Arama

Sorunumu yerel disk D'deki dosyalara zarar vermeden, format atmadan çözebilir miyim?

Bu Konuya Puan Verin:
Güncelleme: 11 Ağustos 2012 Gösterim: 6.596 Cevap: 8
qlper - avatarı
qlper
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #1
qlper - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba ben siteye yeni üye oldum ve çok ciddi bir sorunum var. Önemli belgelerimi D: de saklıorm ama yanlışıkla D: deki dosyalarımı gizledim. Bilgisayarım öğrendiğime göre (bir kaç forumdan yardım aldım) çok virüslü. Amvo.exe(sanırım) diye bir virüsle başım belada. Ve bilgisayarıma herhangi bir yükleme yaptığımda kendini resetliyor. Laptobumdan bir kaçta antivirüs programlarının setuplarını flash yoluyla (sanırım bu soruna da flash sebeb oluyormuş) bu bilgisayara geçirdim. Malesef setuplarıda çalıştırırken reset atıyor. Şimdi sizden yardım istiyorum bu sorunu format atmadan çözmek istiyorum eğer formatsız olmazsada eğer format atarsam D: deki dosyalarıma zarar vermeden gizli dosyalar açılır mı?
Sponsorlu Bağlantılar
ICE-MAN - avatarı
ICE-MAN
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #2
ICE-MAN - avatarı
Ziyaretçi
Formatı sadece C: sürücüsüne uygularsan sorun zaten çözülecektir D: sürücüsüne format atmana gerek yok. Bu durumda arşivindeki dosyaların silinmeyecektir.
Fakat eğer virüs D: sürücündeki dosyalarada bulaşmışsa ozaman yapacak hiç birşey yok.
Sponsorlu Bağlantılar

Anti virüs programlarını bilgisayarına virüs bulaştıktan sonra yüklemenin hiçbir faydası olmayacaktır. Herzaman için bilgisayarın tam güvenliyken virüs programı kurarsan daha sağlıklı ve tam çözüm alırsın ayrıyetten virüs programını sürekli güncel tutman gerekiyor

umarım sorunun çözülür kolay gelsin..

Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #3
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
qlper adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba ben siteye yeni üye oldum ve çok ciddi bir sorunum var. Önemli belgelerimi D: de saklıorm ama yanlışıkla D: deki dosyalarımı gizledim. Bilgisayarım öğrendiğime göre (bir kaç forumdan yardım aldım) çok virüslü. Amvo.exe(sanırım) diye bir virüsle başım belada. Ve bilgisayarıma herhangi bir yükleme yaptığımda kendini resetliyor. Laptobumdan bir kaçta antivirüs programlarının setuplarını flash yoluyla (sanırım bu soruna da flash sebeb oluyormuş) bu bilgisayara geçirdim. Malesef setuplarıda çalıştırırken reset atıyor. Şimdi sizden yardım istiyorum bu sorunu format atmadan çözmek istiyorum eğer formatsız olmazsada eğer format atarsam D: deki dosyalarıma zarar vermeden gizli dosyalar açılır mı?

Bilgisayar'ınıza Format Atarsanız Bilgisayar'ınız da Bulunan Bütün Bilgiler Silinir.Gizli Olsun Veya Olmasın.

İkincisi Bilgisayar'ınızı Baştan Başlatıp F8'e Basılı Tutup Güvenli Mod da Çalıştır'ı Seçip Antivirüs Setup larını Çalıştırmayı Deneyin.Ayrıca Güvenli Mod dayken "Amvo.exe" Adlı Virüsü de Nerede İse Silmeyi Deneyebilirsiniz.Bunun İçinse "Ara"ya Tıklayıp Virisün Adını Yazın. Bakalım Olacak mı? Yoksa Geri Dönün.
qlper - avatarı
qlper
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #4
qlper - avatarı
Ziyaretçi
D: deki dosyalar virüslü format attıktan sonra hemen tarama yapsam yinede kurtulmazmı D: deki dosyalar?
ICE-MAN - avatarı
ICE-MAN
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #5
ICE-MAN - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

D: deki dosyalar virüslü format attıktan sonra hemen tarama yapsam yinede kurtulmazmı D: deki dosyalar?

Format attıktan sonra D: deki hiçbir dosyayı çalıştırmaz (yani üzerine tıklamazsan) isen virüs programını kurup tarama yaptırabilirsin bu durumda virüs programı virüsü temizlemeye çalışacaktır.
Unutmaman gereken birşey var eğer arşivindeki dosyalarda virüs var ise virüs programı bu dosyalarada zarar verecektir bunuda göz önünde bulundurman gerekiyor tekrardan kolay gelsin..
Microsoft - avatarı
Microsoft
Ziyaretçi
11 Temmuz 2009       Mesaj #6
Microsoft - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

D'ye Sağ Tıklayıp Biçimlendir'e Basarsanız İçindeki Tüm Bilgileri Yok Eder.O Zaman Kurtarmış Olmazsınız.Bildiğim Kadarıyla Söylüyorum Format Attığınız Takdir de Yedeğini Almazsanız Bütün Bilgiler Gider Virüsler Bile..Yukarıdaki Önerileri Bir Yapın İsterseniz...

Artı Bir Bilgi Eğer; "Amvo.exe" Adlı Virüsün Yerini Biliyorsanız, Unlocker Adlı Programlada Kaldırabilirsiniz.Programı İndirip Kurun Sonra Virüslü Dosyanın Üzerine Sağ Tıklayıp Unlocker'i Seçin.Sonra Kafanıza Göre Talimatlara Uyun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
[QUOTE]yerel disk d bicimlendirme[/QUO

TE]
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ağustos 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benimde windows çalışmıyor d deki bilgiler kurtulur di mi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ağustos 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
s.a arkadaşlar ben format atarken d yi silmemek için cutomdan yapıorum ama customa tıkladığımda yükseltme diskini çıkarın windosu yeniden başlatın sonra yükseltme cd sini tekın yeniden kurun dio yapıorum aynı şe yardımcı olursaz sevınırım