Arama

İlkyardım çantasının içinde neler bulunur? - Sayfa 2

Bu Konuya Puan Verin:
En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Nisan 2013 Gösterim: 69.415 Cevap: 20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mayıs 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
amaçları yok ya ika saattir esmark bandajı hidrofil gaz steril antipetik solüsyonun amçlarını arıyorum yaaa
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Haziran 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ne işe yaradıyı bilgileri yok
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Aralık 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ilk yardım çantasına neler koymalıyız
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
01Üçgen Bezi (96x100x135)
02Sargı Bezi (10cmx2mm 2 Adet)
03Gazlı Bez (5x5 cm 10x10 cm)
04Suni Solunum Maskesi
05Tıbbi Flaster
06Künt Üçlü Makas
07Çengelli iğne 10 Adet
08İlkyardım Kılavuzu
09Cerrahi Eldiven
10Elastik Bandaj
11Bez Maske
12Ağzı Kapanır Naylon Poşet 2 Adet
13Kağıt ve Kalem
14Airway (Havayolu) 1 Adet
15Turnike 60cm Kauçuk
16Plastik Örtü
17Yara Bantı
18Düdük
19Makas
20Atel
21radyo
22oyuncak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler Nelerdir? - Ne İşe Yararlar?
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler Nelerdir? - Ne İşe Yararlar?
Trafik kazasının nerede ne zaman ve nasıl olacağı önceden bilinemeyeceği için taşıtlarda önlem olarak ilk yardım çantası bulundurulur. İlk yardım çantasının taşınması aynı zamanda yasal bir zorunluluktur.

Trafik kazasında ilk yardım için olay yerinde bulunan araç gereçlerle yetinilir. Çünkü ihtiyaç duyulan malzemeyi kaza anında bulabilmek mümkün olmayabilir. Bu nedenle ilk yardım malzemelerinin taşıtta bulundurulması çok önemlidir.

Üçgen Sargı

İlk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler şunlardır: Turnike: Kol ve bacak gibi organlardaki kanamaları durdurmak için kullanılan örgülü yapıda bir malzemedir. En az 50 cm uzunluktadır.
Steril gazlı bez: Genellikle 30 x 50 cm boyutunda örgülü ince gözenekli ve pamuktan yapılmış steril özellikli malzemedir. Kanamalı veya yaralı bölgenin üzerine konularak kullanılır. İlk yardım çantasında en az beş adet bulundurulur.

İP

Büyük sargı bezi: 10 cm eninde 3-5 metre boyundadır. Yara üzerindeki gazlı bezin yerinde tutulmasında ve kırıkların sarılmasında kullanılır. İlk yardım çantasında iki adet bulundurulması gerekir.

Hidrofil pamuk: Pansuman malzemesi olarak yaranın üzerine konulan gazlı bezin üstüne konularak kullanılır. Gazlı bezin üstünü besler ve sızan kanın akmasını önler. İlk yardım çantasında bulunması zorunludur.

Plaster: Bir yüzeyi yapışkan banttır. Yara üzerine konulan gazlı bezin yerinde kalmasını ve sargı bezinin açılmasını önlemek için sa-bitleştirici olarak kullanılır.
Plâstik örtü: 200 x 250 cm boyutlarındadır. Bu örtünün bir yüzü turuncu ve ışık yansıtıcı özellikte olmalıdır. Plâstik örtü yaralının altına veya üstüne sermede kullanılır.
Makas: Yaralının giysisini kesmek için kullanılır. Makas paslanmaz çelikten olmalıdır.

Üçgen sargı: Eşkenar üçgen biçiminde hazırlanmış sargı bezidir.

Esmark bandı: Kol ve bacaklardaki büyük kanamalı yaralarda kanı durdurmak için esmark bandı kullanılır. Kanayan yerin üst kısmı bu bantla sıkıca sarılarak kanama durdurulur.

İçindekiler listesi: İlk yardım çantasında bulunan malzemeleri belirten bir listedir. İlk yardım çantasındaki malzemeler her zaman noksansız ve temiz olarak bulundurulur. Son kullanma tarihi dolduğu için bozulan ve kullanıldığı için biten malzemelerin yerine yenileri konulur.
Bu malzemelerden başka Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ne göre ilk yardım çantasında; yapay solunum maskesi hava yolu hortumu gibi malzemelerin de bulunması gerekir.

Yapay solunum maskesi: Yapay solunum yapmada kullanılır.
Hava yolu hortumu:Kaza sonucu solunumu durmuş ve solunum güçlüğü çeken kazazedelerin solunum yolunun açık tutulmasını sağlamak için kullanılan boru biçiminde bir araçtır.Ayrıca araçlarda ilk yardım kitabı el feneri yansıtıcılar kalem not defteri battaniye gibi malzemelerin de bulundurulmasında yarar vardır.

ACİL YARDIM TELEFONLARINDAN YARARLANMA VE BU ARAÇLARIN KORUNMASI

Kazalarda ilk yardım uygulanmasına hemen başlanmalıdır. En kısa sürede sağlık ve kurtarma ekibinin olay yerine gelmesi sağlanmalıdır. Bunun için haberleşme aracı olan cep telefonu telsiz ve kulübe-lerdeki telefonlardan yararlanılır. Acil yardım telefon numaralarının bilinmesi zaman kaybını önler Otoyollara caddelere ve yakıt istasyonlarına haberleşmek için konulan telefonları iyi korumalıyız. Gerektiğinde yararlanabilmemiz

Acil yardım isteyenler kaza ile ilgili gerekli bilgileri sakin kısa ve doğru olarak iletmelidirler.
Bir kaza durumunda karşı tarafa aşağıdaki bilgiler verilmelidir: Haber veren kişi;

• Adını ve soyadını söyler kiminle konuştuğunu sorar.
• Nereden aradığını söyler kazanın olduğu yer hakkında bilgi verir yakınında bulunan köprü okul alışveriş merkezi cami vb. noktaları bildirir.
• Kazanın oluş şekli (yuvarlanma çarpışma devrilme)ni ve aracın durumunu bildirir.
• Kazanın oluş saatini belirtir.
• Kazada yaralı sayısı yaralıların durumu ve ilk yardım uygulaması ile yangın tehlikesi olasılığı gibi durumlarla ilgili bilgi verir.

İletişim sırasında verilen haberin karşı tarafın tam anladığından emin olunmalıdır
Bir kaza durumunda hemen 154 Alo Trafik 155 Polis İmdat 112 Hızır Acil Servis 110 Yangın İhbar ve 156 Jandarma İmdat telefonlarından yardım istenebilir. Sağlık ocakları jandarma hastahane acil servisleri yardım alacağımız kurumlardır. Bu telefonlarla konuşmak ücretsizdir ve her yerden jetonsuz aranabilir.

Trafik kazaları cep telefonu telsiz ve yerleşim yerlerindeki telefon kabinlerindeki telefonlar kullanılarak haber verilebilir. Acil durumlarda haberleşmek amacıyla yeni yapılan otoyollara her iki kilpmetrede bir acil yardım telefonları konulmuştur.

Acil yardım telefonları insan hayatı için çok önemlidir. Bu nedenle acil yardım telefonları gereksiz meşgul edilmemeli konuşmalar kısa yapılmalıdır. Bu telefonlar korunmalı zarar verenlere engel olunmalıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aliminyum örtü yanıkla oluşan durumlarda yana kişinin ısı kaybını önlemek ve yanan yeri mikrobik ajanlardan uzak tutmaya yarar sadece kendimizi düşünmemek gerek her zaman saygılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ne işe yaradıklarınıda yazsaydınız keke
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2012       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
01Üçgen Bezi (96x100x135)
02Sargı Bezi (10cmx2mm 2 Adet)
03Gazlı Bez (5x5 cm 10x10 cm)
04Suni Solunum Maskesi
05Tıbbi Flaster
06Künt Üçlü Makas
07Çengelli iğne 10 Adet
08İlkyardım Kılavuzu
09Cerrahi Eldiven
10Elastik Bandaj
11Bez Maske
12Ağzı Kapanır Naylon Poşet 2 Adet
13Kağıt ve Kalem
14Airway (Havayolu) 1 Adet
15Turnike 60cm Kauçuk
16Plastik Örtü
17Yara Bantı
18Düdük
19Makas
20Atel

Kaynak: İlkyardım çantasının içinde neler bulunur?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ocak 2013       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben ce ne işe yaradığınıda yazın iyi olur........................................
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
6 Ocak 2013       Mesaj #20
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
İlk yardım dersi ilk yardım çantasında neler olmalı

Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan geçici müdahaleye İLKYARDIM denir.

İLKYARDIMDA AMAÇLAR :

1- Hayat kurtarmak
2- Durumunu korumak
3- Sakatlıkları önlemek

İLKYARDIMDA 6 SAFHA :

1- Tedbir (İlkyardımcının kendisinin ve kazazedenin güvenliğinin sağlanması)
2- Teşhis
3- Tedavi
4- Telekomünikasyon (haberleşme)
5- Triaj (öncelikli kazazedenin belirlenmesi)
6- Taşıma

İLKYARDIMCI'da bulunması gereken özellikler :

1- Her zaman tedbirli olmalıdır
2- Soğukkanlılığını korumalıdır
3- Cesaret gösterilerinden ve emin olmadığı uygulamalardan kaçınmalıdır

İLKYARDIM da haberleşebilecek telefon numaraları :

0-232-2777333 DEÜ-Zehir Danışma Merkezi
0-800-3147900 Sağlık Bakanlığı, Zehir Danışma Merkezi, ücretsiz hat
110 İtfaiye
112 Ambulans
154 Trafik polisi
155 Polis imdat
156 Jandarma imdat

ECZADOLABInda bulundurulması gereken malzemeler

1- Üçgen sargı bezleri
2- Rulo sargı bezleri
3- Steril gazlı bezler
4- Flaster
5- Çengelli iğneler
6- Pamuk
7- Yara bandları
8- Antiseptik solüsyonlar (Batikon/Mersol 50 ml/100 ml )
9- Turnike lastiği
10- İlkyardım rehberi
11- Ağrı kesici
ilk yardım çantasında yukarıdaki malzemelere ek olarak bulundurulacaklar :
12- Tebeşir
13- Makas
14- Cep feneri
15- Kağıt, kalem
16- Boyunluk (servikal kollar)

* Turnike lastiği gerekli değildir; onun yerine, üçgen sargı bezi, kravat veya herhangi bir kumaş parçasını kullanmak daha uygundur