekte edilmemiş süt ve süt ürünlerinden veya direk olarak hasta hayvanlara temas ile bulaşır. Hasta hayvan leşiyle temas yüzünden de bulaşabilir. Bu sebeple hastalığa yakalanan insanlar çoğunlukla veteriner, hayvan yetiştiricisi, çoban, sütçü, peynirci veya mezbaha çalışanı gibi hayvanlar ve hayvan ürünleriyle yakın temasta bulunan insanlardır.

Belirtiler
Brucella bakterileri karaciğer, lenf ve salgı bezleri, dalak ve sinirlere yerleşir. Brusellozun enkübasyon (kuluçka) süresi genellikle 1-3 haftadır. Fakat nadir olarak birkaç ay aldığı da olmuştur. Diğer ateşli hastalıklara benzer belirtilere sahiptir. Ama özellikle kas ağrıları ve terleme çok daha yoğundur. Bazen titreme şeklinde gelen, çok yüksek olmayan ateşe neden olur. Halsizlik, iştahsızlık ve buna bağlı olarak da kilo kaybı görülür. Hastalığın süresi birkaç haftadan birkaç aya kadar değişiklik gösterir. Hastalığın ardından görülen patolojik değişimler (sekeller) fazlasıyla değişiklik gösterir ve hastalığın ardından granulomatöz, hepatit, artrit, spondilit, anemi, lökopeni, trombositopeni, menenjit, üveit, optik nörit ve endokardit gibi durumlar görülebilir.

Tedavi
Çeşitli antibiyotikler tedavide kullanılır. Tetrasiklinler, kloramfenikol, rifampin ve streptomisin Brucella bakterilerine karşı etkilidirler. Fakat, birden fazla antibiyotiğin birkaç hafta boyunca kulanılması gerekir. Zira bakteriler kuluçka evresini hücrelerin içinde geçirir.

Brusellozdan korunmanın en iyi yolu insan tüketiminde kullanılan tüm sütlerin düzgün şekilde pastörize edilmesidir..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ekim 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
burosella hastalıgı tedaviyle geçermi yoksa kalırmı
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Ekim 2010       Mesaj #17
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

burosella hastalıgı tedaviyle geçermi yoksa kalırmı

.
Alıntı
Daisy-BT adlı kullanıcıdan alıntı

Sorunuzun yanıtını doktorunuzdan almanız daha doğrudur. Bilgi için alttaki mesajı okuyun.

Halk arasında Peynir Hastalığı olarak bilinen Bruselloz Hastalığının görülme riskinin, peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında daha yükseksektir.


bruselloz, hayvanlardan insanlara bulaşan ve gelişmekte olan ülkelerde hala yaygın olarak görülen bir enfeksiyon hastalığıdır.

Pek çok hayvan türünde ve insanlarda enfeksiyona neden olan hastalığın özellikle koyun, keçi, sığır ve manda gibi evcil hayvanları etkilediğini ve bu hayvanlardan insanlara direkt temasla veya hayvansal ürünlerle indirekt yollarla bulaşmaktadır. Hasta hayvanların idrar, süt ve diğer salgılarında brusella bakterisinin bulunduğunu ve taze peynir, krema, tereyağ ve dondurmanın tüketilmesi gibi değişik yollarla insanlara bulaşabilmektedir.

Yapılma şekilleri nedeniyle peynir ve yoğurt ile bulaşma riskinin düşüktür, et ürünlerinin de nadiren enfeksiyon kaynağıdır. Ancak az pişmiş dalak ve karaciğerin hastalığın bulaşmasına yol açabilmektedir.

Belirti ve bulgularının özgül olmaması nedeniyle brusellozun pek çok hastalıkla karışabildiğini ve hastalık sırasında vücutta beyin, kalp, omurga, karaciğer gibi organlar tutulabilmektedir. Başlangıç sessiz veya gürültülü olabilir. Bulaşan hastalarda 2-4 hafta içerisinde şikayetler başlar. Hastaların çoğunda ateş,
terleme, yorgunluk, iştahsızlık, başağrısı, sırt ağrısı vardır. Eklem ağrıları sıklıkla izlenir. Bazı hastalar ağızlarında garip tattan yakınırlar. Depresyon izlenebilir.

Tedavi için mutlaka bruselloza özel laboratuvar testleri yapılmalıdır. Hayvanlar için aşısı bulunmakta, ancak insanlarda kullanılacak aşı henüz bulunmamaktadır. İnsanlara brusellozun bulaşmasının önlenmesi için, süt ve süt ürünlerinin pastörize edilerek kullanılması veya sütlerin iyi kaynatıldıktan sonra tüketilmesi gerekmektedir. Toplumda çiğ süt tüketilmemelidir.

Özellikle peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında, kaynatılmamış sütten yapılan taze peynir tüketilmemeli, eğer bu tarz bir peynir alınmışsa mutlaka tuzlu suda en az 1 ay bekletildikten sonra yenmelidir.

Bulaşması
Aslen bir hayvan hastalığı olan bruselloz insanlarda da görülebilir. Keçi ve koyunlarda Brucella melitensis, sığırlarda Brucella abortus, domuzlarda ise Brucella suis tiplerindeki bakteriler mevcuttur.

Solunum yoluyla da bulaşabilen hastalık genelde deri ve/veya mukoza yoluyla bulaşır. İnsanlara, mikrop içeren veya dezenfekte edilmemiş süt ve süt ürünlerinden veya direk olarak hasta hayvanlara temas ile bulaşır. Hasta hayvan leşiyle temas yüzünden de bulaşabilir. Bu sebeple hastalığa yakalanan insanlar çoğunlukla veteriner, hayvan yetiştiricisi, çoban, sütçü, peynirci veya mezbaha çalışanı gibi hayvanlar ve hayvan ürünleriyle yakın temasta bulunan insanlardır.

Belirtiler
Brucella bakterileri karaciğer, lenf ve salgı bezleri, dalak ve sinirlere yerleşir. Brusellozun enkübasyon (kuluçka) süresi genellikle 1-3 haftadır. Fakat nadir olarak birkaç ay aldığı da olmuştur. Diğer ateşli hastalıklara benzer belirtilere sahiptir. Ama özellikle kas ağrıları ve terleme çok daha yoğundur. Bazen titreme şeklinde gelen, çok yüksek olmayan ateşe neden olur. Halsizlik, iştahsızlık ve buna bağlı olarak da kilo kaybı görülür. Hastalığın süresi birkaç haftadan birkaç aya kadar değişiklik gösterir. Hastalığın ardından görülen patolojik değişimler (sekeller) fazlasıyla değişiklik gösterir ve hastalığın ardından granulomatöz, hepatit, artrit, spondilit, anemi, lökopeni, trombositopeni, menenjit, üveit, optik nörit ve endokardit gibi durumlar görülebilir.

Tedavi
Çeşitli antibiyotikler tedavide kullanılır. Tetrasiklinler, kloramfenikol, rifampin ve streptomisin Brucella bakterilerine karşı etkilidirler. Fakat, birden fazla antibiyotiğin birkaç hafta boyunca kulanılması gerekir. Zira bakteriler kuluçka evresini hücrelerin içinde geçirir.

Brusellozdan korunmanın en iyi yolu insan tüketiminde kullanılan tüm sütlerin düzgün şekilde pastörize edilmesidir..

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2010       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bruselloz olan bir hastanın hemokültürünü ektim asistan daha once uyarmadığından solunum yoluyla bulaştığını bilmiyordum bulaşma ihtimali var mı?
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
16 Ekim 2010       Mesaj #19
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bruselloz olan bir hastanın hemokültürünü ektim asistan daha once uyarmadığından solunum yoluyla bulaştığını bilmiyordum bulaşma ihtimali var mı?

Halk arasında Peynir Hastalığı olarak bilinen Bruselloz Hastalığının görülme riskinin, peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında daha yükseksektir.

bruselloz, hayvanlardan insanlara bulaşan ve gelişmekte olan ülkelerde hala yaygın olarak görülen bir enfeksiyon hastalığıdır.

Pek çok hayvan türünde ve insanlarda enfeksiyona neden olan hastalığın özellikle koyun, keçi, sığır ve manda gibi evcil hayvanları etkilediğini ve bu hayvanlardan insanlara direkt temasla veya hayvansal ürünlerle indirekt yollarla bulaşmaktadır. Hasta hayvanların idrar, süt ve diğer salgılarında brusella bakterisinin bulunduğunu ve taze peynir, krema, tereyağ ve dondurmanın tüketilmesi gibi değişik yollarla insanlara bulaşabilmektedir.

Yapılma şekilleri nedeniyle ***** peyniri ve yoğurt ile bulaşma riskinin düşüktür, et ürünlerinin de nadiren enfeksiyon kaynağıdır. Ancak az pişmiş dalak ve karaciğerin hastalığın bulaşmasına yol açabilmektedir.

Belirti ve bulgularının özgül olmaması nedeniyle brusellozun pek çok hastalıkla karışabildiğini ve hastalık sırasında vücutta beyin, kalp, omurga, karaciğer gibi organlar tutulabilmektedir. Başlangıç sessiz veya gürültülü olabilir. Bulaşan hastalarda 2-4 hafta içerisinde şikayetler başlar. Hastaların çoğunda ateş,
terleme, yorgunluk, iştahsızlık, başağrısı, sırt ağrısı vardır. Eklem ağrıları sıklıkla izlenir. Bazı hastalar ağızlarında garip tattan yakınırlar. Depresyon izlenebilir.

Tedavi için mutlaka bruselloza özel laboratuvar testleri yapılmalıdır. Hayvanlar için aşısı bulunmakta, ancak insanlarda kullanılacak aşı henüz bulunmamaktadır. İnsanlara brusellozun bulaşmasının önlenmesi için, süt ve süt ürünlerinin pastörize edilerek kullanılması veya sütlerin iyi kaynatıldıktan sonra tüketilmesi gerekmektedir. Toplumda çiğ süt tüketilmemelidir.

Özellikle peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında, kaynatılmamış sütten yapılan taze peynir tüketilmemeli, eğer bu tarz bir peynir alınmışsa mutlaka tuzlu suda en az 1 ay bekletildikten sonra yenmelidir.


Bulaşması
Aslen bir hayvan hastalığı olan bruselloz insanlarda da görülebilir. Keçi ve koyunlarda Brucella melitensis, sığırlarda Brucella abortus, domuzlarda ise Brucella suis tiplerindeki bakteriler mevcuttur.

Solunum yoluyla da bulaşabilen hastalık genelde deri ve/veya mukoza yoluyla bulaşır. İnsanlara, mikrop içeren veya dezenfekte edilmemiş süt ve süt ürünlerinden veya direk olarak hasta hayvanlara temas ile bulaşır. Hasta hayvan leşiyle temas yüzünden de bulaşabilir. Bu sebeple hastalığa yakalanan insanlar çoğunlukla veteriner, hayvan yetiştiricisi, çoban, sütçü, peynirci veya mezbaha çalışanı gibi hayvanlar ve hayvan ürünleriyle yakın temasta bulunan insanlardır.

Belirtiler
Brucella bakterileri karaciğer, lenf ve salgı bezleri, dalak ve sinirlere yerleşir. Brusellozun enkübasyon (kuluçka) süresi genellikle 1-3 haftadır. Fakat nadir olarak birkaç ay aldığı da olmuştur. Diğer ateşli hastalıklara benzer belirtilere sahiptir. Ama özellikle kas ağrıları ve terleme çok daha yoğundur. Bazen titreme şeklinde gelen, çok yüksek olmayan ateşe neden olur. Halsizlik, iştahsızlık ve buna bağlı olarak da kilo kaybı görülür. Hastalığın süresi birkaç haftadan birkaç aya kadar değişiklik gösterir. Hastalığın ardından görülen patolojik değişimler (sekeller) fazlasıyla değişiklik gösterir ve hastalığın ardından granulomatöz, hepatit, artrit, spondilit, anemi, lökopeni, trombositopeni, menenjit, üveit, optik nörit ve endokardit gibi durumlar görülebilir.

Tedavi
Çeşitli antibiyotikler tedavide kullanılır. Tetrasiklinler, kloramfenikol, rifampin ve streptomisin Brucella bakterilerine karşı etkilidirler. Fakat, birden fazla antibiyotiğin birkaç hafta boyunca kulanılması gerekir. Zira bakteriler kuluçka evresini hücrelerin içinde geçirir.

Brusellozdan korunmanın en iyi yolu insan tüketiminde kullanılan tüm sütlerin düzgün şekilde pastörize edilmesidir..




Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen yandaki linki tıklayınız >>> https://www.msxlabs.org/forum/tip-bil...igi-nedir.html
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Aralık 2010       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bizim kızımız 9 yaşında bucelloz oldu ayağı ağrıyooo ama kzımız ilaç almıyoo hab içemiyoo hekimler yatırıp tedevi etmiyolar ne yapacağız bu konuda bize yardımcı olun

Benzer Konular

7 Haziran 2015 / serkan serseri Soru-Cevap
25 Eylül 2011 / seval16 Soru-Cevap
7 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap