Alıntı
iskeltan adlı kullanıcıdan alıntı Selamın aleyküm..
Ben sınırlı TT Net kullanıcısıyım. Bu ay biraz ipleri elimden kaçırmışım 5 gB çıktım. Ama biz faturayı ayın ortasında ödüyoruz. Fatura ödendikten sonra kota sıfırlanıyor mu.? Sıfırlanmıyorsa 1 GB çin bana kaç lira girer
Cevabınızı bekliyorum ama biraz acil lütfen..
Saygılarla ..
TTNET kotalı ADSL faturaları.
Ocak ayından itibaren TTNET yeni bir fatura sistemine geçti.Bu sistem kotalı ADSL kullanıcılarını çok büyük zarara uğratacak cinsten.Ocak ayından itibaren TTNET faturaları ayın 15'inde yani tam ortasında geliyor.Faturasını alan kişi kota sıfırlandı sanıyor ve dosya indirmeye ve yüklemeye devam ediyor.Halbuki kota sıfırlanmıyor.Gelen fatura tam bir aldatmaca.Size gelen fatura önceki ayın faturası oluyor.Yani sizin Haziran 15'de aldığınız fatura Mayıs ayının kullanım bedeli.Siz kota sıfırlandı sanıp kullanıyorsunuz.Bir daha ki ayın 15'inde ise tam bir şok Haziranın faturası yeni geliyor ve 2 aylık kullanım bedeli gözüküyor.Siz iki kat parayı ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Bu yöntem TTNET firmasının bütün kullanıcılarını kotasız yani aylık 49 TL abonesi yapmak için geliştirildi.29 TL'nin iki katını ödeyen kullanıcı hiç olmazsa azdır diyerek 49 TL'ye razı oluyor.Ve buradan kârlı çıkan TTNET firması oluyor.
Alınacak önlem ise 15'inde gelen faturanın bir önceki aya ait olduğunun bilincinde olup kotayı aşmamak.Çünkü kotalar sadece 1-31 arası sıfırlanır...
kaynak
1 Mbps 4(GB) 29 tl kota aşımı halinde 0,010(TL/MB)
1 Mbps 6(GB) 39 tl kota aşımı halinde 0,009(TL/MB)
2 Mbps 8(GB) 49 tl kota aşımı halinde 0,009(TL/MB)