Merhaba ben 15 yaşındayım 10. sınıf öğrencisiyim ve ben de Disleksi olduğumu düşünüyorum. Ezberim kuvvetlidir fakat ellerim tembel..
Ana okuluna giderken verilen yazı ödevlerini yapmazdım ve sınıfımdaki tüm çocuklardan farklıydım.. Özel eğitim gördüm evimize öğretmen gelirdi ve düzeldim biraz.
1. sınıfa geçtim okumayı çok severdim bu yüzden okumayı çok kolay sökebildim fakat yazmayı sınıftaki herkesten geç öğrendim yazma zorluğu çektim 1. sınıfı tekrar okumam gibi bir durum söz konusuydu yazmak istemiyordum çok zorluk çekiyordum. Daha sonra yazmayı da öğrendim yazım çok çirkindi ama yine de yazıyordum bu bile bir mucizeydi yani.. Bir de "Güler" yerine "Gülür" diyordum. Küçük B ve küçük D'yi karıştırırdım.
2. sınıftayken çarpım tablosunu ezberlettirdiler. 6'lara kadar ezberledim. Şimdi yarım yamalak ezberimde. Yavaş yavaş unutuyorum. Toplama işleminde çok başarılıydım. Fakat aynı şeyi çıkartma ve çarpma işlemi için söyleyemem. Çok zorlanıyordum. Annemin bu yüzden ben ufakken bana baskı yaptığını asla unutmam. Bu yüzden Matematik'le aram hiçbir zaman iyi olmadı.
3. sınıftayken bölme işlemini öğrenmiştim onu yapıyordum ve bana çok zevkli gelirdi. Daha sonra ne olduysa unuttum birden. Bir de biz 5. sınıfa kadar her gün Matematik işlerdik Matematik işlemediğimiz gün yoktu. Ve ben çok sıkılırdım. Öğretmen problem yazdırınca ben sadece etrafıma bakınıyordum ve arkadaşımın çözdüklerine bakıp yazıyordum. Kendim yapmıyordum.
7. sınıfta Yıldız Teknik'te Matematik Mühendisliği okuyan bir abladan Matematik dersi aldım ama hiçbir işe yaramadı anlayamıyordum her ne kadar istekli olsam da olmuyordu yapamıyordum. Sınavlardan yine düşük alınca artık ders almamaya başladım annem izin vermedi. Ve başarısızlığım yine devam etti öyle...
Matematik 9. sınıfta zorlaşıyor biliyorsunuz. Asıl o zaman bitmiştim. Hiçbir şey bilmiyordum, anlamıyordum. Lise 1'de Matematik'te notlarım 2-18-2, 5-5-15'ti düşünün. Etrafımdakiler "Senin Matematiği öğrenmeye niyetin yok" diyorlar ama yok böyle birşey her ne kadar öğrenmeye çalışsam da olmuyor. Matematik'te öğrendiklerimi de 1-2 saat içinde unutuyorum zaten. Lise 1'de karneme 0 geldi Matematik. Allahtan 1. dönem 1'di o 0'ı 3 yapmak zorunda kalmadım neyse ki..
Şu an 10. sınıftayım dediğim gibi. Çocuk Gelişimi okuyorum. Sayısal ders görmüyoruz. Fakat buna rağmen sözel derslerimden de zayıf olanlar var. Ama onlara işime gelmediği için çalışmıyorum
İstesem hepsini düzeltirim.
Bu arada yüzmeyi de çok geç öğrendim 11 yaşımdayken, kendi imkanlarımla. Ve ayakkabı bağcığı bağlamayı bilmiyorum hala.. Her ne kadar denesem de yok, olmuyor. 12 yaşımdayken annem yine baskıyla öğretti gerçekten gayette güzel öğrenmiştim ama sonra spor ayakkabı giymedikçe artık unuttum. Bağlayamıyorum yani yine.
Bir de insanlarla konuşurken ne diyeceğimi bulamıyorum arada bir 5 sn. düşünüyorum sonra söyleyeceğim şeyi buluyorum ve söylüyorum. İlk okulda çok asosyaldim. Lise zamanlarında açıldım fakat o kadar da herkesle sıkı fıkı değilim...
Ben bu hastalığın zeka geriliğinden ötürü olduğunu düşünüyordum fakat tam tersiymiş.. Albert Einstein, Tom Cruise, Thomas Edison, Orlando Bloom, Mozart, Graham Bell, Bill Gates, Stephen Hawkings vs. bunlar da Disleksi olan tanınmış kişilerden.. Yalnız olmadığımı öğrenmek beni çok mutlu etti