Arama

Mimarlık hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 7 Temmuz 2015 Gösterim: 47.086 Cevap: 26
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2012       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 8 .sınıfa gidiyorum bnm matematikten bi proje ödevim var bana yardım edermisiniz ?
proje ödevim:günümüzdeki ünlü mimarilerde kullanılan geometri Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
duygu günay - avatarı
duygu günay
Ziyaretçi
18 Temmuz 2012       Mesaj #22
duygu günay - avatarı
Ziyaretçi
mimarlığı her insan okumamalıdır bence görselliği ve çizimi el becerisi olan arkadaşlarımız tercih etmelilerdir bu bölümü evet bende mimarlık öğrencisiyim çok zor bir bölüm hem beden hemde zihin yoruluyor ama sonrası ve getirileri harika bir bölüm bunu göz ardı etmemeliyiz herşeyden önce çok saygın ve herkezin yapamıyacağı bir meslek diyebilirim sanırım yeterince aydınlatmiş oldum
Sponsorlu Bağlantılar
Misa - avatarı
Misa
Ziyaretçi
20 Nisan 2013       Mesaj #23
Misa - avatarı
Ziyaretçi
Bunca sorudan sonra mimarlığı seçecek olanlara elimden geldiğince yardımcı olayım.2 yıllık mimarım.

Öncelikle üniversitede mimarlık eğitimi çok yorucu fakat bir o kadarda eğlenceli geçer,istediğiniz gibi tasarım yapma şansınız olur,kendinizi tam olarak sanatkar gibi hissedersiniz,hissettirilirsiniz ama bazen 3 gün HİÇ uyuyamazsınız genelde zaten günde 5 saat uyursunuz.(Bu okulu bitirinceye kadar devam eder)Haftasonları diğer bölümden arkadaşlarınız gezerken siz projenizi yetiştirmekle uğraşırsınız ki proje en önemli dersinizdir,her dönem farklı konuda proje dersleriniz olur,genelde sabahlarsınız.Jüri zamanları bir yandan çizim bir yandan maket yaparsınız,bir de uhu karton,çıktısı v.s.masrafı olur(ortalama gelir düzeyindeki bir aileyi pek kasmaz diş hekimliği kadar pahalı değildir)

Onca emekten sonra jüriye girersiniz hocalarınızdan onay,takdir beklemeyin asla ne güzel olmuş aferin,çok yeteneklisin gibi emeğinizi yücelten sözler duyamazsınız,hatta aranız iyi değilse kalabilirsinizde...belirli bir cevap anahtarı olmadığından hocalar objektif yaklaşabilir gıkınızı çıkaramazsınız hatta çoğunlukla yeteneksizsin lafına maruz kalırsınız.Öyleki intihar vakalarının en sık görüldüğü bölümdür mimarlık fakültesi (örneği için bkz odtü mimarlık)

Okurken aynı zamanda en azından autocad ve 3d programlarından birini öğrenmelisiniz.Bunun için iyi de bir bilgisayara ihtiyacınız olur yoksa ağır programlardan yılda bir laptop değiştirir projelerinzide yarım bırakmak zorunda kalabilirisiniz,tabi bu programları adamakıllı öğrenmek için birde kursa gitmelisiniz.

Uykusuz,yorgun kalmış hatta yüksek egolu hocalar tarafından ezilmiş da olsanız sanat aşkı,tasarım sevgisi,mimarlık sevgisi,mimar prestiji, belki zengin olma v.s. hayaliyle katlanır bir şekilde mimarlığı bitirir diplomayı alırsınız ve iyi kötü bir işe başlarsınız İşte o zaman sudan çıkmış balığa dönersiniz,çünkü piyasa sanat dünyası değil ticarethane olmuştur.

Lafı çok uzattım kısaca eğer inşaat sektöründe birlikte çalışacağınız gerçekten çok yakın olduğunuz babanız,dayınız v.s varsa ya da bu işi parası için yapmayacak kadar zenginseniz yazın yoksa hem az maaşla çalışır ayrıca mimarlık değil en fazla teknikerlik yaparsınız,tasarımı falan unutun.Bunlar yoksa gerçekten mimar olabilmenizde belki 15 yıl sonra olur o da şanslıysanız yada emeğimi harcatmam deyip bıkıp devlete girer memur mimar olursunuz onca emekten sonra...

Sonuç olarak çevreniz ve sermayeniz yoksa ya da hemen mimar olup para kıracağınızı sanıyorsanız mimarlığı tavsiye etmem.Bu kadar zorluğa çok rahat tıp,diş hekimliği,eczacılık okunabilir.Hemde bitirir bitirmez sağlam para kazanırsınız.Ama hiç bir zaman mimarlıktan aldığınız keyfi alamazsınız böylede illet bir aşktır mimarlık...
AcerAilesi - avatarı
AcerAilesi
Ziyaretçi
9 Eylül 2013       Mesaj #24
AcerAilesi - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar peyzaj mimarlığı düşünüyorum üniversitede okumak için ancak çizim yeteneğimin çok iyi olduğu söylenemez. Peyzaj mimarlığına yetenek sınavıyla mı alıyorlar çizimim çok iyi olmasa da girebilir miyim? Nasıl oluyor bilgilendirebilir misiniz?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2014       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mimar:
Insan hayatının Mimarlık, fiziksel tasarım çevre peşinde verilen isim oluşan bina / inşaat grubunun amacı ile üretmek / yaratmak için uzay / mekanlarda geçecek.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mart 2014       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çok teşekkür ederim sosyal proje ödevime çok yardımcı oldu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Temmuz 2015       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mimarlık kazanmak için lisede hangi derslere ağırlık vermeliyiz ?
matematik fizik mi
matematik biyoloji mi
matematik kimya mı ?
sayısal olduğunu biliyorum ancak en çok fen bilimlerinden hangisini daha fazla yapmalıyız üniversite sınavında onu öğrenmek istiyorum Msn Happy şimdiden teşekkürler Msn Happy

kardeş fiziğe agırlık vereceksin MF-4 ten alıyolar

Benzer Konular

3 Kasım 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
23 Mayıs 2010 / Misafir Soru-Cevap