Arama

Tercih edeceğim bölüm için nasıl bir seçim yapmalıyım?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 24 Mayıs 2012 Gösterim: 2.552 Cevap: 5
rockergirl - avatarı
rockergirl
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #1
rockergirl - avatarı
Ziyaretçi
ben kız meslek lisesi öğrncisiyim ve bölümüm sayısal ama bn bölümü eşit ağırlık olan psikoloji bölümünü okumak istiyorum ama okulumdan da ayrılmak istemiyorum hem bölümümü okusam ve öss'de eşit ağırlığı seçsem ne olur yardım edermisiniz
Sponsorlu Bağlantılar
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
rockergirl adlı kullanıcıdan alıntı

ben kız meslek lisesi öğrncisiyim ve bölümüm sayısal ama bn bölümü eşit ağırlık olan psikoloji bölümünü okumak istiyorum ama okulumdan da ayrılmak istemiyorum hem bölümümü okusam ve öss'de eşit ağırlığı seçsem ne olur yardım edermisiniz

Eşit ağırlık ile sayısal arasında kalan derslerin eğitimini almanız gerekmektedir.Örn : Eşit ağırlık dersleri arasında biyoloji var ise ve sayısal da bu ders yok ise sınavda biyoloji ile ilgili çıkan soruları da yapmanız için bu ders hakkında bilginiz olması gerekmektedir.Bu doğrultuda arada kalan dersleri çalışırsanız yapılmayacak bir şey değil ama aynı şey benimde başıma geldi bende eşit ağırlık bir bölüm istiyordum fakat eksik kalan dersleri ile ilgil dersaneye gittim ama yine de olmadı temel eğitim önemli bu yüzden ve son olarak benim zamanında meslek liseleri öğrencileri kendi bölümleriyle ilgili tercih yaptığında ek puan vs kolaylıklar vardı bir ara dikey geçiş duymuştum okulunuzun öğrenci işlerinden bu tür detayları öğrenebilirsiniz..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tıcaret lısesindeyim fakat artık meslek lıselerinin önude acıldı bende psikoloji bolumunu okumak istiyorum yeni sisteme göre ne yapmalıyım hangi sınavlardan girmeliyim?yardımcı olursanız sewinirim şimdiden teşekürler..
ozer16 - avatarı
ozer16
Ziyaretçi
25 Mayıs 2010       Mesaj #4
ozer16 - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuyu kimseye değil bence kendin karar vererek tercih yapmalısın.Bu senin hayatın nede olsa...
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2010       Mesaj #5
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Tercih ettiğin bölümün iş imkanlarını ve sevdiğin işi yapma olanaklarınıda göz önüne alarak 1 tercih yapmalısınız.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
JohnShooter - avatarı
JohnShooter
Ziyaretçi
24 Mayıs 2012       Mesaj #6
JohnShooter - avatarı
Ziyaretçi
Selam arkadaş.Ben 10.sınıf sayısalda okuyorum seneye eşit ağırlığa geçmeyi düşünüyorum fakat kafam karışık.Sayısal dersleri çoğu arkadaşıma göre iyi ve arkadaşlarım ea'ya geçiceğim için deli muamelesi yaptılar.Fakat tarih,coğrafya ve edebiyatım da iyi ve bu dersleri severek yapıyorum.Kendimi ea da başarılı görüyorum.Son olarak sayısalda seçiceğim mesleği bilmiyorum ama ea da hukuk seçmeyi hep düşünüyordum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler Msn Happy