Arama

Türkiye'de ödenen vergiler ve bunların yüzde oranları nedir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Kasım 2012 Gösterim: 25.500 Cevap: 42
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2010       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen bana yardım edın tablo yapmam lazım ödevım var
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2010       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
banada lazım lütfen acele edin
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2010       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya yarına ödevım var.Bana yalnız oranları lazım tabı hepsi lazımda onları bulmak çok daha zor ama önemlı sıze güvenıyorum bizim sınıftan herkese bu sitenın adını verdım palavra değil gerçekkk...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2010       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
türkiyede verigilerin 100 deoranları ilgili tablo
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mayıs 2010       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yarın ödevi vermem lazım lütfen bana türkiyede ödenen vergiler ve yüzde oranları hakkında bilgi verin
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
5 Mayıs 2010       Mesaj #36
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
[/QUOTE]

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

türkiyede verigilerin 100 deoranları ilgili tablo

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yarın ödevi vermem lazım lütfen bana türkiyede ödenen vergiler ve yüzde oranları hakkında bilgi verin

[QUOTE=CHRİSTİNA;1594037]MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ DEĞİL Mİ? BİZE DE VERDİ.BEN VERGİ ÇEŞİTLERİNİ BULDUM AMA YÜZDE ORANLARINI BAZILARINI BULDUM.
Gelir Vergisi
8.700 TL'ye kadar % 15
22.000 TL'nin 8.700 TL'si için 1.305 TL, fazlası % 20
50.000 TL'nin 22.000 TL'si için 3.965 TL, fazlası % 27
50.000 TL'den fazlasının 50.000 TL'si için 11.525 TL, fazlası % 35
Kurumlar Vergisi %20
Katma Değer Vergisi
Ekmek ve un mamulerinde %1 sembolik bir vergi uygulanırken, standart kullanım eşyalarında %18 uygulanır. Yüksek tanımlı HD-TV'leri içinse yakın bir zamanda %25lik lüks tüketim vergisi uygulaması söz konusudur.
  • Muamele ve satış vergileri
  • Gümrük Vergileri
  • Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)
  • Veraset Vergisi


I-GELİR VERGİSİ TARİFESİ
2009 Yılı Gelirleri için:

8.700 TL’ye kadar % 15
22.000 TL’nin 8.700 TL’si için 1.305 TL, fazlası % 20
50.000 TL’nin 22.000 TL’si için 3.965 TL, fazlası % 27
50.000 TL’den fazlasının 50.000 TL’si için 11.525 TL, fazlası % 35

misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
16 Mayıs 2010       Mesaj #37
misafir - avatarı
Ziyaretçi
Son kısmi güncelleme, Temmuz 2009

The tax system in Turkey is progressive. Türkiye'deki vergi sistemi ilerici. In other words, the higher your income, the higher the rate at which you will pay tax. Diğer bir deyişle, daha yüksek gelir, yüksek hızı, vergi ödeyecek.
The 2010 individual tax rates vary from 15% - 35%. 2010 bireysel vergi oranları değişebilir% 15 -% 35 dan.
in 2010 the standard rate of Turkey corporate tax is 20%. Türkiye'nin kurumlar vergisi standart oran 2010 yılında% 20'dir.
Income Tax for an Individual in Turkey Türkiye'de Bireysel için Vergi Gelir
An individual in Turkey is liable for tax on his income as an employee and on income as a self-employed person. Türkiye'de bir tek sorumlu vergi işçi ve serbest çalışan kişi olarak gelir olarak yaptığı gelir üzerindedir. In the case of an individual who answers the test of a "permanent resident", the tax will be calculated on his income earned in Turkey and overseas. bir "daimi ikamet" test cevapları bireyin durumunda, vergi geliri üzerinde hesaplanacaktır Türkiye ve yurtdışında aldı. A foreign resident who is employed in Turkey pays tax only on his income in Turkey. Türkiye'de istihdam edilen bir yabancı ikamet Türkiye'de geliri sadece vergi öder.
To be considered Turkish resident, residence of over 6 months in Turkey during any calendar tax year must be established. , Türk yerleşik, Türkiye üzerinden 6 ay ikamet herhangi bir takvim vergi yılında kurulmuş olması gerekir düşünülmelidir.
An employer is obligated to deduct, immediately, each month, the amount of tax and national insurance due from a salaried worker. İşveren, hemen her ay kesinti zorunda olduğunu, vergi ve ulusal sigorta maaşlı işçi alacakların miktarı.
A self-employed individual is obligated to make advance payments on income tax that will be offset on filing an annual report. Bir serbest meslek bireysel bir yıllık rapor sunma üzerinde mahsup edilecektir gelir vergisi peşin ödeme yapmak zorundadır. In the case of a new business, the advance payments will be calculated according to the estimates of the owner of the business. yeni bir iş söz konusu olduğunda, avans ödemeleri işletme sahibinin tahminlere göre hesaplanır. The advance payments will be made 4 times in each year. Avans ödemeleri yapılacak 4 kez her yıl.
The standard rate for payments in advance of income tax in Turkey is 15% of the net profit. Türkiye'de gelir vergisinin peşin ödemeler için standart oranı net karının% 15.
Certain payments are deducted from taxable income as detailed below. Belirli ödemeler aşağıda ayrıntılı olarak vergiye tabi gelir kesilir.
Capital gains are usually added to the normal income. Sermaye kazançları genellikle normal gelir eklenir.



Turkey individual income tax rates 2010 Türkiye'de bireysel gelir vergisi oranları 2010


Tax % Vergi% The Tax Base (YTL) Vergi Matrahı (YTL)
15 15 0-8,700 0-8,700
20 20 8,701-22,000 8,701-22,000
27 27 22,001-50,000 22,001-50,000
35 35 50,001 and over 50.001 ve üzeri


Turkey Corporate Tax Türkiye'de Kurumlar Vergisi

The 2010 tax rate applicable to corporations in Turkey is 20%. 2010 vergi oranı Türkiye'de şirketler için geçerli% 20 dir.
Capital gains tax in a corporation is usually added to the regular income of the corporation. Bir şirket Sermaye kazancı vergisi genellikle şirketin düzenli gelir eklenir.
There is a participation exemption for dividend received from a non-resident company by a Turkish company, subject to terms. Orada temettü bir mukim olmayan şirket bir Türk şirketi, koşullarına tabidir tarafından alınan bir katılım muafiyet olduğunu.






Capital Gains in Turkey Türkiye'nin kazançlar Sermaye

In general, capital gains in Turkey, whether for an individual or for a company, is added to the regular tax. , Şirket bireysel veya olsun için Türkiye'de, genel olarak sermaye kazancı vergi normal olduğunu da sözlerine ekledi ekledi.

Capital Gains (for an individual) için bireysel (Sermaye Kazançları)

The rate of standard tax is identical to the rate of normal income tax on the income of an individual - that is from 15% - 35%. standart vergi oranı normal gelir vergisi oranı aynı bireyin gelir - o% 15 -% 35 değil.
A capital gain from the sale of Turkish securities, traded on the Turkish stock exchange, that were held by the vendor for at least 1 year before the date of sale, is exempt from tax. Türk menkul kıymetlerin satışından elde satıcı tarafından en az 1 yıl satış tarihinden önce yapıldığı bir sermaye kazancı, Türk borsada işlem, vergi muaftır.
Turkey Capital Gains (for a corporation) (Bir kurum kazançlar Türkiye Sermaye)

The standard rate of tax for a corporation is 20%. bir şirket için vergi standart oranı% 20'dir.
When calculating capital gains, the purchase price of the asset sold is adjusted in line with the rise in the index from the date of purchase to the date of sale. Hesaplanırken, sermaye kazançları, varlığın alım fiyatı doğrultusunda satış tarihinden satın alma tarihinden itibaren endeksinde artış ile ayarlanır sattı. Capital gains tax is calculated only on the real profit. Sermaye kazancı vergisi gerçek kar sadece hesaplanır.
On the sale of foreign participations by a resident international holding company if held for more than 2 years the capital gain is exempt from tax. mukim uluslararası holding tarafından yabancı iştirakler satışı üzerine 2 yıldan daha sermaye kazancı için düzenlenen eğer vergiden muaftır.
Reporting Dates and Payment in Turkey Raporlama Tarihler ve Ödeme Türkiye'de

The tax year in Turkey is the year ending on December 31. yılında Türkiye'nin vergi 31 olduğunu Aralık'ta yıl bitiyor.
Advance payments of income tax are made as specified below: Gelir vergisi Avans ödemeleri aşağıda belirtilmiştir gibi yaptı:

An Individual - An individual whose income is only from a wage is not obligated to file an annual return. Bireysel - yıllık iade bir kişiden olan tek geliri olan bir dosya zorunda kalmayız bir ücret olduğunu. The employer deducts tax from the employee and transfers it to the Tax Authority every month. İşveren, işçi vergi düşer ve Vergi Kurumu her ay aktarır.
- A self-employed individual must make 4 advance payments, one every quarter. - Bir serbest meslek bireysel 4 peşin ödeme yapmak gerekir, bir ayda. A temporary tax of 15% of the net profit must be paid on making each advance payment. net kar% 15 bir geçici vergi, her avans yapmaya ödenmelidir.
- A self-employed individual must file a tax return by the end of the month of March in the year following the end of the tax year. - Bir serbest meslek bireysel yıl Mart ayı sonuna kadar vergi yılın bitimini izleyen bir vergi beyannamesi gerekir.



A Limited Company A Limited Company - It is compulsory to submit the financial statements by April 30. A Limited Şirketi A Limited Şirketi - Bu 30 Nisan ile beyanlarını sunması finansal için zorunlu.
The advance payments are paid for the quarter. Avans ödemeleri çeyrek için ödenir.
- A delay in submitting the annual return beyond the date prescribed is liable to a fine. - Tarih reçete dışında yıllık beyannamesi vermekle bir gecikme cezası ödemekle yükümlüdür.
Deduction of Tax at Source in Turkey Türkiye'de Kaynak olarak Vergisi Kesintisi

Taxation of Employee Vergilendirme Çalışan ve
The employer is obligated to deduct tax at source from an employee and to make additional contributions to social security. İşveren güvenlik sosyal bir kaynak vergi tenzil etmektir yükümlü olarak katkıda bulunmak için ek personel ve.

Turkey Social Security Türkiye'de Sosyal Güvenlik
The employer's contribution is 19.5% of the salary (to the limit specified in law). Işveren katkısı limit Kanunda belirtilen maaş (% 19.5) olduğu. The employee's contribution is 14% of the salary. Çalışanın katkısı maaş% 14'tür. Employers pay additional 2% to unemployment fund, employees pay additional 1%. İşverenler, işsizlik fonuna ek% 2 ödeme, çalışanlar ek 1% ödersiniz.
Turkey has signed a Double Taxation Prevention Agreement for social security with a number of countries. Türkiye sosyal güvenlik için ülkede bir dizi ile Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması imzalamıştır.


Other Tax deductions in Turkey kesintiler Türkiye Vergi Diğer

Tax, in Turkey, must be deducted at source from the following payments to non-residents according to the following table: Vergi, Türkiye'de, aşağıdaki tabloda yapılan ödemeler aşağıdaki kaynaktan az olmalıdır mahsup göre yerleşik olmayanlardan:


Dividend - 15%. Temettü - 15%.
Interest - 10%. İlgi - 10%.
Royalties - 20%. Telif - 20%.
Comment: Yorum:
Sheqer CadI - avatarı
Sheqer CadI
Ziyaretçi
25 Mayıs 2010       Mesaj #38
Sheqer CadI - avatarı
Ziyaretçi
Yha PhEnİm ÖDevİM vHAR BuT khoNuMu BuLaMıoRm..
SaYfaYı açTıMda biR Green kart sHeçİn DyoR..
ver iz dı steytmınss ?
ahy Khesin AnLaMaMıŞsıNızDr...
AcıkLıyımm İngiLiş OLarak YazDMM...
tHabLoLar NeRde DeMEK iSteDİm...
hay hay haaay choq qomiqim vede qusseell mucukk :*
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2010       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfenn :'( şu vergierin % oranlarını da yazın yaaaaa :'(
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2010       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sheqer Cadı adlı üye !!!
Sen türk değilmisin?
Atatürk bu güzel türkçeyle dalga geçelim diye mi alfabeyi bize verdi?
Sen ve senin gibi bazıları B'Yİ bhe C'Yİ che diye yapıyor...
Madem böyle olacaktı hiç olmasaydı daha iyiydi !!!
Lütfen kısa sürede düzelt bu kötü türkçeni )-:

Benzer Konular

9 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
6 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
22 Temmuz 2009 / mizgin Soru-Cevap
27 Şubat 2013 / francesco Soru-Cevap